USA og Israel utfører luftangrep på syriske regjeringsstyrker – og støtter direkte ISIS og al-Qaida

Av B./Moon of Alabama

USA:

nekter å offentliggjøre detaljene i avtalen med Russland om våpenhvile i Syria.
har ikke gjort noe i løpet av de siste dagene for å skille, som lovet, de «moderate opprørerne» de støtter i Syria fra al-Qaida
-bombet i dag en av stillingene til den syriske hæren, til støtte for et angrep fra Den islamske staten i Deir Ezzor.

Detaljer om det siste angrepet:

«I dag, klokka 17: 00-17: 50 lokal tid i Moskva, utførte den internasjonale anti-ISIS koalisjonen (to F-16 og to A-10 jetfly) fire angrep på enheter fra de syriske regjeringsstyrkenes omringet av ISIS nær flyplassen i Deir ez-Zor. Koalisjonens fly kom inn i det syriske luftrommet fra den irakiske grensen», sa generalmajor Igor Konasjenkov.

«Som en følge av angrepet, ble 62 syriske soldater drept og rundt 100 andre ble skadd, ifølge informasjon mottatt fra den syriske ledelsen i Deir ez-Zor», sa han.

Det russiske forsvarsdepartementet sa at ISIS-terrorister startet en offensiv like etter flyangrepet fra den USA-ledede koalisjonen på syriske regjeringsstyrker.

Dødstallene vil trolig øke.

Tidligere i dag kunngjorde den syriske regjeringshæren at 1.000 nye soldater hadde kommet til Deir Ezzor å frigjøre byen fra ISIS.

De amerikanske flyene kom fra Erbil i den kurdiske separatistregionen i Irak.

Syriske tropper holdt stillinger på Jabal Tharda, et ås med utsikt over flyplassen i Deir Ezzor. Åsen er nå under full kontroll av Den islamske staten. Med dette, har kan de dominere flyplassen og garnisonen. Mer enn 150.000 sivile som bor under statlig beskyttelse er dermed avskåret fra forsyninger og ytterligere forsterkninger. Regjeringsstyrkene har startet et motangrep for å gjenvinne den viktige stillingen.

fff
Eksempel på morter-granat

Samtidig angrep det israelske flyvåpenet syriske stillinger på Golanhøydene, etter at al-Qaida sendte en morter-granat mot israelske styrker som et signal for behov om støtte. Dette har blitt den offisielle formatet for israelsk støtte til al-Qaida i området. Israel hevder at den syriske hæren er ansvarlig for ethvert angrep fra den syriske siden, uansett hvem som utførte det.

 

Intense angrep fra innsiden av det omringete, al-Qaida-okkuperte, øst-Aleppo mot syriske stillinger ble begynt sent på ettermiddagen lokal tid. Kampene der pågår fortsatt.

Tidligere i dag rammet artilleri-ild fra Tyrkia stillinger til den syriske hæren i Latakia.

Det amerikanske flyangrep på Deir Ezzor var absolutt ikke en feil, men godt planlagt.

Det er et signal til Russland og Syria. Jeg er ikke sikker på hva slags galskap det er ment å formidle.


Moon of Alabama, september 17.

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.