Angrepet på en FN-hjelpekonvoi: Enda et falskt flagg?

Falskt flagg? Atter en gang stemmer ting ikke med de siste anklagene om et angrep på en hjelpekonvoi. Russerne/syrerne sier de ikke hadde fly i området, taimingen er svært påfallende og de ødelagte trailerne ser ikke ut som de har blitt angrepet fra luften – flyangrep ville ha forårsaket større skader både i og rundt bilene. Kanskje regelen er, at jo større krokodilletårer fra vestlige politikere, jo mer løgnaktig er historien? Eller kanskje man skal spørre danskene, de har visst ikke peiling på hva de egentlig bomber….

1477429584.jpg

 

Fra RIA Novosti

Russland peker fingeren mot Al-Nusra/White Helmets over brann i FN-konvoi

FN har rapportert at en humanitær konvoi på vei til to boligområder i provinsene Aleppo og Homs ble bombet. Den internasjonale Røde Kors-komiteen har bekreftet dødsfallene til én frivillig og 20 sivile.

Saudi-Arabias faste representant til FN har anklaget syriske regjeringsstyrker for å ha bombet konvoien. Det amerikanske utenriksdepartementet har siden uttalt at de vil «revurdere utsiktene for samarbeid med Russland om Syria.»

Kreml har kalt anklagene mot Moskva og Damaskus ubegrunnete og Forsvarsdepartementet sier at de russiske og syriske luftstyrkene ikke utførte noen luftangrep mot den humanitære konvoien.

Hva skjedde?

Mandag kunngjorde FN en forsendelse av humanitær hjelp til to boligområder i provinsene Aleppo og Homs. Konvoien ble markert med logoene til FN og Den arabiske Røde Halvmåne. Tillatelse til å passere ble gitt fra både Damaskus og den væpnede opposisjonen. Konvoien hadde nødhjelp for 78.000 mennesker, inkludert tepper og grunnleggende livsnødvendigheter.

Men nær Urum al-Kubra, nordvest for Aleppo, ble konvoien bombet. 18 av de 31 lastebilene kom under ild. «På det nåværende tidspunkt, kan vi bekrefte dødsfallet til én ansatt fra Den arabiske Røde Halvmåne. Men vi vurderer fortsatt informasjon og har forskjellige tall», ble nyhetsbyrået RIA Novosti fortalt av pressesekretær i Det internasjonale Forbundet av Røde Kors (IFRC), Benoit Carpentier.

Carpentier la til at det var IFRC sin divisjonsdirektør ansvarlig for operasjonen som ble drept. Senere ble det kjent at ofrene for bombingen inkluderte minst 20 sivile.

En lagerbygning og et sykehus for Syriske Røde Halvmåne kom også under ild. Etter angrepet, besluttet IFRC å utsette levering av humanitær hjelp til fire syriske byer.

Etter det RIA ble fortalt av Spesialenheten for koordinering av humanitære saker, Jens Lerche, har FN rapportert beskytningen til Russland og USA, og regner med at en undersøkelse vil bli utført.

57e12c3bc36188e2068b45e4.jpg
Uten å være ekspert; mangelen på kulehull og granatskader påfallende.

Internasjonale reaksjoner

Saudi-Arabia har gitt skylden for angrepet på den humanitære konvoien, på syriske regjeringsstyrker. En tilsvarende posisjon har blitt gjentatt av det amerikanske utenriksdepartementet.

Ifølge utenriksminister John Kerry, burde «russerne utøve sin innflytelse på Assad som åpenbart ukritisk bomber alt, inkludert humanitære konvoier.» (Terje M kommenterer: legg merke til hvordan han gir inntrykk av noe, selv om hvis man leser setningen nøye, sier han ikke at syrerne/russerne utførte angrepet. Typiske stenografi-journalister ville bare gjengi denne setningen uten kommentar, og dermed gi alle som leser inntrykk av at dette må være tilfelle.)

Men Kerry innrømmet at Washington «ikke hadde alle fakta i denne saken», og ba om at ny informasjon bør komme fram.

«USA vil ta opp saken med Russland. Gitt det åpenbare bruddet på våpenhvilen, vil vi revurdere utsiktene for samarbeid med Russland,» sa utenriksministeren.

Russisk pressesekretær for presidenten, Dmitrij Peskov, har bemerket at at det er en «svært spent situasjon med våpenhvilen i Syria», og minnet om at syriske soldater var de eneste enhetene som overholdt våpenhvilen. Forsvarsdepartementet har lagt vekt på at verken russiske eller syriske luftstyrker utførte luftangrep mot FNs humanitære konvoi i den sørvestlige utkanten av Aleppo.

«Hva mer, på grunn av det faktum at konvoiens rute gikk innom territoriet kontrollert av de militante gruppene, støttet ‘Det russiske senteret for forsoning mellom de stridende partene i Syria’, konvoien med droneovervåkning», oppga den offisielle representanten for departementet, generalmajor Igor Konasjenkov.

Ifølge ham, rundt klokka 13:40 på mandag, ble hele det humanitære lasten trygt levert. Etter det stoppet senteret overvåkingen av konvoien og dens videre bevegelse ikke ble sporet fra russisk side.

Konasjenkov la til at en analyse av videoen fra åstedet for hendelsene ikke viste noen tegn på at kolonnen ble utsatt for granatangrep, slik som kratre eller typiske skader på kjøretøy. Han bemerket at alt som ble vist i video-opptakene ligner de direkte konsekvensen av en brann i lasten.

Hvem som startet brannen og hvorfor «kan bare besvares, som alltid, av de som ’tilfeldigvis’ er på rett sted til rett tid med videokameraer – representantene for organisasjon White Helmets, som er nær Nusra-fronten,» avsluttet forsvarsdepartementets talsmann.


https://ria.ru/syria/20160920/1477424904.html (via Fort Russ)

Reklamer