FNs høykommisær for menneskerettigheter i dobbeltrolle

Syrere i Jordan.jpg
‘Opprørere’, under trening i Jordan, som er en viktig base forsøket på regimeendring i Syria. Til høyre prins Zeid fra kongefamilien (hva er forskjellen på konge og dikator?) i Jordan. Nå opptrer han som ‘nøytral’ talsmann for FN.

av Stephen Lendman

Som sin sørgelige forgjenger Navi Pillay, representerer FNs høykommissær for menneskerettigheter, den jordanske prins Zeid Ra’ad Zeid Al-Hussein, utelukkende vestlige imperialistiske interesser.

Tidligere var han Jordans FN-utsending og ambassadør til USA. Han ble utnevnt til sin nåværende stilling som FNs sjef for menneskerettigheter i september 2014, der han forsatte det skitne spillet.

Han ble valgt til å etterfølge Pillay fordi han støtter det han er ment å kjempe imot. Det er meningen han skal arbeide for å fremme og beskytte grunnleggende menneskerettigheter garantert under folkeretten.

På fredag ga Zeid, Russland og Syria skylden for krigsforbrytelser i Aleppo, uten nevne dem ved navn. Han i stor grad overser de virkelige gjerningsmennene – USA, dets bandittallierte og terror-fotsoldatene.

Han kalte skammelig forsøkene på å frigjøre det østlige Aleppo for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Da han talte i et møte i FNs menneskerettighetsråd, sa han «bevæpnete opposisjonsgrupper (uten å identifisere dem som USA-støttede terrorister) fortsetter å skyte granater og andre prosjektiler mot sivile nabolag i vestlige Aleppo, men vilkårlige luftangrep over hele den østlige delen av byen av regjeringsstyrkene og deres allierte, er ansvarlig for det overveldende flertallet av sivile tap.»

Han mente klart Russland og Syria, og overser deres heroiske kamp mot USA-støttede terrorister, dvs. leiesoldater importert fra dusinvis av land, tungt bevæpnet, trent, finansiert og ledet av stryker fra USA, andre NATO-land og brutale regionale allierte.

«Overgrepene som mennesker over hele landet lider under, inkludert beleiringen og bombardementet av østlige Aleppo, er ikke bare tragedier. De utgjør også forbrytelser av historiske proporsjoner», sa Zeid.

Han bar det pro-vestlige menneskerettighetsrådet henvise situasjonen i Aleppo til Den internasjonale straffedomstolen, og oppfordret til at de ansvarlige partene skulle holdes ansvarlig.

Paulo Sergio Pinheiro ble utnevnt til leder for granskningskommisjonen for Syria,  utelukkende for å tjene USA/NATO-imperialistiske interesser.

«Gjerningsmennene for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten vil bare slutte å bryte krigens lover når det er klart de vil bli holdt ansvarlig,» stormet han – noe som betyr Syria og Russland.

«Dette er hvorfor henvisning av konflikten i Syria til Den internasjonale straffedomstolen eller en midlertidig internasjonal domstol er avgjørende for å løse denne konflikten,» la han til – som ønsker å overse de USA-ledede imperialistiske store forbrytelsene, mens Syrias og Russlands innsats for å frigjøre landet skal straffes.

En siste kommentar

På lørdag, fordømte det russiske forsvarsdepartementets talsmann Igor Konasjenkov amerikansk-ledede massemord i Irak. Han sa at Pentagon og såkalte «koalisjons»-kjempere massakrerte flere titalls sivile menn, kvinner og barn i Daquq, nær Kirkuk. De var sørgende i en begravelse, ikke ISIS eller andre terrorsoldater.

Ingen av disse var i området på den tiden. «Disse dødelige angrepene mot sivile områder, som har alle kjennetegn på krigsforbrytelser, er nesten en daglig rutine for den (amerikanskledede) internasjonale koalisjonen» forklarte Konasjenkov.

«Altfor ofte blir bryllup, begravelser, sykehus, politistasjoner og humanitære konvoier rammet av koalisjonens krigsfly.»

«Vil FNs høykommisær for menneskerettigheter Zeid be om at USA og dets koalisjonspartnere bli holdt ansvarlig av ICC eller en lignende rettsinstans? «

Ikke så lenge han ønsker jobben, verdsetter å være i gunst hos Jordans kongelige regime (hans hjemland) og verdsetter sitt liv og sin frihet.


http://sjlendman.blogspot.com.au/2016/10/un-human-rights-blames-russia-and-syria.html

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.