WikiLeaks utlover 20.000 dollar i belønning for løsning på drapet av mulig varsler

 

Screen-Shot-2016-08-09-at-10.06.41-PM-800x341

 

Av E. P. Bannon
12 august 2016

Julian Assange, lederen av WikiLeaks, har tilbudt 20.000 dollar for informasjon som fører til en dom av morderen av en ung ansatt ved Det demokratiske partis nasjonale komité (DNC) . Den ansatte, 27-årige Seth Rich, ble skutt to ganger på vei hjem i Washington rundt klokka 4 på morgenen den 10. juli. Han døde senere på sykehuset.

Omstendighetene rundt drapet er fortsatt uklare. Ifølge politiet i Washington, var drapet et resultat av et mislykket væpnet ran. Merkelig nok, hadde Rich fortsatt sin lommebok, mobiltelefon og klokka på seg da han ble funnet. Rich hadde ansvaret for DNC sine data angående deres program for å få flere velgere registrert. Han hadde også tilgang til en mengde informasjon om den interne styringen av Det demokratiske partiet. Enkelte mener derfor at drapet kan ha vært politisk motivert.

Selv om detaljene rundt hans død er fortsatt meget uklare, er det av betydning at Assange selv blandet seg i saken. I et nylig intervju via Skype med den nederlandske TV-stasjonen Nieuwsuur, satte han åpent spørsmålstegn ved den offisielle fortellingen angående Rich sin død:

Assange: Varslere bruker betydelig innsats for å gi oss materiale og [løper] ofte betydelig risiko. Det var en 27-åring som jobber for DNC som det skutt i ryggen … … myrdet av ukjente grunner mens han vandret ned gata i Washington.

Programleder: Det var bare et ran, var det ikke?

Assange: Nei. Det er ingen konklusjon.

Programleder: Hva er det du antyder?

Assange: Jeg foreslår at våre kilder tar sjanser og de blir bekymret av å se slike ting.

Programleder: Men var han en av kildene dine da?

Assange: Vi kommenterer ikke hvem våre kilder er.

Programleder: Men hvorfor antydet du dette?

Assange: Fordi vi må forstå hvor høy innsatsen er i USA, og at våre kilder løper en betydelig risiko … det er derfor de kommer til oss, slik at vi kan beskytte deres anonymitet.

Kunngjøringen fra WikiLeaks kommer etter at politiet i Washington tilbød en belønning på 25.000 for informasjon som kan løse saken. En talsmann for politiet sa at det er «ingen bevis på dette tidspunktet» som knyttet drapet på Rich til noen annen pågående sak. Den samme talspersonen sa videre: «Vi er svært glade for om noen kan hjelpe oss med å utlove en dusør.»

Det er nå mistanke om at Rich kan ha stått bak lekkasjen av 20.000 e-poster fra Det demokratiske partis nasjonale komité (DNC), som avslørte en utbredt korrupsjon og anti-demokratisk praksis i partiet. Lekkasjen avslørte at DNC spesielt hadde tatt sikte på kampanjen til Sanders og sabotert den for å hjelpe Hillary Clintons marsj til nominasjonen. Den viste også de korrupte metodene for finansiering innenfor det demokratiske partiet.

En ordning var Hillary Victory Fund (HVF), som ba om hundretusenvis av dollar i valgkampbidrag til Clinton. Fondet kan godta sjekker så store som 356.100 dollar, der enkeltpersoner var begrenset til 10.000 til hver partiavdeling i hver delstat, 33.400 for DNC og 2700 for Clintons kampanje. Men mesteparten av midlene ble kanalisert inn i Clinton-kampanjen og DNC.

En ny avsløring angående e-postene fra hennes personlige dataserver har vist at Clinton konsekvent har gjort som hennes sponsorer på Wall Street ønsket, mens hennes kontor delte ut høye stillinger for de som er koblet til Clinton Foundation. Spesielt én epost kobler hennes økonomiske støttespiller, storbanken Morgan Stanley, til hennes diplomatiske manøvre i Kina.

Hva som er like viktig, er tonen i svaret fra de store mediebedriftene på Assanges intervensjon. Overskriftene kan knapt kalles upartiske, og kaller hans uttalelser en «konspirasjonsteori» som fortjener en «hatt av aluminiumsfolie.» Andre framstiller det som Assange forsøker å «politisere» Rich sin død, britiske Daily Mail henviser til Assanges innblanding som en «skandale [outrageous].» Flere aviser hevder til og med at historien har fått økt interesse på grunn av intrigene til Clintons republikanske motstandere, i et forsøk på å sverte enhver som stiller spørsmål ved den offisielle framstillingen. Åpenbart arbeider pressen på overtid for å diskreditere Assange sine bemerkninger.

Den politiske konsekvensene fra begge lekkasjene har skapt dyp bekymring i det demokratiske partiet. I et forsøk på å distansere Clinton fra partiintrigene, har leder for DNC, Debbie Wasserman-Schultz, gått av like før nominasjonsmøtet i Philadelphia. De politiske lederne gjør nå alt for å nedtone betydningen av avsløringene, mens de høylydt antyder at Moskva er bak dem, og mens de fortsetter å knuse varslere.

Kjøpemedia satte umiddelbart i gang med å framstille epost-lekkasjen som utført av russisk etterretning. Dette er en del av en bredere kampanje beregnet på å piske opp en krigsstemning. Uttalelsen fra hackeren «Guccifer 2.0«, der han tar ansvaret for å ha brutt seg inn i DNC-serveren, har siden avkreftet slike påstander.

Man kan merke seg at gravende journalist Michael Hastings døde i en stygg bilulykke i juni 2013 mens han arbeidet med en historie angående CIA-direktør John Brennan. En e-post innhentet av WikiLeaks hevder «Brennan er bak heksejakten på gravende journalister» som avslører statshemmeligheter. Denne brevvekslingen var fra en intern kommunikasjon i Stratfor, et globalt etterretnings-selskap med forbindelser til den amerikanske staten. Emnelinjen sier at notatet er for internt bruk, og ikke bør bli videresendt.

Assange selv har vært utsatt for en seks års lang politisk motivert heksejakt over påståtte seksuelle overgrep i Sverige. Opprinnelig bestod den av fire påstander. Siden har tre blitt frafalt grunnet manglende bevis og en foreldelsesfrist på fem år. Saken har vært ledet av USA, sannsynligvis i håp om en dom mot ham ville tillate at han ble overført til det amerikanske rettssystemet. Assange har blitt tvunget til å søke politisk asyl i den ecuadorianske ambassaden i London, ute av stand til å forlate den på grunn av frykt for å bli arrestert.


http://www.wsws.org/en/articles/2016/08/12/wiki-a12.html

Reklamer