Evo Morales sier krigen mot narkotika gavner USAs kapitalisme

 

evomorales.jpg_1718483346_crop.jpg_1718483346.jpg
President i Bolivia Evo Morales

Fra TeleSur

Evo Morales sier amerikanske krigen mot narkotika gavner den amerikanske kapitalismen. Morales la ikke fingrene imellom under sin tale på toppmøtet i Den alliansefrie bevegelsen i Venezuela.

Bolivias president Evo Morales beskrev narkotikahandelen som «en krig som bare gavner USAs kapitalisme», på toppmøtet i Den alliansefrie bevegelsen i Venezuela.

«Kampen mot narkotikasmugling er et verktøy for kontroll for USA,» sa Morales, som er sterkt imot USAs narkokrig i Latin-Amerika. Presidenten la til at uansett hvor narkotikasmugling vokser, er hvor USA er tilstede, og bare gavner det kapitalistiske systemet i verden.

Morales la heller ikke fingrene imellom om amerikansk utenrikspolitikk i hele verden, og sa at Den alliansefrie bevegelsen fordømte USAs fortsatte økonomiske blokade av Cuba. Morales ga også sin støtte til det palestinske folket, som han sa led under et «politisk folkemord» i hendene på Israel og USA

Onsdag i forrige uke fordømte Morales USAs narkotikapolitikk. Dette var et svar på president Barack Obamas kritikk av narkotikapolitikken i Bolivia og Venezuela, i det årlige memorandumet om den globale narkotikahandelen til det amerikanske utenriksdepartementet.

Morales beskrev memorandumet som «latterlig» i en tweet onsdag, der han sa at USA «først burde oppheve hemmelige banktjenester, eliminere skatteparadis, og slutte å produsere våpen og invadere land.»

«USA, som den største forbrukeren av narkotika i verden, har ingen moralsk rett til å avvise kampen mot narkotikasmugling av andre,» twitret Morales.

«Du må være nykolonialistisk, pro-kapitalistisk og pro-imperialistisk for å bli godkjent av USA i kampen mot narkotikasmugling,» fortsatte han. (som Colombia)

USA har vært en av de største kritikerne av Bolivias progressive narkotikapolitikk, som er det eneste landet som er unntatt forbudet mot dyrking av koka for medisinske og tradisjonelle formål.

I notatet sa Obama at Bolivia hadde «beviselig sviktet i løpet av de siste 12 måneder i å overholde sine forpliktelser i henhold til internasjonale avtaler mot narkotika.»

 

Les også: De egentlige narkobaronene

Reklamer