Pentagon og CIA danner pretorianergarde for krigeren Clinton

or-37729.jpg
Hillary som doktor Strangelove

 

Av Finian Cunningham

Tidligere direktør for Central Intelligence Agency Michael J Morell er den siste i en rekke av høytstående folk fra det amerikanske militæret/etterretningsmiljøet som ikke lenger orker late som de er politisk nøytrale, og gir sin helhjertede tilslutning til demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton.

I en kronikk i New York Times, støttet Morell tydelig Clinton som den «høytest kvalifiserte til å være øverstkommanderende … sørge for at vår nasjon er trygg».

Den tidligere CIA-sjefens kronikk var også en sverting av republikanernes rival for embedet, Donald J. Trump. Morell sa at milliardæren fra New York, nå politiker, «ikke bare er ukvalifisert for jobben, men han kan godt være en trussel mot vår nasjonale sikkerhet».

Den mosegrodde gamle skremselstaktikken med «nasjonal sikkerhet» blir hostet opp på nytt som et kriterium for å velge Clinton. Det har også den urovekkende antydningen av hvor stadig mer av et militarisert totalitært regime USA er i ferd med å bli.

Mens de overøser Clinton med glødende ros, hamret den tidligere CIA-spionen Trump med en oppramsing av feil, inkludert «selvforherligelse, hans overreaksjon på fornærmelser, hans tendens til å ta avgjørelser basert på intuisjon, at han nekter å endre sin oppfatning basert på ny informasjon, hans rutinemessig løse omgang med fakta, hans uvilje mot å lytte til andre og hans manglende respekt for rettsstaten».

Morell sitt ‘nådestøt’ mot Trump var at han var en «fare for nasjonal sikkerhet» på grunn av hans påståtte likegyldighet overfor den USA-ledede militæralliansen NATO og europeisk sikkerhet, og uvilje mot å konfrontere Russland.

Etter å ha anklaget Trump for å være «uforsiktig med fakta», framsier Morell denne uvørne, sensasjonspregete påstanden: «I etterretningsvirksomhet, ville vi si at Putin hadde rekruttert Trump som en uvitende agent for Russland».

Dette er en utrolig innblanding i den nominelt sivile sfæren av amerikansk politikk av ikke-valgte paramilitære elementer. En kandidat for presidentembedet blir beskyldt for å være en utenlandsk marionett. Det er en tilbakevending til den kalde krigens heksejakt, med McCarthy og ‘uamerikanske aktiviteter’.

Denne svært offentlig inngripenen av en av CIA-toppene i det amerikanske presidentvalget, er en usedvanlig frekk fornærmelse mot konstitusjonell sedvane. Tradisjonelt har det amerikanske militæret og etterretningsapparatet alltid vært forsiktig med å gi inntrykk av et nøytralt forhold med politikken i Washington – i hvert fall offentlig.

Men i valget i 2016, har grensene mellom sivil politikk og militære krefter blitt skamløst revet i filler. Det militære og kabalen i ‘den dype staten‘ , har i praksis til hensikt å forehåndsbestemme hvem som skal sitte i Det hvite hus. Denne situasjonen er en knapt merkbar forskjell fra et militærkupp som utnevner en sivil junta for å administrere.

rtsk6bt-e1469758278941
Våre fiender skal frykte oss

På demokratenes landsmøte i Philadelphia i forrige uke, var tilslutningen til Hillary Clinton fra militære toppledere påfallende. En av de viktigste heialederne fra Pentagon var den femstjernes generalen i Marinekorpset, John Allen, som ga en fryktinngytende tale som ramset opp hvordan «våre fiender vil frykte» et Amerika ledet av Clinton.

Dette hastverket med å ta del i partipolitikk av det amerikanske militæret, har ført til uro selv blant enkelte i Pentagon. Bare dager etter demokratenes militaristiske møte, tok general Martin Dempsey det enestående skrittet å publisere en advarende artikkel: «Mine kollegaer generaler og admiraler, hold politikken privat».

Dempsey nevnte ikke general Allen eller andre ved navn, men det var klart hvem han siktet til og at han snakket om den sjåvinistiske framvisningen av støtte for Clinton. Og det var også klart at Dempsey så den åpne omfavnelse av partipolitikk i Pentagon som en bekymringsfull utvikling som undergraver demokratiet i USA. Han fryktet en «erosjon av relasjoner mellom det sivile og militæret».

Hva er som gjør at Hillary Clinton får en slik støtte? Tidligere CIA-sjef Morell ramset opp disse «attributtene», som «hennes tro at Amerika er en enestående nasjon som må lede verden for at landet skal være sikkert og velstående; hennes forståelse av at diplomati bare kan være effektiv hvis landet blir oppfattet som villig og i stand til å bruke makt om nødvendig; og, viktigst, hennes evne til å gjøre den vanskeligste avgjørelsen av alle – om å sette unge amerikanske kvinner og menn i fare».

Med andre ord, det som er mest verdsatt er hvordan Clinton er forberedt og villig til å føre Amerika inn i stadig flere kriger. Til tross for den forferdelige arven som hun allerede er ansvarlig for som statssekretær i Obama-administrasjonen (2009-2013) da hun startet kriger i Afghanistan, Irak, Libya og i hemmelighet, i Syria og Ukraina.

Og likevel har CIA-sjef Morell, som tjenestegjorde sammen med Clinton i disse katastrofale krigene, frekkheten til å kritisere Trump for «hans mangel på respekt for rettsstaten».

I motsetning Trump, for alle hans feil og keitete syn på innvandring og rasespørsmål, ikke vist en krigsiver i noen sammenlignbar grad. Faktisk har den republikanske kandidaten ønsket en normalisering av forbindelsene, spesielt med Russland, og har varslet at han ville beordre en tilbaketrekning av amerikanske styrker fra Asia, Europa og andre regioner for å «gjenoppbygge Amerika først». Hans meninger om ikke å stupe inn i en hypotetisk krig for å forsvare de baltiske NATO-landene fra en usannsynlig russisk invasjon, blir av mange vanlige amerikanere sett på som sunn fornuft. Men for aksen Pentagon-CIA, er Trumps mening bannlyst.

Dette er hva det koker ned til. Clinton er kandidat for det amerikanske militærindustrielle komplekset, fordi hun vil forbedre bedriftens fortjeneste og en øke de 600 milliardene dollar i året som som mater Pentagon-CIA monsteret.

MORELL
Snakker Morell på vegne av hele etaten?

Avgjørende for denne rollen, er å forsterke en krigførende utenrikspolitikk mot verden generelt og særdeles mot Russland. Eller som Morell sier det, Clintons «tro at Amerika er en enestående nasjon som skal lede i verden for at landet å være sikkert og velstående».

Det er denne enestående ideologien i Washington, med sin higen etter dominans, som har brakt verden til et så farlig stup.

Hillary Clinton, ironisk nok, langt mer enn outsideren Donald Trump, viser seg å være et eksempel på det som bare kan kalles den ny-fascistiske ideologien som blir stadig mer vanlig i Washington.

At Pentagon og CIA danner en pretorianergarde rundt Clinton, er ikke bare en jærtegn for den militariserte totalitære staten som administreres fra Washington; det er også et signal om at USA beveger seg åpent til en politikk med uforbeholden, hemningsløs permanent krig mot enhver fremmed land det måtte ønske.http://www.strategic-culture.org/news/2016/08/08/pentagon-cia-praetorian-guard-clinton-warmonger-president.html

Reklamer