Hvis du liker Obama, vil du elske Trump

 

 

 

154070317.jpg
Utenrikpolitisk kontinuitet gjennom 40 år

Av William Blum

Å, så gøy vi har det med tull som renner ut av munnen på Donald J. Trump. Mannen er kvelende banalt rasistisk, uærlig, uartikulert, uinformert, uutdannet, narsissistisk, en bølle, rett og slett dum, og en drittsekk (eller i de udødelige ordene til mitt folk – en schmuck!). Jeg vil gjette at som sjef for hans egne bedrifter i mange år, med makten og vanen å sparke folk, ble han til slutt så vant til å ikke få motforestillinger mot hans tanker, eller på alvor stilt spørsmål ved eller utfordret, i den grad at han virkelig mener dritten som kommer ut av munnen hans og egentlig ikke forstår hva andre faktisk tenker om ham.

Men hvis vi ser på hva som kommer ut av munnen på Barack, er det noen grunn til å refse Donald for hans tilsynelatende opprørende eller merkelig måte å uttrykke seg på? Her er et eksempel:

– Ved en rekke anledninger, som svar på et spørsmål om hvorfor hans administrasjon ikke har tiltalt Bush-Cheney gjengen for massemord, tortur og andre krigsforbrytelser, uttalte tidligere jusprofessor Obama: «Jeg foretrekker å se fremover snarere enn bakover.» Forestill deg en mistenkt foran en dommer, som ber om å bli frikjent for en forbrytelse av en slik grunn. Ved andre anledninger, uttalte Obama, tilsynelatende uten forlegenhet, at «ingen er hevet over loven». (En offentlig person kan bli stemplet som dum, ikke bare for å si eller gjøre dumme ting, men for ikke selv innse at publikum vil BETRAKTE hans ord eller handlinger som dumme.)

– På spørsmål om han ville be om unnskyldning for rollen Washington spilte i militærkuppet i Chile i 1973, som styrtet den demokratisk valgte regjeringen og erstattet den med et diktatur, sa Obama: «Jeg er interessert i å gå fremover, ikke se bakover. Jeg tror at USA har vært en enorm kraft for det gode i verden.»(23.06.2009)

– Spørsmål fra CNN, 2008: «Tror du at USA bør be om unnskyldning for mulige feil som det har gjort i det siste?» Obamas svar: «Jeg tror ikke USA noen gang skal be om unnskyldning for noe.»

– Obamas tale til FNs generalforsamling 24. september 2014, der han klassifiserte Russland som en av de tre store truslene mot verden, sammen med Den islamske staten og Ebola-viruset.

– Obamas erklæring om at ISIS «ikke har noe med islam å gjøre». Dette er standard politisk korrekthet som ignorerer den udiskutable rollen islam spilte i å inspirere Orlando, Long Beach, Paris, Ankara og mange andre massakrer; dette er religionen som lærer skjønnheten og pieteten i jihad, og de himmelske gevinstene av selvmordsbombing.

– Etter at Tyrkias med vilje skjøt ned et russisk fly langs den tyrkisk-syriske grensen, i stedet for å irettesette Tyrkia, et medlem av NATO, for sin helt dumdristige atferd – eller uttrykke sympati for russerne – hevdet Obama at «Tyrkia, som alle land har rett til å forsvare sitt territorium og luftrom.» (24.11.2015) Tyrkia ga senere en unnskyldning til Russland, men Obama gjorde det ikke.

Obama sto foran FN i september 2013, og sa: «Jeg tror Amerika er eksepsjonelt.»

– Den 9. mars 2015 erklærte Obama Venezuela «en uvanlig og ekstraordinær trussel mot nasjonal sikkerhet og USAs utenrikspolitikk».

– Obama snakket om «prinsippet om at ingen land har rett til å sende inn tropper til et annet land uprovosert» (03.03.2014) (Har våre ledere ingen hukommelse eller tror de vi har alle har mistet vår?)

– «Jeg er god til å drepe» (Tenk hvis Trump sa dette.) Obama har hevdet makten til å drepe hvem som helst, hvor som helst, ved hjelp av droner. Nixon hadde en fiendeliste, men denne drone-kongen har en personlig drapsliste. Obamas bruk av droner mot jihadist-ledere, og alle andre som tilfeldigvis er i området, har i rett og slett opphevet det viktige prinsippet som ble fastsatt i Magna Carta for 800 år siden – uskyldspresumsjonen.

– Tenk også hvis Donald fleiper – som Obama gjorde – om bruk av en drone mot kjærestene til sine døtre: «De vil aldri vite hva som traff dem.»

– Obamas tale, State of the Union, 2012: «Denne generasjonen av helter har gjort USA tryggere og mer respektert over hele verden.»

– Den 28. mai erklærte 2012 presidenten at Vietnam var «en av de mest ekstraordinære historiene om mot og integritet i krønikene til [amerikansk] militære historie».

– Etter å ha tatt over Det hvite hus i 2009, kalte Obama Afghanistan «den gode krigen»

– Obama, da han forklarer USA og NATO sin ødeleggelse av Libya i 2011, som forandret det fra landet med Afrikas høyeste levestandard til en desperat mislykket stat, basert på oppdiktede rapporter om at Ghaddafi utførte grusomheter: «Noen nasjoner kan være i stand til å vende det blinde øyet til grusomheter i andre land. Amerikas forente stater er annerledes.»(28 mars 2011)

Les også: Obamas groteske arv i Latin-Amerika

– Sa Obama: Hvis Amerika nekter å gripe inn i Libya, ville være «et svik av hvem vi er.» (Så sant som sagt.)

– I mars 2011, da USA / NATO-bombardement av folket i Libya fortsatte, dag etter dag, insisterte Det hvite hus på at det var «en begrenset humanitær intervensjon, ikke en krig.»

– «Alle kreftene som vi ser i arbeid i Egypt, er krefter som naturlig burde være på linje med oss, burde være på linje med Israel -. Hvis vi utfører gode beslutninger nå, og vi på en måte forstår [historiens marsj]» (4.3 2011) Egypt ble raskt et brutalt diktatur.

– State of the Union-talen, 2011: «Og vi har sendt en melding … til alle deler av verden: Vi vil ikke gi etter, vil vi ikke vakle, og vi vil beseire dere.»

– Obama: «Jeg er ikke den som avviser oppriktigheten og verdigheten av president Bush sine ‘bekymringer om demokrati og menneskerettigheter'» (Washington Post, 19 januar 2009)

– Obama: «President Bush hadde rett i at Irans rakettprogram utgjør en betydelig trussel [mot Europa og USA]» (30.09.2009)

«Jeg tror at Kristus døde for mine synder, og jeg er forløst gjennom ham. Det er en kilde til styrke på en daglig basis.» (Obama, Washington Post, 17 august 2008)

– 22 juni 2009: Obama sier USA er «fullt forberedt» for enhver handling fra Nord-Korea. (Takk Gud, etter atomangrepene fra Kina og Russland, var det flott å ikke måtte bekymre seg om Nord-Korea, Men det var fortsatt Iran..)

– Obama, da han talte om Russland 7. juli: «I 2009, viser ikke en stormakt sin styrke ved å dominere eller demonisere andre land. Dagene da imperier kunne behandle suverene stater som brikker på et sjakkbrett er over.»

– Under et besøk i Bagdad 7 april 2009, roste Obama det amerikanske militæret for dets «ekstraordinær prestasjon» i Irak.

– Obama: «For å sikre velstand her hjemme og fred i utlandet, deler vi alle den troen, at vi må opprettholde det sterkeste militæret på planeten» (01.12.2008)

– Uttale til en samlet Kongress: «Jeg kan stå her og si uten forbehold eller tvetydighet at USA ikke torturerer» (Washington Post, 24. februar 2009)

– «Det er ingen som spionerer på amerikanere. Vi har ikke et innenlandsk spionasjeprogram.» (Obama på The Tonight Show, 07.08.2013)

– Bare 18 dager før den katastrofale oljeutslippet i Mexicogulfen i 2010, sa Obama: «Det viser seg forresten, at oljerigger i dag vanligvis ikke forårsaker utslipp. De er teknologisk svært avanserte.» (Washington Post, 27 mai 2010)

– Obamas tale til amerikanske soldater i Afghanistan desember 2010, der han hyllet dem som «den fineste kampstyrken som verden noen gang har kjent». (George W. Bush: USAs militære er «den største kraft for frihet i verdens historie» og «den største kraft for menneskelig frigjøring verden noen gang har kjent.») Prøv å overgå disse uttalelsene, Donald.

– Som presidentkandidat i 2008, hyllet Obama varslere som «En del av et sunt demokrati, [som] må være beskyttet mot gjengjeldelse». I 2012, skrøt kampanjen for å gjenvelge president Barack Obama, på dens hjemmeside, at han hadde tiltalt flere varslere i sin første periode enn alle andre amerikanske presidenter til sammen.

– Obamas påstand om at USA har «i nesten sju tiår vært ankeret for global sikkerhet». (10.09.2013)

– «Hver gang en bombe brukes mot uskyldige sivile, er det en terrorhandling.» (16 april 2013); «Jeg ble valgt for å avslutte kriger, ikke starte dem. Jeg har brukt de siste 4 1/2 årene på å gjøre alt jeg kan for å redusere vår avhengighet av militær makt som et middel for å møte våre internasjonale forpliktelser og beskytte det amerikanske folk» (06.09.2013); «Poenget er, ikke noe viktig, ikke noe godt, resulterer fra destruktive handlinger.» (25.11.2014)

Slik snakket mannen som utførte militære angrep mot Afghanistan, Irak, Pakistan, Somalia, Libya, Jemen og Syria.

– Obama (CBS News, 13. februar, 2013): «Jeg oppfordrer denne kongressen til å finne en tverrpolitisk , markedsbasert løsning på klimaendringer.»

Sam Smith spurte: «Ønsker han også, for eksempel, en tverrpolitisk markedsbasert løsning på kreft?»

– I sin bok The Audacity of Hope, skrev Obama: «Jeg tjener som en blank skjerm, der folk med veldig forskjellige politiske avskygninger kan projisere sine egne synspunkter.»

Og hvis du liker Barack Obama vil du elske Hillary Clinton.

 


If You Like Obama, You’ll Love Trump

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.