Afghanistan: Det handler selvsagt om heroin

or-37967.jpg

 

Av Pepe Escobar

Nå skjer det igjen. I enda et presisjonsangrep fra Pentagon, ble et bolighus i Achin-distriktet i Nangarhar-provinsen rammet mens en folkemengde ønsket en stammeleder velkommen hjem fra en pilegrimsreise.

Minst 13 sivile ble omgjort til «collateral damage». Selvfølgelig, Pentagon «diskuterer ikke detaljene i antiterroroperasjoner», men militæret «gjennomgår for øyeblikket alt materiale knyttet til dette angrepet».

Det er åpenbart at ingenting vil komme ut av dette – som legger disse sivile dødsfallene til den uendelige økningen i dødsfallene i den uendelige Operation Enduring Freedom.

Noen som faktisk er nødt til å tåle hans frihet i full utfoldelse, er tidligere krigsherre, leder av Hezb-i-Islami og ‘slakteren fra Kabul’, Gulbuddin Hekmatyar.

Pentagon har ikke monopol på beskytning av sivile i Afghanistan. Hekmatyar gjorde også det med stor iver på begynnelsen av 1990-tallet – i tillegg til å drive et underjordisk torturfengsel i nabolandet Pakistan.

I Kabul under Taliban-styret på slutten av 1990-tallet, snakket jeg med mange innbyggere under borgerkrigen som var allierte med den tadsjikiske lederen, ‘løven av Panjshir’, Ahmad Shah Massoud – myrdet to dager før 9/11 – som de også husket styrkene til Hekmatyar sin ubønnhørlige beskytning av sivile nabolag.

Hekmatyar har vært i skjul i nesten to tiår nå – siden 1997. Han har ennå ikke vendt tilbake til Kabul. I 2002, i Kunar-provinsen i Afghanistan, prøvde jeg å spore ham – så vel som Osama bin Laden – med min lokale assistent fra Peshawar, og vi traff hele tiden på amerikanske marinesoldater som spurte oss om informasjon. Etter at Osama forsvant, ble Hekmatyar raskt mål nummer én, «død eller levende», for Bush II i Afghanistan. Han ble stemplet som en ‘global terrorist’ av Washington og svartelistet av FN i 2003.

Nå er han i ferd med å samle politisk makt, etter å ha blitt benådet av regjeringen til president Ashraf Ghani. Hans gruppe, Hezb-i-Islami, har vært en kraftig redusert militærmakt i mange år nå. Politisk det er en annen historie. Med avtalen, vil krigsherrer fra Hezb nå kunne stille til valg.

Det var en hard nøtt å knekke. Hekmatyar har alltid nektet å underskrive en avtale så lenge USA/NATO-tropper de facto okkuperer Afghanistan. Den endelige avtalen fastslår at Hezb og USA/NATO er enige om å være uenige – så lenge Hekmatyar nekter å støtte terrorisme. Og Ghani sin folk må sette i gang med papirarbeidet for å fjerne Hezb-i-Islami fra FNs liste over terrororganisasjoner.

Spørsmålet er om innlemmingen av Hezb i den skjøre regjeringen i Kabul, vil skremme Taliban. Det er fortsatt et åpent spørsmål.

CIA skjulte linjer i virksomhet

Afghanistan fortsetter for alle praktiske formål å være okkupert av utlendinger; i dette aspektet speiler logikken til Hekmatyar, Taliban sin logikk – selv om etterfølgerne av mulla Omar ikke vil slippe til ved maktens taburetter i Kabul.

En vestlig person som jobbet i hemmelig etterretning, med kunnskap om hvordan Afghanistan ble håndtert på høyeste nivå i Washington, forklarer saken:

«Osama bin Laden var en mislykket CIA-ressurs [‘asset’] som ble brukt som et påskudd for å invadere Afghanistan for å starte heroinhandelen, som er en forretning i milliardklassen. Mulla Omar var vår allierte mot Sovjetunionen og en svært hederlig mann, som stenge alle heroinplantasjene i Afghanistan etter at Taliban tok over. De betraktet de over 300.000 døde av heroinoverdoser per år som umoralsk. Vi vendte oss mot ham og forrådte ham. Osama var en gjest av mulla Omar, og han bare ba om bevis for at Osama var delaktig i 9/11. Siden det ikke var noen bevis, siden han ikke var involvert, kunne ingen bevis skaffes til veie. Bush II latterliggjorde på TV selve tanken om at han måtte bli pålagt å gi bevis til [den primitive] mulla Omar».

Det blir mye saftigere når etterretningsmannen sier rett ut hva få har hatt mot til å si; CIAs egentlige agenda i Afghanistan:

«CIA brukte heroininntektene for eksterne operasjoner og så at sine inntekter hadde blitt kuttet da Taliban hadde makten. På denne måten kunne de alltid omgå den amerikanske kongressen. Heroin; det er derfor vi er der fortsatt. Terrorisme er utviklet gjennom operasjoner av typen Gladio, siden dette blir brukt til å rettferdiggjøre disse tiltakene. De fleste vestlige etterretningsorganisasjonene er koblet til denne handelen. 93% av verdens heroin kommer fra Afghanistan. Etter den amerikanske invasjonen, begynte dyrkingen av [opium] umiddelbart på nytt. De militære konvoiene fra havner i Pakistan til Afghanistan, fraktet med seg tilbake heroin for distribusjon til verden. Taliban og Osama hadde absolutt ingenting å gjøre med 9-11».

Hekmatyar var forresten aldri koblet til heroinhandelen.

Kabul, som stoda er, kontrollerer de store befolkningsentrene og omtrent 70% av landet. Resten er Talibanistan. Det er ingen sjanse for at Kabul kan vinne krigen. Ifølge tallene gitt av general i Marinekorpset, Joseph Dunford, leder for generalstaben, har Pentagon og dets allierte 14.000 soldater i Afghanistan. Den amerikanske kontingenten – 9800 – vil falle til 8400 innen utgangen av 2016.

Alle husker at NATO ‘overlevere kontrollen’ – som betyr å ha blitt forsmedelig beseiret av Taliban – i 2014. De resterende amerikanske soldater på bakken gir med en omskrivning, «trening» og «flystøtte» til den afghanske hæren, og er selv støttet av horder av militære kontraktører. Parallelt, dypt i skyggene, fortsetter entreprenører fra CIA å frakte heroin til Vesten.

USA-NATO har nettopp lovet «å bidra til finansiering av afghanske sikkerhetsstyrker til en kostnad av rundt 1 milliard dollar årlig de neste tre årene». Få vil være klar over at dette tilbyr et fantastisk ekstra incentiv til de CIA-styrte heroinhandlerne som selger sine varer over hele EU.


http://www.strategic-culture.org/news/2016/09/29/afghanistan-it-heroin-stupid.html

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.