Bevis for kjemiske angrep i Aleppo – nobelprisvinner Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen ser den andre veien

Nobelkomiteen vet å velge de rette vinnerne: Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen fikk Nobels fredspris i 2013 for sitt arbeid. Når Russland, en stat som er medlem av Kjemivåpenkonvensjonen, gir den bevis for brudd, nekter den å etterforske. Men hvis ‘opprørerne’ ber om hjelp, er de ikke sen å be.

5832994dc4618869278b45a4.jpg

fra RT

Terrorister har brukt kjemiske våpen i sine vanlige angrep i Aleppo. Russiske eksperter har funnet bevis for dette, sa Russlands forsvarsdepartement, og la til at FNs vaktbikkje ikke har sendt noen spesialister til den beleirede byen til tross for forespørsler.

Bevisene ble funnet i Aleppo-området med navn ‘1070’, av offiserer fra det vitenskapelige senteret for radiologisk, kjemisk og biologisk forsvar, sa talsmann for det russiske forsvarsdepartementet generalmajor Igor Konasjenkov i en uttalelse.

«I området ‘1070’ i de sørvestlige forstedene til Aleppo, gjennomførte eksperter fra det russiske forsvarsdepartementet en rask identifisering av ni utvalgte prøver (fragmenter av miner, jord fra kratre, steder hvor granater landet), som bekreftet [at terroristene] hadde brukt klor og ammunisjon med hvitt fosfor for å fylle sin ammunisjon,» sa han.

Ifølge Konasjenkov, tok russiske eksperter biologiske prøver for nærmere testing fra fire syrere som ble skadet i en kjemisk angrep.

Konasjenkov uttalte at Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW), som det er meningene skal overvåke bruken av kjemiske våpen, ennå ikke har sendt noen eksperter til området, til tross for gjentatte oppfordringer fra Moskva om å gjøre det.

«Men dette hindrer ikke noen medlemmer av OPCW fra å på avstand plassere skylden, og unnlate å å anerkjenne fakta om bruk av kjemiske våpen i Aleppo mot sivilbefolkningen,» sa han.

Dette er ikke den første rapporten fra forsvarsdepartementet om kjemiske angrep i området 1070. Tidligere i november var det også rapportert om udetonerte granater i nabolaget som antydet at terroristene i Aleppo har brukt kjemiske våpen.

Moskva appellerte deretter OPCW, og ba organisasjonen sende en granskningskommisjon til Aleppo. Konasjenkov sa at dataene fra analysen av jordprøver og fragmenter fra kjemisk granater funnet av russiske eksperter i Aleppo, vil bli overlevert til OPCW i henhold til etablert prosedyre.

Den syriske hæren har nylig gjenerobret område 1070, men nabolaget fortsetter å bli beskutt.

Siden september i år, har den russiske generalstaben advart om at terroristgrupper kan bruke kjemiske våpen mot sivile og hæren i Aleppo, men skylden ville bli gitt på Damaskus. Hensikten er å undergrave den smuldrende fredsprosessen i det krigsherjede landet.

I oktober, rapporterte syriske statlige medier at giftgass hadde blitt brukt mot et område holdt av regjeringstyrker i Aleppo, Det forårsaket store luftveisproblemer blant lokalbefolkningen. Symptomene til de 15 skadde tyder på bruken av en meget giftig klorgass, fortalte en lokal lege til RT.

Militante har også angivelig brukt giftgass i et angrep på militærakademiet al-Assad i Vest Aleppo, på et tidspunkt da russiske og syriske regjeringsstyrker hadde stoppet angrep på stillinger holdt av opprørerne i byen.

Den 18. oktober, stanset russerne sine luftangrep i Aleppo, som fortsatt er delt mellom syriske regjeringsstyrker og terroristene. De håper initiativet vil føre til en våpenhvile, som har latt vente på seg. De har også jevnlig arrangert 10-timers ‘humanitære pauser’ i byen.

Reklamer

2 kommentarer

Kommentarer er stengt.