Europeiske politikere er overbevist om at stridsvogner er det beste middelet mot sosiale ulikheter

Valget står mellom smør og kanoner. Da velger man kanoner.

lepen_2578718b.jpg
Man aner hvem som vil bli Frankrikes neste president.

Av Jean Perier

Europeiske politiske eliter har diltet etter politikken fra Det hvite hus og valgt å trappe opp sin grunnløse retorikk om den økende militære trusselen fra Russland, Iran og Kina. Disse skremslene brukes bare for å oppnå ytterligere militarisering av Europa på bekostning av sosiale ytelser for sine borgere.

I sin siste tale på et arrangement i regi av tankesmia Det tyske Marshallfondet i USA, kunngjorde NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg at han forventer en 3% økning i forsvarsutgiftene i Europa og Canada. Men, la han til, bortsett fra USA, bruker bare fire NATO-medlemmer for øyeblikket 2% av sitt nasjonalprodukt på forsvar.

Det er en rekke valgkamper EU i nærmeste framtid. Det egentlig ikke så vanskelig å forutsi hvordan europeerne kommer til å motta kunngjøringen om at deres regjeringer planlegger å øke sine militærbudsjetter. Det mest sannsynlige scenariet er at en rekke EU-land vil stemme for sin egen versjon av ‘Trumpxit’ , som betyr at en utenforstående kandidat vil ha en bedre sjanse enn de fra de herskende elitene. Siden levekårene for et stadig økende antall europeere fortsettes å svekkes, er det svært lite sannsynlig at EU-borgere vil tåle flere penger brukt på militærvesenet.

Data fra Eurostat viser at det i 2015, var rundt 25 millioner barn, eller 26,9% av befolkningen i alderen 0-17 i EU, som var i fare for fattigdom og sosial eksklusjon. I seks medlemsland var en tredjedel av alle barn utsatt for fattigdom og sosial eksklusjon, inkludert Romania (46,8%), Bulgaria (43,7%), Hellas (37,8%), Ungarn (36,1%), Spania (34,4%) og Italia (33,5%).

Ifølge The Guardian, var det å ha barn mens man leide bolig, blitt uoverkommelig for unge familier i to tredjedeler av Storbritannia. Det mest umulige stedet for de som ønsker å starte en familie var i London, der leien for en to-roms leilighet koster 60% av gjennomsnittsinntekten for folk i 20-årene og 44% for de i 30-årene. De andre pressområdene var regionene i sør-øst, sør-vest og øst. Samtidig har antallet familier med barn som bor i nødsboliger i England, økt med 45% i løpet av de siste 12 månedene, og nådde det høyeste nivået på 12 år.

Den venstreorienterte tankesmia The Fabian Society sier de konservatives kutt i sosialutgiftene vil øke antall barn som lever i fattigdom med 75% i løpet av de neste 15 årene i Storbritannia. Videre, har Berlin allerede kunngjort at sosial ulikhet vil stadig øke i hele det kommende tiåret i Tyskland.

Den finske statskanalen Yle bemerker at antall barn som lever i fattige familier har blitt tredoblet i løpet av de siste to tiårene. Det som er slående, er at selv de familiene der begge foreldrene er ansatt på heltid, ikke er i stand til å tjene tilstrekkelig til et anstendig liv.

Helt siden 2008, har den stadig dypere sosial krisen i EU gjort innbyggere stadig mer frustrert med sine folkevalgte. Samtidig er lokale politiske eliter motvillige til å løse de mest presserende problemene i sin befolkning. De foretrekker i stedet å øke militærutgiftene og kutte sosiale ytelser til de fattige.

Hvordan ting utspiller seg, nemlig Brexit og Trumpxit, viser den økende frustrasjonen i befolkningen. De arbeider hardt, men greier fortsatt ikke å gi anstendige levekår for sine barn. Og man trenger ikke være et geni for å skjønne at de herskende elitene står ovenfor et bittert valgnederlag i Tyskland, Frankrike, Nederland og Østerrike. Det er egentlig ingen måte de kan vinne på.


http://journal-neo.org/2016/11/24/eu-politicians-are-convinced-that-tanks-are-the-best-remedy-for-social-disparity-2/

Reklamer

Én kommentar

 1. Hva skulle det hjelpe med ytterligere opprustning?

  I dag er det russiske forsvarsbudsjettet 12 prosent av det amerikanske og 8 prosent av NATOs forsvarsutgifter. Under den kalde krigen var Warszawapaktens utgifter 80 prosent av NATOs,. I dag er situasjonen snudd på hodet. Det er nå NATO og USA som er Warszawapakten noe vi så på NATO toppmøtet I Warszawa for noen måneder siden. http://www.aftenposten.no/verden/Lodgaard-advarer-mot-overdreven-russerfrykt-Russland-har-bare-atte-prosent-av-NATOs-forsvarsbudsjett-590625b.html

  NATO har 3,4 millioner soldater Russland 845.000 http://www.aftenposten.no/verden/NATO-har-3_4-millioner-soldater—Russland-845000-47214b.html

  Det som skjer er at Russland tvinges til opprustning og utvikling av nye og farligere våpen. Jeg er også redd at Russland provoseres til å innta Skandinavia før USA gjør det. Norge er absolutt ikke tjent med USA base på Værnes. Vi er med I NATO og det burde være nok.

  Nå går Norge med rekordstort underskudd – og mer enn hele oljefondet er brukt opp. http://www.nettavisen.no/na24/norge-gar-med-rekordstort-underskudd—og-mer-enn-hele-oljefondet-er-brukt-opp/3423286094.html

  EU var forresten et CIA prosjekt og demokrati var aldri et mål, men bare et verktøy for å få velvilje for prosjektet. USA mente nemlig at det var lettere å kontrollere en regjering enn mange. http://www.telegraph.co.uk/business/2016/04/27/the-european-union-always-was-a-cia-project-as-brexiteers-discov/

  Det som skjer i Europa nå er ikke tilfeldig

  Du kan jo begynne med denne, Why the Arabs Don’t Want Us in Syria, by Robert F. Kennedy, Jr http://www.politico.eu/article/why-the-arabs-dont-want-us-in-syria-mideast-conflict-oil-intervention/

  Eller denne; Terrorists or “Freedom Fighters»? by John Ryan, Ph.D http://www.globalresearch.ca/terrorists-or-freedom-fighters-recruited-by-the-cia/5429766

  Liker

Kommentarer er stengt.