Det som skjer i Syria har pågått i over fem år. Det er ikke en borgerkrig.

Fra Wikipedia: Cindy Sheehan ble et symbol for antikrigsbevegelsen mot krigen i Irak da hun i august 2005 opprettet en protestleir utenfor den amerikanske presidenten George W. Bush’ ranch i Crawford i Texas.Etter ønske fra Tove Bye, Erik Byes enke, ble Sheehan tildelt Erik Byes Minnepris i 2008.

Cindy Sheehan Kvite hus.jpg

 

Av Cindy Sheehan

USA-imperialismen har eksportert katastrofer rundt om i verden i over et århundre nå, men ikke siden «cubanske» rakettkrisen i 1962, har USA ført verden til randen av en slik katastrofe som vi er vitne til i dag.

Det som skjer i Syria har pågått i over fem år, og det er ikke en borgerkrig. Konflikten startet som et amerikansk-finansiert forsøk på å avsette president Bashar Assad og installere en marionettregjering i Damaskus, vennlig mot amerikanske interesser. Jeg er sikker på at det finnes legitime krefter i Syria som er imot regjeringen til Assad, men USA bryr seg ikke om demokrati – tross alt ble Assad valgt av sitt folk.

I Syria, prøver cirka ett dusin militser ikke bare å styrte Assad-regjeringen, men de kjemper også seg imellom. Den viktigste demokraten på den amerikanske etterretningskomiteen, über-sionist Adam Schiff fra California, sa dette om CIA-finansierte militser som kjemper i steder som Aleppo: «Det er en del av et tredimensjonalt sjakkspill.» Dette sjakkspillet, spilt av imperier i årtusener, tjene de rike. Som alltid, betaler folket en høy pris.

I dag får vi vite at Kina vurderer å bli med Russland og Syria i en allianse for å beskytte suvereniteten til Syria og stabilisere Midtøsten.

USA har lenge invadert og provosert svakere land som Afghanistan og Irak, som har lite håp om å ta igjen, men likevel bruker de ressursene de har til å bekjempe USA-imperialismen. Men å provosere Russland i steder som Syria og Ukraina ser ut til å være toppen av arroganse og dumhet fra den amerikanske siden.

I mange år, har Russlands president Vladimir Putin vært den rasjonelle politikeren i denne vanvittige amerikanske provokasjonen, men Russland er klar til å kjempe tilbake – landet holder sivilforsvarsøvelser, advarer russerne i utlandet og tester til og med atomraketter.

Noen av oss ser noe håp for at mislederne her i USA skal få litt sunn fornuft i sin utenrikspolitikk. I den siste presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump, bekreftet krigsforbryteren Clinton hennes kompromissløse holdning om å gå til krig mot Russland i Syria, om nødvendig. Clinton erklærte også sin støtte for en «flyforbudssone» over Syria, som leder av den amerikanske generalstaben, Joseph Dunford, sa ville kreve 70.000 amerikanske tropper for å opprettholde, og definitivt ville bety krig med Russland.

Selv om Russland har blitt invitert inn i Syria av regjeringen, så bør vi handle som rasjonelle mennesker som er fylt med frykt over hvor virkelig denne faren er. Vi bør oppfordre alle verdens ledere om å ta en pause i sitt jag til krig.

Men det eneste som virkelig kan stoppe det imperialistiske blodbadet er en internasjonal arbeiderkraft, som nekter å bli brukt som kanonføde for kapitalismen, og i stedet kjempe for sosialismen.

Vår overlevelse som art er avhengig av internasjonal solidaritet.

http://www.telesurtv.net/english/opinion/U.S.-Bringing-World-to-the-Brink-of-Nuclear-War-20161013-0025.html

Reklamer