Valget ble stjålet – Her er hvordan det skjedde …

Med alt fokuset på Hillary Clintons tvilsomme forbindelser og servile media, er det lett å glemme at ingen trenger lære republikanerne hvordan man skal jukse i et valg.

gregpalast
Greg Palast avslørte valgfusket (‘valgsurret’ er ordet norsk presse foretrekker) som gjorde at George W. Bush vant i 2000 og 2004.

av Greg Palast

Før en eneste stemme ble avgitt, ble valget rigget av folk fra Det republikanske partiet og Trump.

Med start i 2013 – akkurat da amerikansk høyesterett uthulte stemmerettsloven – satte en mengde Trump-folk i gang med å opprette et system for å renske ut 1,1 millioner fargete amerikanere fra listen over registrerte velgere i stater kontrollert av republikanerne. Arbeidet ble utført i regi av Kris Kobach, som er ansvarlig for valgsystemet i Kansas.

Systemet, kalt Crosscheck, er beskrevet i min artikkel for Rolling Stone, «The GOP Stealth War on Voters,» fra august i år.

Arbeidet Crosscheck utførte:
Trumps seiersmargin i Michigan: 13.107
Crosscheck sin liste for utrenskninger i Michigan: 449.922

Trumps seiersmargin i Arizona: 85.257
Crosscheck sin liste for utrenskninger i Arizona: 270.824

Trumps seiermargin i North Carolina: 177.008
Crosscheck sin liste for utrenskninger i North Carolina: 589.393

På tirsdag så vi Crosscheck velge et republikansk Senat og Donald Trump som president. Valg-kuppet ble hjulpet av ni andre metoder for å angripe stemmeretten for svarte, spanskspråklige og asiatisk-amerikanske velgere, metoder beskrevet i min bok og film. Disse inkluderer nitid sjekking av formalia’, ‘utrenskning’, blokkering av legitime registreringer og feilaktig skifte av millioner av velgere til ‘foreløpige’ stemmesedler, som aldri vil bli tellet.

Trump signaliserte bruk av firmaet Crosscheck da han hevdet valget var «rigget», fordi «folk stemmer mange, mange ganger.» Hans medarbeider Kobach, som også ga Trump råd om byggingen en mur på grensen mot sør, skapte en liste på over 7,2 millioner ‘mulige’ velgere som kunne ha stemt flere ganger. 1,1 millioner av disse ble fjernet fra stemmelistene før tirsdag. Listen er over fargete velgere og de fattige. Her er et utvalg fra listen:

valgliste
Folk anklaget for å prøve å stemme flere ganger, en kriminell handling, omfatter for eksempel Donald Alexander Webster JR. fra Ohio, som er anklaget for å ha stemt en gang til i Virginia som Donald EUGENE Webster SR.

Donald-Webster-accuced-Double-Voter.jpg
Donald Alexander Webster Jr.

Se en liten video som forklarer Crosscheck. Etterforskningen og forklaringen av disse metodene for å rigge stemmene kan bli funnet i min bok og film, The Best Democracy Money Can Buy: a Tale of Billionaires & Ballot Bandits (2016).

Nei, ikke alle som sto på listen mistet sin stemmerett. Men dette var ikke den eneste rasistiske og giftige taktikken som sørget for denne stjålne seieren for Trump og de republikanske kandidatene.

For eksempel, i den viktige delstaten North Carolina, ble det rapportert at 6700 svarte mistet sine registreringer fordi deres registreringer hadde blitt bestridt av en gruppe kalt Voter Integrity Project (VIP). VIP sendte brev til husstander i svarte lokalsamfunn, merket «ikke videresend.» Dersom velgeren hadde flyttet i samme bygning eller på en eller annen måte ikke hadde fått posten sin (for eksempel hvis deres navn ikke stod på en postkasse), ble de bestridt som «spøkelsesvelgere». Republikanske valgtjenestemenn fulgte VIPs anmodning og slettet med glede umiddelbart registreringene.

De 6700 identifisert i to kommuner (counties) ble brakt tilbake på listen over velgere gjennom en rettssak. Men det var ingen omtale i pressen om at VIP også stod bak Crosscheck i North Carolina; heller ikke at dens sjef, oberst Jay Delancy, som jeg har fulgt i årevis, tidligere har brukt dette stemmetyveriet, kjent som «caging,» i mange år. Utvilsomt var denne taktikken bredere og dypere enn rapportert. Og forresten, caging, som min medforfatter for Rolling Stone, advokat Robert F. Kennedy Jr., forteller meg, er «en forbrytelse, det er ulovlig, og kan straffes med høye bøter og til og med fengselsstraff.»

Det er fortsatt mye etterforskning å gjøre. For eksempel, det er millioner av ‘midlertidige’ stemmesedler, ‘ugyldige’ stemmesedler og stemmesedler forkastet av de ca 30 millionene sendt inn via post. I motsetning til rapportering i Storbritannia, har amerikanske medier ikke rapportert om stemmesedlene som er avvist – fordi tross alt, som Joe Biden sier: «Våre valg er hele verdens misunnelse.» Bare i Kasakhstan, Joe.

Mens det er mye arbeid å gjøre, mye dokumentasjon fortsatt å analysere. Vi må lirke den fra de partiske tjenestemennene ansvarlig for valg, som godkjenner ‘vaskingen’ av lister, listene fra Crosscheck og annen dokumentasjon, for så å stemple det ‘konfidensielt’.

Men bevisene allerede i våre hender, gjør meg dessverre trygg på å si at rasediskriminering, ikke velgerne, valgte Trump.

Hva med valgdagsmålinger?

Valgdagsmålinger er standarden som det amerikanske utenriksdepartementet bruker for å måle ærligheten av utenlandske valg. Valgdagsmålinger er historisk svært nøyaktige. Svakheten i meningsmålinger før valget, er at spørrerne må justere for sannsynligheten for at en person stemmer. Valgdagsmålinger løser problemet.

Men tre ganger i USAs historie, har meningsmålerne måttet offentlig piske seg selv for sine ‘feil’. I år 2000, ga valgdagsmålinger Al Gore seieren i Florida; i 2004, ga valgdagsmålinger Kerry seieren i Ohio, og nå, i vippestater, ga valgdagsmålinger seieren til Hillary Clinton.

Så hvordan kan disse vitenskapelige statistikerne med flere tiårs erfaring og godt med ressurser, greie å få valgdagsmålingene så feil?

Svar: De gjør de ikke. Målingene i Florida i 2000 var nøyaktig. Det er fordi valgdagsmålingene bare kan bare spørre: «Hvordan stemte du?» Det de ikke spør, og ikke kan spørre, er «Ble din stemme tellet?»

I 2000, i Florida, avviste offisielt den republikanske tjenestemannen ansvarlig for valget, Katherine Harris, 181.173 stemmesedler, som ‘ugyldige’ fordi velgerne ikke hadde presset hardt nok i hullemaskinen som ble brukt for å lage stemmeseddelen (‘hanging chads’) og andre tullete unnskyldninger. Disse stemmesedler var overveldende merket for Al Gore. Valgdagsmålingene inkluderte de 181.173 mennesker som trodde de hadde stemt – men deres stemme ble ikke tellet. Med andre ord, valgdagsmålingene reflekterte nøyaktig hvem velgerne valgte, ikke hvem Katherine Harris valgte.

I 2004 ble et tilsvarende antall stemmer bestemt som ‘ugyldige’ (inkludert en enorm haug av ‘midlertidige’ stemmesedler) av Ohios republikanske valgansvarlige, Kenneth Blackwell. Igjen, viste valgdagsmålingene at Kerry var valg av 51% av velgerne. Men valgdagsmålingene var ‘feil’ fordi de ikke gjenspeilte stemmesedlene ugyldiggjort av Blackwell.

Man kan legge merke til at to uker etter at det amerikanske valget i 2004, nektet det amerikanske utenriksdepartementet å anerkjenne valgresultatet i Ukraina fordi de offisielle valgresultatene motsa valgdagsmålingene.

Og her er vi på’n igjen. 2016: Hillary vinner blant de spurte da de kom ut av valglokalet – likevel ble Trump erklært vinner i disse republikansk-kontrollerte vippestatene. Og nok en gang er ekspertene -meningsmålerne – tvunget til å be om unnskyldning – når de burde skrike, «Svindel! Her er bevisene på valgfusk!»

Nå er det en ny bortforklaring for valgdagsmålingene som ga Clinton seieren. Tilsynelatende var Trumps velgerne skamfulle for å si at de stemte på Trump. Virkelig? PÅ HVILKEN PLANET? For Democracy Now! og Rolling Stone var jeg ute i flere vippestater. Ja, i Ohio, kan en svart velger ha vært motvillig til å si offentlig at han/hun støttet Trump. Men en hvit velger i en av forstedene til Dayton, der Trump-skilt vokste på plener som ugress, og benkene i de evangeliske megakirkene var fylt med brosjyrer fra Trump og republikanerne, risikerte å bli spyttet på hvis de selv hvisket «Hillary».

Dette landet er voldsomt delt, men til slutt, er det rett og slett ikke er nok hvite menn til å velge Trump eller et republikansk senat. Den eneste måten de kunne vinne, var å eliminere stemmene fra ikke-hvite menn. Det gjorde de ved bl.a. å kaste foreløpige stemmesedler fra svarte i søppelcontainere, ID-lover som avviser studenter – listen fortsetter. Dette er et nett av komplekse hindringer for å stemme for våre fargete borgere, med selskapet Crosscheck i midten som en edderkopp.

Reklamer