Barbari i ord og gjerninger

Roma blir plyndret Vandaler.jpeg

Av James Petras

«Hva Russland sponser og gjør [i Syria], er ikke mot terrorisme, det er barbari.»

-Samantha Power, USAs ambassadørt til FN

Den amerikanske ambassadøren til FN, Samantha Power, anklaget de russiske og syriske regjeringene for «barbari ». Hun hevder at enten Moskva eller Damaskus har angrepet en ubevæpnet humanitær FN-konvoi som levere hjelp til sivile i Aleppo. Ingen bevis ble framlagt. Tirader og trusler krever ikke fakta eller bevis; de krever bare heftige følelsesmessige utbrudd og hjelpsomme midler for massepropaganda.

«Barbarer», for å være klar om det, får oss til å tenke på bilder av ledere og grupper som avsverger alle siviliserte normer og lover. De reagerer bare på væpnet makt.

I denne sammenhengen ble Powers anklager om barbari rettet mot Russland og Syria, brukt til å rettferdiggjøre det amerikanske luftangrepet mot en syrisk hærstilling. Angrepet drepte og såret nesten 200 regjeringssoldater, som var opptatt med kampen mot ISIS-terroristene og invasjonen av jihadister.

Med andre ord, ved å anklage syriske soldater for «barbari», var dette ambassadør Powers kyniske måte å umenneskeliggjøre de unge ofrene for en tidligere – og bevisst – amerikansk krigsforbrytelse.

La oss analysere den aktuelle sammenhengen for bruk og misbruk av språket angående «barbari» – og den korrekte bruken av det.

Barbari i handling

I løpet av det siste femten årene, har USA og dets allierte invadert, okkupert, drept, såret og drevet på flukt over ti millioner mennesker i land som Afghanistan, Irak, Somalia, Libya, Syria, Jemen og Libanon. Militære og sivile tjenestemenn har systematisk ødelagt hele økonomier, fostret etnisk-religiøse kriger, undergravd gamle samfunn og familiebånd og installert korrupte politiske marionetter ved makten.

Hjulpet fram av USA, har tortur og vilkårlig arrestasjoner blitt normen som har skapt lovløse og kaotiske samfunn i det som en gang var produktive og stabile steder. Knusingen av sosiale strukturer har ført til massive folkevandringer, der millioner av desperate mennesker flykter fra invasjoner, krig og totalt sammenbrudd i samfunn. Resultatet av disse bevisste imperialistiske politiske beslutningene, har vært tømte byer og nabolag, ødelagte familier, ødelagte liv og framtider for mange millioner av unge arabere og muslimer.

Mens de menneskelige lidelsene øker og Vest-Europa blir oversvømmet av resultatene av amerikanske aggressive kriger, har imperialistene skjerpet sin skingrende retorikk. De stempler alle sine motstandere og kritikere som «medskyldige i krigsforbrytelser» og «barbarer».

Jo større og mer varig politikken med imperialistisk plyndring, jo mer intens er frustrasjonen hos dens ledere over sin mislykkethet, og jo større bruk hos sine «diplomater» av skjellsord.

Barbari på leting etter barbarer:

Barbariet som ligger under USAs og EUs imperialistiske erobringskriger i Midtøsten er uovertruffen. De viktigste motstandere mot USAs aggresjon, Russland, Kina og Iran, har ikke invadert noen suverene land; de har heller ikke provosert fram den desperate flukten av millioner. Russland ble invitert til å hjelpe sin allierte, den syriske regjeringen, i å konfrontere en invasjon av terrorist-leiesoldater som har til hensikt å dele landet. Krims fredelige gjenforening med Russland skjedde via valgurnene. Moskva avviste å spille en militær rolle til støtte for de vestlige kriger mot Irak, Jemen og Libya. Ingenting av dette er i nærheten av nivået av barbari hos USA/EU.

I Asia har Vesten invadert og ødelagt Vietnam, Filippinene og Afghanistan. Japan, nå en amerikansk alliert, hadde invadert Kina, Korea og Sørøst-Asia. Kina på sin side har ikke utført noen av imperialistisk erobringskrig på århundrer.

Iran har ikke invadert et eneste land i moderne tid. Tvert imot, Irak invaderte Teheran i 1980 med støtte fra USA og førte en ti år lang krig som forårsaket millioner av dødsfall.

I sannhet, hvis det å føre kriger, invasjoner, ødelegge hele samfunn og forårsaker millioner av dødsfall er en målestokk for barbari, så er USA, Europa og Japan klart barbariske.

Å hevde noe annet og følge manuset til ambassadør Samantha Power, er å gå inn i en tunnel av hallusinasjoner, der språket av liberale verdier forherliger virkelige barbariske handlinger.

Hele det politiske språket har blitt pervertert og omgjort til en kunstig selvbedrag. Terrormilitser får betegnelsen ‘opprørere’ og ‘moderate’; de sprer barbari fra det imperialistiske vestlige sentrum til periferien. Den bevisste spredningen av terrorisme er i seg selv en barbarisk handling, noe som forringer den moralske statusen til vestlige makter.

Konklusjon

I antikkens Hellas, var barbarene de utenfor imperiet som ikke snakker sivilisasjonens språk. De var brutale inntrengerne som forsøkte å plyndre imperiets rikdom og kultur. I dag, dukker barbarene opp fra innsiden av imperiet og spres utover. Imperiets ledere har utført en serie kriger av ødeleggelse og plyndring, selv mens deres egne samfunn og økonomier velter seg i uvitenhet, fattigdom, gjeld, avhengighet og kriminalitet. Imperialistiske barbarer herjer hele kulturer, de sletter den store historiske arven fra gamle sivilisasjoner som Irak og Syria, mens den tvinger gjennom sin egen kultur av idioti, narkotika og elektroniske dingser, som allerede har gjort sin egen befolkning til barn.

Barbarenes imperium er befengt med pengevekslere og korrupte spekulanter. De har fornedret hele rettssystemet og de lovgivende forsamlingene. Det offentlige rom er blitt en privat latrine for eliten, stengt for enhver reell offentlig samtale og debatt.

Valgshow, snarere enn debatter med argumenter, undergraver de republikanske prinsippene. Imperialistiske erobrere, inntullet i sitt eget militære tanke-univers, kan ikke gjenoppbygge et ødelagt samfunn til en produktiv koloni. De er heller ikke i stand til å lære eller dra nytte av de beste og smarteste blant fangene, som Roma gjorde med Hellas, fordi de har sådd så store ødeleggelser og saltet jorden under føttene på sine erobrede folkeslag.

Den barbar-imperialistiske verdensorden er stadig i krig med «andre» og kan aldri assimilere og lære av de dyrebare menneskelige skattene den så hensynsløst har ødelagt. Det hersker med hjelp av terror i utlandet og bedrag hjemme. Som så primitivt vist av de imperialistiske tiradene fra Samantha Power, reflekterer hennes talekunst i internasjonale fora, hysteriet til middelmådige funksjonærer: tankeløse barbarer fantaserer blant sine egne i marmorhaller, der de kun hører sine egne stemmer.

Til slutt vil de imperialistiske barbarene bli beleiret av sine egne flyktende vasaller og marionetter. Når de endelig konfronterer sin egen forråtnelse og interne oppløsning, må  de bestemme seg om de vil delta i en siste verdensbrann eller demontere den imperialistiske barbariske verdensorden og i stedet velge rettferdighet, lov og sivilisasjon.


http://www.informationclearinghouse.info/article45602.htm


Apropos Samantha Powers:

 

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.