Hemmelig dokument fra Isis gir ordre om å ikke angripe koalisjonens fly

1047505411.jpg
Irakiske kristne soldater utenfor en kirke som ble ødelagt av Den islamske staten sørøst for Mosul

Det russiske nyhetsbyrået Sputnik hevder å ha bilder av et oppsiktsvekkende dekret fra Isis-ledere. Dekretet gir ordre om å ikke å angripe fly fra den USA-ledede koalisjonen som opererer over Mosul og området rundt.

Dokumentet, oppdaget i den nylig frigjorte irakiske byen Bakhdida, cirka 32 kilometer sørøst for den Isis-okkuperte Mosul, gir direkte ordre til de jihadistiske fotsoldatene å ikke å angripe noen fly fra koalisjonen i luften over Mosul og byens forsteder. Ifølge Sputnik, ble dekretet oppdaget av en assyrisk kristen milits i en informasjonsstand i Bakhdida, ved en såkalt ‘mobiliserings-senter’ for Den islamske staten.Slike sentre ble etablert av terroristgruppen for å mobilisere lokalbefolkningen og lære opp nye rekrutter.

Teksten i dekret lyder: «Det er strengt forbudt å skyte ned, med bruk av noen våpen overhodet, fly som er i luften, uansett hvilken høyde de flyr i, selv om flyet lander på taket av hus.» [helikoptre? o.a] Dokumentet er underskrevet av den lokale Isis-lederen Abu Muawia. Dekretet ble oppdaget av NPU, en militsgruppe som hovedsakelig består av assyriske kristne, som er konsentrert i Nord-Irak. Militsen ble dannet i slutten av 2014 for å forsvare seg mot Den islamske staten, som har behandlet kristne som nektet å konvertere til islam med ekstrem brutalitet.

I et lignende bemerkelsesverdig intervju med en tysk avis tidligere i år, hevdet en Isis-leder tidligere at amerikanske etterretning hadde gitt betydelig støtte og opplæring til gruppen.

1047503427
Dekretet forbyr angrep på koalisjonens fly ‘hverken i luften eller på bakken’.

Det bør bemerkes at evnen til å gjennomføre luftangrep mot Den islamske staten i Nineveh-regionen dreier seg om fly fra den internasjonale koalisjonen ledet av USA. Koalisjonen har gjentatte ganger blitt beskyldt for luftangrep på styrker fra det irakiske militæret og allierte militser, og for å slippe i fallskjerm humanitær og militær støtte som har havnet i Den islamske statens hender.

USA og dets allierte begynte en massiv kampanje med luftangrep mot Isis-mål i og rundt den nordlige irakiske byen Mosul i midten av oktober, etter at Iraks statsminister Haider Abadi kunngjorde en kampanje for å frigjøre denne viktige byen fra Den islamske staten. Det har lenge hersket en oppfatning i den irakiske opinionen at det finnes et stille samarbeid mellom USA og terrorgruppen.

1047503411
Dekretet forbyr angrep på koalisjonens fly

Til sammenligning, blir disse terrorgruppene forsynt fra utlandet med store mengder antiluftskyts og raketter til bruk mot syriske regjeringsstyrker og russiske fly i Syria. Der har flere russiske helikoptre blitt skutt ned av TOW-antitankraketter, som også er egnet som antiluftskyts. Viktige amerikanske politikere, inkludert lederen for den amerikanske forsvarskomiteen, har lenge tatt til orde for å forsyne ‘opprørerne’i Syria med antiluftsskyts. Det hersker tydeligvis ingen bekymring hos disse politikerne om at disse USA-produserte rakettene vil bli brukt mot den USA-ledede koalisjonen.

Reklamer