Soros ønsker å tjene enda mer på flyktningkrisen

George Soros taler i Malaysia.jpg

 

Av Sam Gerrans

Filantropen George Soros publisert nylig et brev i Wall Street Journal, med tittelen «Hvorfor jeg investerer 500 millioner dollar i migranter». I denne artikkelen skal jeg se på dette brevet og skille hva det betyr fra hva det synes som det står skrevet.

Soros brev begynner: «Verden har blitt gjort urolig av en bølge i tvungen [forced] migrasjon. Titalls millioner av mennesker er i bevegelse, flyktet fra sine hjemland på leting etter et bedre liv i utlandet. Noen rømmer fra borgerkrig eller et undertrykkende regimer; andre er tvunget ut av ekstrem fattigdom, lokket av muligheten for økonomisk utvikling for seg selv og sine familier.»

Dette er helt sant. Og Soros bør vite det, siden tankesmia hans er helt på lag med den «tvungne migrasjonen». Han har enten startet den eller tilrettelagt den, og ifølge Viktor Orban, statsminister i Ungarn[ ]: «Hans navn er kanskje den sterkeste eksempelet på de som støtter alt som svekker nasjonalstatene, de støtter alt som endrer den tradisjonelle europeiske livsstilen […] Disse aktivistene som støtter innvandrere blir ufrivillig en del av dette internasjonale nettverket av menneskesmugling.»

Soros-støttede aktivister er i sentrum av det nettverket.

Soros fortsetter: «Vår felles unnlatelse i å utvikle og iverksette effektive tiltak for å håndtere den økte flyten, har bidratt sterkt til menneskelig elendighet og politisk ustabilitet, både i landene mennesker er på flukt fra og i de landene som er vert for dem, frivillig eller ikke. Migranter blir ofte tvunget inn i liv av inaktiv fortvilelse, mens vertslandene ikke klarer å høste de beviste fordelene sterkere integrasjon kan bringe.»

Jeg har vært inne på Soros psykologiske særegenheter andre steder; til tross for hans narsissistiske trekk, vil jeg anta at han ikke bruker det kongelige «vi». Hvis man antar dette; om hvem snakker han når han sier «Vår kollektive svikt å utvikle og gjennomføre en effektiv politikk»? Hvis han snakker om regjeringer, bør vi huske at han ikke har blitt valgt til noen lands regjering, og heller ikke har han noen gang har vært det.

Men det hindrer ikke ham fra innblanding i deres indre anliggender og støtting av opprør som de såkalte fargerevolusjonene, blant annet i Georgia og Ukraina, og opp-pisking av kaos via Black Lives Matters i USA.

Han utførte også det berømte angrepet på det britiske pundet, der han håvet inn en milliard dollar.

Han ønsker leseren å anta at han/hun er inkludert ved bruk av «vår». Men vi er ikke inkludert; vi blir rett og slett fortalt hva som skal skje.

Han skriver deretter «de beviste fordelene sterkere integrasjon kan gi». Dette er nesten en retorisk gåte; han og hans advokater forventer – ikke uten grunn – at de fleste av oss vil se hva vil ønsker i hva ordene sier. Han hevder å ha bevis, men gir ingen – og det er en stor utelatelse, gitt at vi er forventet å overlate hele vår kulturelle og økonomiske fremtid til hans påstander.

Mange land, inkludert Japan, Kina, De forente arabiske emirater, Israel og Singapore, er svært forsiktig med hvem de gir statsborgerskap. Hvis fordelene med Soros sine påstander var påvist, ville de sikkert også ha vært med på dette.

For å fortsette: «Regjeringer må spille en ledende rolle i å håndtere denne krisen ved å skape og opprettholde tilstrekkelig fysisk og sosial infrastruktur for innvandrere og flyktninger. Men å utnytte kraften i privat sektor er også viktig.»

«Obama-administrasjonen erkjente dette og lanserte nylig en oppfordring, der den ber amerikanske selskaper spille en større rolle i å møte utfordringene som er skapt av tvungen migrasjon. I dag, møtes ledere av den private sektoren i FN for å gjøre konkrete forpliktelser om å bidra til å løse problemet.»

Soros, naturligvis, rødmer ikke av å fortelle oss hva våre regjeringer «må» gjøre.

Begrepet «tvungen migrasjon» er smart begrep. Du kan være sikker på at det ble jobbet med i flere timer, og mange alternativer forkastet. Ordets makt ligger i det faktum at det innebærer både hjelpeløshet i møte med en ustoppelig ytre kraft og et uunngåelig resultat – mens man på samme tid ser bort årsaker.

Hvis noen fortsatt bryr seg, årsakene er: angrep fra USA og NATO på land som ikke har gjort dem noe vondt; Angela Merkels åpne invitasjon til den tredje verden å flytte til Europa; både fysisk støtte og informasjonstøtte fra Soros-finansierte organisasjoner.

Soros fortsetter: «Som svar, har jeg besluttet å øremerke 500 millioner for investeringer som spesifikt adresserer behovene til innvandrere, flyktninger og vertssamfunn. Jeg vil investere i nyetableringer, etablerte selskaper, initiativer med sosial effekt og bedrifter grunnlagt av innvandrere og flyktninger selv. Selv om mitt hovedanliggende er å hjelpe innvandrere og flyktninger som kommer til Europa, vil jeg være på utkikk etter gode investerings-ideer som vil gagne migranter over hele verden.»

Jeg skal oversette: «Nå som tilsiget av innvandrere har blitt etablert, kommer jeg til å investere 500 millioner for å gjøre prosessen ustoppelig, endeløs og selvfinansierende, og samtidig tjene en masse penger selv. Og siden dette er forklart i språket av medfølelse, er det ingenting du kan si mot det.»

Tilbake til Soros sitt ‘brev’: «Denne bruken av egenkapital vil utfylle de filantropiske bidragene mine stiftelser har gitt for å løse tvungen migrasjon, et problem vi har jobbet med globalt i flere tiår, og som vi har viet betydelige økonomiske ressurser.»

Bare fjerne ordene «de filantropiske» (som på elitenivå ikke betyr hva du tror det betyr) og innse at «løse» betyr «gjøre lettere» for Soros, og du vil forstå denne setningen riktig; Dette er en nøye utformet handlingsplan.

Han fortsetter: «Vi vil søke investeringer i en rekke sektorer, blant dem ny digital teknologi, som synes spesielt lovende som en måte å gi løsninger på for de spesielle problemene som folk [på vandring] ofte står overfor. Fremskritt innen denne sektoren kan hjelpe folk å få tilgang mer effektivt til myndighetene, juridiske-, finansielle- og helsetjenester. Private bedrifter investerer allerede milliarder av dollar for å utvikle slike tjenester for ikke-innvandrermiljøer.»

«Dette er grunnen til at pengene nå beveger seg umiddelbart fra en mobiltelefon til en annen, sjåfører finner kunder ved hjelp av bare en mobiltelefon, og hvordan en lege i Nord-Amerika kan se en pasient i Afrika i sanntid. Å tilpasse og utvide disse nyvinningene til å tjene innvandrere, vil bidra til å forbedre livskvaliteten for millioner rundt om i verden.»

«Alle våre investeringer vil være eid av min [veldedige] organisasjon. De er ment å være vellykket – fordi jeg ønsker å vise hvordan privat kapital kan spille en konstruktiv rolle å hjelpe innvandrere – og eventuelle overskudd vil gå til å finansiere programmer ved Open Society Institute, inkludert programmer som er til fordel innvandrere og flyktninger.»

Dermed er alle som ønsker det, i stand til å få tilgang til de sosiale systemene du og din familie har betalt for hele ditt liv og få tilgang til de viktigste ressursene med ikke noe annet en mobiltelefon. Soros, i mellomtiden, tjener mer penger, som han deretter kan investere tilbake til nettopp de organisasjonene som vil sørge for at tilførselen av innvandrere aldri stopper.

Soros fortsetter med å hevde: «Som mangeårige forkjempere for sivilsamfunnet, vil vi være fokusert på å sikre at våre investeringer fører til produkter og tjenester som virkelig gagner innvandrere og vertssamfunn.»

Jeg lar det stå åpent hva Soros mener med «sivilsamfunn». Jeg skal se på hans bruk av «nytte»; nytte i henhold til hvem? Ifølge George Soros – en mann som destabiliserer selvstendige stater som en del av hans forretningsmodell.

Soros konkluderer: «Vi vil også jobbe tett med organisasjoner som FNs høykommissær for flyktninger og International Rescue Committee for å etablere prinsipper for å veilede våre investeringer. Vårt mål er å utnytte, for allmennytten, innovasjoner som bare den private sektoren kan gi.»

«Jeg håper mitt engasjement vil inspirere andre investorer til å etterstrebe den samme oppgaven.»

Hva dette betyr på vanlig språk: «Dette er avgjort, og nå kan alle dere småfisk lenger nede i næringskjeden tjene en god slant på dette ved å jobbe mot deres egne lands interesser, fordi om dette ikke var sikker fortjeneste, ville jeg ikke vært involvert.»

Dette er kultur- og etnisk-rensing i slips og dress; det er de facto overtakelse av nasjonalstaten som en sosial konstruksjon for folkene i Europa, som en del av en krig med flere formål – formål som å ødelegge oljerike stater og enhver stat uten sentralbank, samtidig som det sørger for at uavhengige stater kollapser.

Men mitt poeng her er ikke masseinnvandring – selv om, med den uunngåelige tilintetgjørelsen av middelklassen i Soros sine «vertsland», vil det være noe sted for ekte flyktninger å dra; poenget er at ting blir bestemt uten selv et fikenblad av demokrati så lenge menn som Soros kan åpent lage og diktere politikk.


https://www.rt.com/op-edge/361376-george-soros-investing-forced-immigration/

Reklamer