Hovedstrømsmedier tvunget til å følge alternative medier om White Helmets

Se videoen først:

Av Tony Cartalucci

CNN, blant mange andre hovedstrøms-medier, har lenge fremmet Det syriske sivilforsvaret, også kjent som White Helmets. Gruppen er finansiert av USA og europeiske stater.

Likevel publiserte kanalen en artikkel den 25. november med tittelen «Syrias White Helmets beklager mannekeng-utfordring-videoen», der de innrømmer:

Det er en kjent scene: Det syriske sivilforsvaret, også kjent som ‘White Helmets’, løper til åstedet for å redde en mann dekket av ruiner. Men i motsetning til tusenvis av andre videoer fra Aleppo, er dette iscenesatt.

CNN fortsatte ved å hevde:

Den nesten ett minutt lange videoen har vært gjenstand for kritikk på sosiale medier. Onsdag publiserte Det syriske sivilforsvaret en uttalelse, og kalte det en ‘feilbedømmelse’.

«Denne videoen og de relaterte artiklene ble laget av RFS-media av frivillige fra Det syriske sivilforsvaret. De håpet å skape en forbindelse mellom redselen i Syria og omverdenen, ved hjelp av den virale ‘mannekeng-utfordringen’. Dette var en skjønnsfeil, og vi beklager på vegne av de involverte frivillige», heter det i uttalelsen.

Det som er ignorert av både White Helmets og RFS, samt forklaringen på videoen fra CNN, er det faktum videoen, som de innrømmer er iscenesatt – i tillegg til å være laget som en del av ‘mannekeng-utfordringen’ – er nesten umulig å skille fra de «tusenvis av andre videoer fra Aleppo» sitert av CNN.

Akkurat som «tusenvis av andre videoer fra Aleppo», er ‘offeret’ som blir ‘reddet’ av White Helmets. dekket av støv og det som ser ut til å være blod, men ellers uskadd. I motsetning til i en ekte bombing, har de som er ‘reddet’ av White Helmets fortsatt sine lemmer i behold, ingen dype, synlige sår og mangler brannskader eller traumer i forbindelse med våpen som brukes i moderne kamp.

Det er usannsynlig at av de «tusenvis av andre videoene fra Aleppo» sitert av CNN, har ingen av dem faktiske traumer. I stedet har de bare støv og jukse-‘blod’ som dekker ‘ofrene’, som sett i denne siste, iscenesatte videoen, så vel som under nylige demonstrasjoner i Europa.

Ville CNN har dekket bedraget fra «White Helmets» uten at alternative media hadde gjort det først?

Selvfølgelig har alternative medier avslørt White Helmets i mange år som kanskje en av de største og mest komplekse operasjonene for krigspropaganda som hittil har blitt skapt av vestlige makter i denne krigen. Operasjonen er et forsøk på å påvirke opinionen under deres forsøk på regimeendring i Syria.

unnskyldning white helmets.jpg
Bilde: unnskyldningen fra RSF

Da den siste videoen med ‘mannekeng-utfordringen’ ble lastet opp, var det de alternative mediene som grep tak i den, rapporterte om det, og fikk viral oppmerksomhet om den. Det var de alternative mediene som avslørte det faktum at en angivelig ‘rednings-organisasjon’ arrangerte falske videoer for krigspropaganda – i et mulig brudd på Genève-konvensjonen, og i hvert fall i strid med grunnleggende etiske hensyn.

Les også: Vanessa Beeley i intervju om mannekeng-utfordringen

Det var først etter at alternative medier ropte ut om disse bekymringene og satte RFS og White Helmets i en pinlig situasjon, at establishment-medier som CNN endelig reagerte på en historie kanalen sannsynlig ellers ville ha ignorert.

Da er det er ikke rart hvorfor establishment-medier som CNN, Washington Post og andre er så sterkt imot alternative medier – de setter ikke lenger dagsorden, og blir i stedet tvunget til å reagere. Ekte journalistikk setter likhetstegn mellom rapportering og ærlig analyse av verdensbegivenheter, snarere enn å bortforklare og spinne dem. For CNN og andre, har de ikke lenger friheten til å gjøre det sistnevnte uten konsekvenser.

For alternative medier, er suksesser som dette, og det faktum at vestlige establishment-medier så godt som har erklært krig mot alternative medier, grunnen til at de bør fremheve verdien av ærlig journalistikk og analyse. Det bør også være en stadig påminnelse om at faktadrevne media alltid vil vinne over agenda-drevne media. For alternative medier til å fortsette å vokse og være vellykkete, må de bekrefte sitt engasjement for faktadrevne media, uansett hvor fristende det er å gjøre noe annet.


http://landdestroyer.blogspot.com.au/2016/11/fake-news-alert-cnn-finally-admits.html#more

Reklamer