USA prøver å slette sin støtte for ISIS

scott bennett.png

 

fra PressTV

USA prøver desperat å «slette» alle bevis på sin støtte for terroristene i Daesh, sier Scott Bennett, en tidligere offiser i den amerikanske hæren, med ansvar for psykologisk krigføring.

Han sa dette i et intervju med Press TV på onsdag. Han ble spurt om en rapport, der det amerikanske militæret innrømmet at sine luftangrep i Syria «kan ha ført til sivile tap» i løpet av de siste dagene.

Den amerikanske militærets Central Command (Centcom) sa i en uttalelse tirsdag at det utførte flere angrep mot ISIS-terroristene i Syria i løpet av forrige uke.

Rapporten sa at amerikanske krigsfly kan ha truffet sivile i sine angrep nær byene Raqqah, Dayr al-Zawr, og Shaddadah.

Bennett sa dette er ikke overraskende, men «det er en pekepinn på desperasjonen som begynner å vises i Obama-administrasjonen, der de prøver så fort de kan å slette bevisene på sin egen medvirkning, finansiering og opplæring av ISIS-leiesoldater.»

ISIS-terrorister stammet fra «Saudi-Arabia og ulike deler av Nord-Afrika og land rundt Persiabukta som er dominert av religiøs fanatisme» sa han, og la til «de dro alle til Syria ved hjelp av sjekkene,dollarene, flyene og Humvee-ene som USA og Storbritannia ga dem.»

Nå, «aner USA at verdensopinionen vender seg mot dem med hensyn til sin intervensjoner, dets politikk av militære intervensjoner, det begynner slå tilbake på dem,» bemerket han.

Han fortsatte med å si at «USA utfører en rask desperat handling for å prøve å utslette bevisene og ødelegge alt som kan knyttes tilbake til dem.»

«USA prøver desperat å redde ansikt, prøver å redde så mye omdømme som mulig som det kan ha mistet i Midtøsten,» la han til.

ISIS-terroristene kontrollerer fortsatt deler av Irak og Syria. De utfører forbrytelser mot menneskeheten i områdene under deres kontroll.

Amerikanske krigsfly har gjennomført luftangrep mot Daesh i Irak siden august 2014. Noen vestlige land har også deltatt i noen av angrepene i Irak.

Siden september 2014, har USA og noen av landets arabiske allierte gjennomført luftangrep mot ISIS inne i Syria uten godkjennelse fra Syria eller et mandat fra FN.

Reklamer