Lavrov: USAs biologiske forskning er ikke helt fredelig

57c8767cc361884f7f8b463c.jpg

fra RT

USA utfører kanskje biologisk forskning som «ikke er helt fredelig», siden Washington motsetter seg ideen om å innstramme internasjonal kontroll over biologiske våpen. Dette sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

USAs har vært kraftig imot det russiske arbeidet for å skape en overvåkingsmekanisme for at Konvensjonen mot biologiske og giftige våpen (BTWC) blir gjennomført. Dette indikerer at USA kanskje gjennomfører militarisert biologisk forskning, sa Lavrov i sin årlige tale til fremtidige diplomater ved skolen MGIMO i Moskva.

Russland utvikler en tilsynsmekanisme for overholdelse av konvensjonene, sa Lavrov, og understreket at de fleste land støtter dette forsøket, mens USA aktivt motsetter seg det.

«Det er kjent at USA har en rekke prosjekter innen biologisk forskning, spesielt enkelte felles forskningsprogrammer med våre naboland,» sa Lavrov. (Georgia, Ukraina o.a)

Han la til at siden USA nekter å opprette en overvåkingsmekanisme for gjennomføringen av konvensjonen, indikerer det at «disse prosjektene ikke er helt fredelige.» Han understreket også at USA har skygget unna å diskutere saken.

Lavrov sa også at Russland har utviklet prinsipper for etablering av en konvensjon om bekjempelse av kjemisk og biologisk terrorisme i samarbeid med Kina, og legger til at denne ideen har bred støtte.

USA avviste det russiske tilbudet for samarbeid om cyber-sikkerhet

USA har vist litt interesse i å samarbeide med Russland om saker angående cyber-sikkerhet, sa utenriksministeren da han holdt en tale til førsteårstudentene ved MGIMO den 1. september.

Han sa at mange russiske borgere anklaget for cyber-kriminalitet begått USA har blitt arrestert i tredjeland og ulovlig utlevert til Amerika. Samtidig har Russlands statsadvokat fortsatt ikke mottatt noe offisielt svar fra USA på sitt tilbud om samarbeid, som det sendte for nesten et år siden.

Se også: Avgradert film viser den amerikanske marinen skryte av sine evner i biologisk krigføring.

Det amerikanske justisdepartementet (DOJ) nektet å gi Russland et offisielt skriftlig svar, mens flere tjenestemenn i departementet sa at de «ikke så noen mening i et slikt samarbeid,» sa Lavrov.

Lavrov sa også at han gjentatte ganger hadde diskutert saken med USAs utenriksminister John Kerry, som kalte DOJ sin posisjon «feil», og sa at han ville prøve å endre situasjonen.

Ingen forutsetninger for ny kald krig

Den russiske utenriksministeren sa også at han «ikke ser noen forutsetninger» for en ny kald krig, og kalte en slik utvikling «usannsynlig.» Han sa også at den nåværende situasjonen i den internasjonale arenaen er «betydelig forskjellig» fra den som eksisterte under den kalde krigen .

«I motsetning til den perioden, har vi ikke ideologiske forskjeller,» sa Lavrov, og legger til at Russland og USA nå har felles prinsipper, som de to landene deler som medlemmer av FN og OSSE.

Samtidig understreket han at mange moderne problemer oppstår fra det faktum at vestlige land og spesielt USA, fortsatt prøver å opprettholde global dominans og hindre dannelsen av et nytt internasjonalt system med flere maktsentre, basert på «gjensidige innrømmelser og respekt, samt forståelse.»

Noen land prøver å påtvinge sin vilje på andre stater og løse internasjonale problemer på en måte som bare passer sine egne interesser, sa Lavrov.

«Faktisk, later de til å ha monopol på sannheten og bruker en rekke illegitime tvangsmidler og uetiske metoder for å påvirke sine samarbeidspartnere, slik som å omskrive historien eller aggressive propagandakampanjer i media, ensidige sanksjoner eller sponsing statskupp, samt at de gir næring til regionale konflikter og utfører direkte militære intervensjoner,» sa utenriksministeren, og refererte tilsynelatende til dagens vestlige politikk i Russland, Ukraina og Midtøsten.


https://www.rt.com/news/357936-biological-research-not-peaceful/

 

Én kommentar

Kommentarer er stengt.