Propagandavarsel: Luftangrepet som aldri fant sted

Her er noen norske rapporter om dette:

http://www.nrk.no/urix/drept-i-luftangrep-mot-flyktningleir-1.12933267

oppdatert:  http://www.klassekampen.no/article/20160506/NTBU/376469697


Av B./Moon of Alabama

Det er grunn til å tro at dette «luftangrepet» aldri fant sted:

Syriske observatører sier minst 28 mennesker ble drept i luftangrep på en provisorisk flyktningleir nær grensen til Tyrkia. Angrepet på Sarmada, i territorium holdt av syriske opprørerere. Angrepet er etter at flere andre døde i Homs.

Sarmada er i den nordvestre Idleb-provinsen, bare 5 kilometer fra den tyrkiske grensen og luftvernstillinger.

Sårete ble transportert i hui og hast over grensen for behandling i Tyrkia, sa det britisk-baserte Observatory for Human Rights, og legger til at dødstallene trolig vil stige.

Opptak i sosiale medier viste de forkullede rammene av telt som hadde blitt satt opp på et gjørmete jorde. Observatoriet sa de drepte inkluderte kvinner og barn.

Det var i utgangspunktet ikke klart hvem som hadde utført raidet på Sarmada i opprørskontrollert territorium i Syrias nordvestlige Idlib-provins og ca 40 kilometer vest for det delte Aleppo.

Abu Ibrahim al-Sarmai, en aktivist, sa «to luftangrep» traff en provisorisk leir for internt fordrevne.

Nidal Abdul Qader, en tjenestemann for sivil bistand for opposisjonen som bor cirka en kilometer fra leiren, sa rundt 50 telt og en skole hadde brent ned.

Ta en titt på video bevisene opprørernes propaganda publiserte.

Leiren er i en ganske bred, flat, men steinete område. Telt og plastpresenninger er 15 til 30 meter fra hverandre. Begge videoene viser rammen av et større telt som brant ned. Det ligger ulmende skolemateriell på bakken. Brannmenn i dyrt utstyr sprøyter vann på noen ulmende steder. Dette er redningsarbeidere fra ‘de hvite hjelmene’, en del av den store propaganda-kampanjen mot Syria, som er finansiert av de amerikanske og britiske styresmaktene..

airstrike1-s.jpg

 

Teltet som brant er ment å være bevis for et luftangrep. Men andre telt og spinkle bygninger av presenninger er bare 10-20 meter unna brannen, og viser ingen skader eller virkninger fra sprengladninger. Ingenting i det hele tatt. De tynne plast-dekslene er intakte. En liten antennemast for mobiltelefoner er synlig i den første videoen som også ikke viser noen skade. Det er ingen mennesker der bortsett fra redningsarbeiderne. Det er ingen synlige tap, ingen ambulanser, ikke noe blod, ingen sivile ute som leter etter pårørende eller berger skadet eiendom. Det er ingen nedslagskrater synlig og ingen rester etter ammunisjon. Det er heller ingen potensielle militære mål rundt stedet.

airstrike2-s.jpg

 

Hvis dette var et luftangrep må piloten må ha sluppet kinaputter fra cockpiten. Enhver bombe eller luft-til-bakke rakett ville ha skapt en eksplosjon som ville ha blåst av presenningene og skapt skader i området rundt.

airstrike3-s.jpg

 

Så hva skjedde her? Det var mye vind. Det var en brann ned noen telt. Kanskje noen mennesker ble skadet. En nærliggende «reporter» og noen godt betalte statister fra de «hvite hjelmene» lager et show ut av det. Mediene, selv med null reelle bevis for et luftangrep eller sivile tap, behandler det som sannheten, og sprer det rundt.

Noen ga meg linken til denne videoen, som utgir seg for å vise den påståtte andre luftangrepet på leiren. Men lyden av flyet i videoen er ikke original. Det er ingen lyd i det hele tatt av et nedslag eller en eksplosjon. Heller ikke er det en liten støvsky etter eksplosjonen som resultat av en bombe fra fly. Hvorfor er det ingen sivile rundt? Og hvorfor er brannmannen, like etter ‘nedslaget’ av det andre ‘luftangrepet’, helt uberørt og opptatt å ta bilder av hans dyre brannbil?

Denne historien, som andre, er en avledning fra de pågående massive angrep fra al-Qaida og «moderate» opprørere, igjen forent under samlebetegnelsen Jaish al-Fatah, mot posisjonene til den syriske regjeringen sør-vest for Aleppo og andre steder. Disse angrepene fortsetter til tross for en våpenhvile utenriksminister Kerry hadde avtalt i navnet til den «moderate», amerikansk-finansierte og utstyrte opposisjonen.


Fra:

Moon of Alabama 6/5/2016


 


RT laget også en artikkel om saken noen timer senere. Den påpeker at ‘angrepet’ er mistenkelig timet med konserten i Palmyra dirigert av Valery Gergiev.

 

Reklamer

2 kommentarer

 1. Fals flag igjen. Det var ventet. Ban Ki Moon er bestyrtet. Hvis det ikke reageres riktig på dette kommer det vel et til?

  Liker

 2. Syriakrigen kryr av denne type påstander, skal jeg tippe er det bare noen dager til neste artikkel her om «false flag»/ lurerier. Mesteparten er heldigvis ganske amatørmessige, og dermed lett å avsløre hvis man vil.

  Metoden er enkel og ble brukt mange,mange ganger under den kalde krigen. Man (dvs CIA!) planter nyhetshistorier i lokale medier, som deretter kan bli plukket opp av internasjonale medier og nyhetsbyråer.

  Slik blir propagandaen hvitvasket, og f.eks Klassekampen eller NRK kan dermed (hvis de ikke ser for nøye på saken) late som det er sant og troverdig.

  Hvis historien er litt tvilsom kan de bruke vage ord som gir inntrykk av et historien er sann, mens hvis man leser ordene nøye -faktisk ikke sier noenting.

  Denne teknikken er brilliant. Jeg faller for den hver dag.

  Liker

Kommentarer er stengt.