Amerikanske allierte melder seg ‘frivillig’ til å dele den (usannsynlige) skylden for angrepet i Deir Ezzor

express-gang.png
Poirot sier: ‘Hvis alle i vogna er skyldige, løper hele skyldspørsmålet ut i sanden.’

 

Av Bernhard/Moon of Alabama

USA prøver å spre skylden for sin luftstøtte for ISIS mot Den syriske arabiske hæren i Deir Ezzor.

Fakta, som ikke blir bestridt av noen amerikansk uttalelse, via den russiske militærrapporten etter lørdagens hendelse:

«I dag, klokka 17: 00-17: 50 lokal tid i Moskva, utførte den internasjonale anti-ISIS koalisjonen (to F-16 og to A-10 jetfly) fire angrep på enheter fra de syriske regjeringsstyrkenes omringet av ISIS nær flyplassen i Deir ez-Zor. Koalisjonens fly kom inn i det syriske luftrommet fra den irakiske grensen», sa generalmajor Igor Konasjenkov.

«Som en følge av angrepet, ble 62 syriske soldater drept og rundt 100 andre ble skadd, ifølge informasjon mottatt fra den syriske ledelsen i Deir ez-Zor», sa han.

Den syriske regjeringen sier nå at omtrent 82 soldater ble drept i angrepet, som også ødela 3 T-72 stridsvogner, 3 infanteritransporter, en luftvernkanon og minst 4 mortere. Etter angrepet, stormet tropper fra Den islamske staten, den syriske regjeringsposisjonen på Jabal Thardeh-åsen. De er nå i stand til å forstyrre bruken av flyplassen i Deir Ezzor, den eneste forsyningslinjen til byen beleiret av ISIS, og de 150.000 sivile som bor der under myndighetenes beskyttelse.

Vi merker oss at dette ikke var det første amerikanske angrepet på syriske regjeringsstyrker i Deir Ezzor. I desember ble 3 syriske soldater drept i et flyangrep. I juni drepte et amerikansk flyangrep ved Manbij rundt 100 sivile. Ingen amerikanske angrep mot noen ISIS-mål i Syria kom noen gang i nærheten av slike tapstall.

Det er svært tvilsomt at dette ikke var et tilsiktet angrep. Selv Human Rights Watch sa lørdagens massemord var et «signal» til den syriske regjeringen (før de sletter sin tweet).

Nå må skylden bli spredt.

Tidlig søndag morgen hoppet Australia inn i ringen , og hevdet sine jetfly hadde deltatt i angrepet:

Australske fly var involvert i en amerikansk-ledet koalisjons-operasjon som drepte flere titalls syriske soldater stasjonert i nærheten av den østlige byen Deir Ezzor, der ISIS står sterkt, bekreftet Australias forsvarsdepartement.

«Australske fly var blant en rekke internasjonale fly som tok del i denne koalisjons-operasjonen,» uttalte Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Sent søndag fulgte danskene opp:

«To danske F-16 [kampfly] deltok i disse angrepene sammen med fly fra andre nasjoner. Angrepene ble stoppet umiddelbart etter at den russiske siden rapporterte at posisjonene til de syriske soldater hadde blitt truffet,» sa den militære kommandomyndighet i det danske forsvaret i en uttalelse søndag.

I morges, sa BBC sin forsvarskorrespondent, at Storbritannia også hevder at de er skyldig:

Jonathan Beale @bealejonathan

BBC forstår at @RoyalAirForce fly kan ha vært involvert i luftangrep i Syria som drepte minst 60 syriske soldater.

Fire fly angrep og fire luftvåpen hevder å ha vært en del av det? Dette er hverken sannsynlig eller realistisk.

Bare USA har A-10 bakkeangrepsfly. Verken Storbritannia eller Australia eier eller opererer F-16 jagerfly. Mens det danske flyvåpenet utplasserte F-16 til Midtøsten-teateret, ble disse flyene sendt bare for operasjoner i Irak, ikke i Syria:

Danmark vil sende sju F-16 jagerfly for å bekjempe ISIS i Irak, sa statsminister Helle Thorning-Schmidt på fredag.

«Jeg er veldig glad for at det nå er en bred koalisjon, inkludert land i regionen som ønsker å … bidra,» sa hun på en pressekonferanse, og legger til at de danske jagerflyene ikke ville bli med amerikanske fly i å bombe mål i Syria .

I tillegg sa det syriske militæret at flyene kom fra Erbil i den kurdisk-styrte nordlige delen av Irak. Ingen annen nasjon bortsett fra USA er kjent for å bruke flyplassen i Erbil for jagerfly.

Dronene som overvåket området var også amerikanske:

Angrepet begynte tidlig på kvelden, da fly angrep en gruppe av kjøretøy som amerikansk overvåkningsfly hadde observert i flere dager, ifølge en tjenestemann ved det amerikanske militærhovedkvarteret CENTCOM ..

Julius-Caesar-5-Little-Known-Facts-About-His-Death_HD_768x432-16x9.jpg
Hvis hele senatet er skyldig i drapet på Caesar, hvem kan da straffes?

Tydeligvis har noen i det amerikanske hovedkvarteret ringt opp amerikanske allierte og bedt dem å dele skylden for den «feilaktige» amerikanske flystøtten for ISIS sitt bakkeangrep: «. Hvis alle er skyldig, er ingen skyldig, og ingen kan bli straffet»

En berømt bok og film er malen for en slik tankegang:

Mens Poirot utfører sin etterforskning, oppdager han at alle i vognen hadde en forbindelse til Armstrong-familien, og derfor hadde et motiv for å drepe Cassetti. Poirot foreslår to mulige løsninger … Den første løsningen er at en fremmed kom om bord toget og drepte Cassetti. Den andre er at alle 13 personene i vognen var medskyldige i drapet, og ønsket å utøve rettferdighet ettersom Cassetti hadde rømt fra USA. Han medga at grevinne Helena Andrenyi ikke deltok, så morderne var 12 i nummer, som likner en selvutnevnt jury. Fru Hubbard .. innrømmer at den andre løsningen er den riktige.

USA sier at 67 nasjoner har gått med i sin «koalisjon» mot ISIS. Åtte flere amerikanske allierte vil snart bli funnet som sier flyene også tok del i bombingen: «Hva med et PA-18 fra Luxembourg

Med mange skyldige som hevder at de har gjort det, kan ikke den virkelige skyldige domfelles. Dette nye Mordet på Orientekspressen vil forbli ustraffet.

Våpenhvilen i Syria er i ferd med å kollapse. USA har ikke oppfylt sitt løfte om å skille sine «moderate opprørere», sine stråmenn-styrker, fra al-Qaida. Inget røykteppe av klager om humanitær tilgang kan endre dette faktumet.

Den russiske og syriske flyvåpenet vil snart gå tilbake til arbeidet. Eventuelle soldater fra den amerikanske «koalisjonen» i Syria bør se opp for disse flyene. Hvis USA og dets allierte kan gjøre «feil» som i Deir Ezzor, kan andre også ha feil i sine operasjoner.

 


Moon of Alabama 19/09/2016

Reklamer