Manipulasjon av mennesker i nød

572f3238c46188c74c8b458b

Av Cathrine Shakdam

Mens den syriske hæren rykker nærmer styrkene til ISIL i Aleppo, en seier som utvilsomt vil gjenopprette den syriske regeringens autoritet over landet, slenger Washington ut anklager om krigsforbrytelser for å sette president al-Assad i politisk vanry.

Mens manøveren ikke akkurat er overraskende, har vestmaktene vært smertelig forutsigbar i deres hykleri og politiske manøvreringer mot president Bashar al-Assad. Og Washington nyeste stunt viser bare hvor langt ned i møkkabingen USA kan synke for å fjerne konkurransen.

Jeg sier «konkurranse» fordi de amerikanske ambisjonene i Syria, og i hele Midtøsten, ikke har noe å gjøre med tiltak mot terrorisme. Hva Washington arbeider med i Midtøsten er en ny-kolonialistisk krig, metoden er asymmetrisk krigføring. Med dette målet for øyet, har terror tjent både som en praktisk alibi og en politisk begrunnelse.

President al-Assad har vært en politisk og militært torn i øyet for Vestens militærkompleks på flere måter enn én. Han har vært et samlingspunkt for motstand mot den vestlige imperialismen. Han har klart å ikke bare beholde sitt folks tillit, han viste seg som en god militær strateg. Hvor mange statsoverhoder kan hevde å ha startet en regional motstandsbevegelse mot både terror og imperialisme, og være i stand til å fortelle om det etterpå?

Jeg prøver ikke å rose president al-Assad i skyene, jeg bare nevner fakta. Når sant skal sies, er det ikke mye ære og penger og hente for politiske analytikere ved å svømme mot mainstream-fremstillingen. Noen føler seg likevel tvunget til å fortelle sannheten. Og sannheten er hva jeg prøver å si – uansett hvor ufullkomment.

I dag har Washington ropt ulv mot Damaskus, De hevder den syriske regjeringen gjennomfører et kampanje av folkemord mot sitt folk i Aleppo for å fremskynde sin tilbakekomst til makten. Ifølge Det syriske observatoriet for menneskerettigheter – en ikke-statlig organisasjon (det må nevnes at den blir drevet av en skyggefullt individ fra et hus et sted i Storbritannia), beordret president al-Assad drap på sitt eget folk … hva hensikten med dette er, kan ingen virkelig si. Når det gjelder bevis, har ingen egentlig noen, selvfølgelig bortsett fra det offentlige ramaskriket fra tjenestemenn fra USA og FN.

Mitt første spørsmål er: Hvem er dette såkalte Syriske observatoriet for menneskerettigheter og hvor får det sin informasjon fra? Observatoriet er faktisk et one-man show drevet av Rami Abdul Rahman fra en to-roms leilighet i Coventry. Hans informasjon er videreformidlinger av et nettverk av «pålitelige kilder» i Syria. Med andre ord, er hele organisasjonen en humbug, laget for å spytte ut og spre propaganda, som mainstream media deretter kan selge som sannheter.

Disse ‘sannhetene’ i sin tur gir næring, støtte og rekvisitter for anti-Assad-kampanjen fra vestlige hovedsteder. Ikke bare ta mitt ord for det, undersøk dette for deg selv. Observatoriet er ikke en veldig vanskelig nøtt å knekke når det gjelder å gjennomskue rå politisk manipulasjon. Det er FNs og Washingtons iver etter å fremme sine løgner som ubestridelige sannheter som er litt mer vanskelig å holde ut.

Her er hva Reuters hadde å si om Aleppo: «Luftangrep på en leir som huset syrere fordrevet av krigen drepte minst 28 mennesker nær den tyrkiske grensen på torsdag, sa en vaktbikkje [Syrian Observatory for Human Rights], og kampene raste i deler i Nord-Syria til tross for en avtale for å stanse kamphandlingene i Aleppo.»

Med en gang begynte FN-tjenestemenn og Det hvite hus å fremsi sine fordømmelser.

«Hvis dette uanstendige angrepet blir funnet å være en bevisst sikting på en sivil infrastruktur, kan det utgjøre en krigsforbrytelse,» sa O’Brien i en uttalelse. «Jeg ber om en umiddelbar, upartisk og uavhengig gransking av denne dødelige hendelsen,» sa FNs bistands-sjef Stephen O’Brien.

Når det gjelder Det hvite hus, bemerket talsmenn at ofrene var uskyldige sivile som hadde flyktet fra sine hjem for å unnslippe volden. Josh Earnest, talsmann for Det hvite hus, understreket at det finnes «ingen berettiget unnskyldning» for et luftangrep rettet mot uskyldige sivile som allerede har forlatt sine hjem for å flykte vold. Han la til: «situasjonen er hjerteskjærende.»

Hmmm … «Ingen berettiget unnskyldning» Dette er en interessant uttalelse som kommer fra munnen til en amerikansk tjenestemann – spesielt når Washington ikke har gjort noe annet enn å fremme blodsutgytelse i Midtøsten-området det siste tiåret. Hva med jemenittiske sivile – er de ikke uskyldige? Hva med libyere, innbyggerne i Bahrain, afghanere, irakere og pakistanere? Har deres uskyld gått tapt i det øyeblikket en amerikansk ‘smart’ bombe, drone eller bombe fra deres allierte slippes på deres hoder?

Så hva er det som opprører vestmaktene så mye i Aleppo? Kan det være det kjente faktumet at Aleppo vil for en stor del avgjøre skjebnen til krigen? Kan det være at Aleppo står som den siste og største terrorbastionen i det nordlige Syria, rett ved siden av grensen mellom Tyrkia og Syria?

La meg si det slik: Når Den syriske hæren gjenvinner kontrollen over Aleppo, Syrias største by – og det vil den – vil Tyrkia miste sitt viktigste fotfeste i Levanten, og alt håp om å velte Assad-regjeringen ved bruk av terror.

Men det er ikke alt. Når Aleppo kommer tilbake under kontroll av Damaskus, vil president al-Assad stå fritt til å forsegle sin allianse med Libanon, Iran og Russland, ved å å sammen en stor politisk koalisjon mot terrorisme og imperialisme.

Går jeg for fort fram i svingene? Ikke egentlig. En seniorrådgiver til ayatolla Ali Khamenei, Ali-Akbar Velayati, var akkurat nå i Damaskus for å diskutere tiltak mot terrorisme og det bilaterale forholdet mellom Iran og Syria. Et besøk av en slik iransk tungvekter, og Teherans bekreftelse av at landet ville «bruke alle sine krefter på å bekjempe terrorisme i regionen», vil trolig føre til etableringen av en regional front mot terror.

Hvor lang tid før andre land i regionen bestemmer seg for å bli med i? Hvor mange land vil motstå forlokkelsen av å være på den seirende siden, og det en gang fjerne håpet om ekte politisk uavhengighet? Det, kjære leser, er det som virkelig tærer på Washington!

For de av dere som fortsatt ser på Assad-regjeringen som djevelen selv, tillat meg å avkrefte Washington siste forsøk på å kriminalisere Syrias regjering. Det var al-Nusra, og ikke president al-Assad som beordret slaktingen av sivile i Aleppo. Jeg vil hevde at USA er skyldig ved forbindelser her – det er tross alt amerikanske tjenestemenn som insisterer på å finansiere de «gode» terroristene som er ansvarlig for å stupe Syria inn i helvetes avgrunn. Alt president al-Assad har noen gang har forsøkt, er å forsvare hans folk og hans nasjon fra terror – uansett hvilken maske den bruker for å skjule sitt sanne ansikt.

«Med tanke på [nedslagmønsteret], sett på bildene og videoene tatt på stedet, kan leiren ha blitt beskutt, enten med vilje eller ved et uhell, av rakettartilleri, som er i aktiv bruk i området av militante fra terrorgruppen Al- Nusra», sa generalmajor Igor Konashenkov, talsmann for det russiske forsvarsdepartementet fredag.

I motsetning til FN, begrunner Russland sin vurdering på empiriske bevis, ikke bablingen til en mysteriøs organisasjon.

Jeg finner USAs stillhet om uttalelsen interessant.


Fra:
https://www.rt.com/op-edge/342267-syrian-manipulation-human-misery/

Reklamer