Irak: apokalypse i Mosul under påskudd av å bombe Isis

plume.jpg
Universitetet, med 92 døde og 135 skadete.

 

Av Felicity Arbuthnot

«Særdeles folkets velferd har alltid vært alibi for tyranner.»

(Albert Camus 1913-1960.)

Den 1. mai 2003 sto George W. Bush i en pen liten kjeledress på dekket av hangarskipet USS Abraham Lincoln, og i en flott iscenesatt fremvisning fortalte han århundrets løgn: «De store kampoperasjonene i Irak er avsluttet. I slaget om Irak, har USA og våre allierte seiret. Og nå er vår koalisjon opptatt med i å sikre og gjenoppbygge landet.» (1)

Den ulovlige okkupasjonen og desimeringen av Irak fortsatte frem til desember 2011. I juni 2014, vendte de tilbake for å bombe, med påskudd av å bekjempe ISIS. På den trettende årsdagen for Bush sin latterlige fremvisning med et stort banner med «Mission Accomplished» bak ham, er Irak i stor grad i ruiner, irakere har flyktet i milliontall fra den morderiske ‘frigjøringen’ og dens etterspill. I tillegg er det over tre millioner internt fordrevne.

Nasjonen sitter fastlåst mellom en tyrannisk, korrupt amerikansk marionettregjering; en morderisk, hodekappende, [..] organspisende, historieslettende ISIS (med amerikansk utspring) – og en fornyet, nådeløs amerikansk bombing. Glem avtalen fra 2008 mellom USA og Irak om de legale rettighetene til amerikanske styrker, som sa at innen 31. desember 2011 skulle: «Alle amerikanske styrker trekke seg fra alt irakisk territorium».

På USS Abraham Lincoln uttalte Bush: «I denne kampen, har vi kjempet for frihetens sak, og for fred i verden … På grunn av dere, er vår nasjon sikrere. På grunn av dere, har en tyrann falt, og Irak er fritt».

I det som viste seg å være en enorm ironi, fortsatte han: «Frigjøringen av Irak er et avgjørende fremskritt i kampen mot terror. Vi har fjernet en alliert av al-Qaida, og kuttet en kilde til terrorfinansiering.»

Det var selvsagt ingen al-Qaida i Irak, ingen finansiering av fundamentalistisk terrorisme under Saddam Hussein. Det er det en skapelse av invasjonen – født av den, og har nå nådd modenhet, fra Bagdad til Brussel, Mosul til Maghreb, Latakia til London.

I Irak, er amerikansk terrorisme fra luften tilbake i all sin folkemorderiske styrke.

Utrolig nok, publiserte britiske the Independent (2) den 23. april nok en utrolig artikkel, enten av desinformasjon eller barnslig naivitet, med et forutsigbart kjent manus: «En talsmann for det amerikanske militæret sa at alle mulige forholdsregler ble tatt for å unngå ‘collateral damage,'» men mens de nærmer seg 7000 luftangrep, har antallet bekreftede sivile dødsfall steget i Pentagons verden til bare – førtien.

I en annen mantra som er gått ut på dato: «Oberst Patrick Ryder, en talsmann for de amerikanske styrkene i Midtøsten, sa de omkomne var«dypt beklaget», men hevdet at kampanjen var «den mest presise luftkrigen i krigshistorien»

Og her er en annen velkjent en: «I denne type væpnet konflikt, spesielt med en fiende som gjemmer blant sivilbefolkningen, kommer det dessverre til å være sivile tap av og til» Genève-konvensjonen, blant andre traktater, prinsipper og konvensjoner, er presis på den beskyttelse befolkningen har i en konflikt, og oberst Ryder bør bli kjent med disse.

Så en annen angrepet i et kvart århundre med bombing av Irak er i gang – et annen massemord med et tåpelig navn: «Operation Inherent Resolve [iboende besluttsomhet]».

 

Her er en virkeligheten fra doktor Souad Al-Azzawi, en prisbelønt miljøforsker som fikk hennes doktorgrad fra Colorado School of Mines.

Hun sier at kun i angrepet på Mosul, hennes hjemby, den gamle universitetsbyen med 1,5 millioner innbyggere, er de oppgitte tallene fra de amerikanske talsmennene: «enten feilinformert om den virkelige situasjonen på bakken, siden de bruker droner og guidede missiler, eller at luftangrep blir utført i blinde, med hensikten å ikke si sannheten.»

138646-004-D3F08C1C

 

«Jeg, doktor Souad Al-Azzawi, ønsker å lage en liste over noe av hva amerikaners luftangrep har vært rettet mot og dreper i Mosul:

* Alle bygninger for statlige tjenester, inkludert kommunale bygginger på venstre og høyre [bredde] i Mosul. Når de bomber om natten, blir alt sikkerhetspersonell drept eller skadd, og også beboere i nærheten av områdene, og tilstøtende eiendommer blir ødelagt.

* De bombet og ødela alle kommunikasjonssentraler.

* Ødeleggelse av meierier både på venstre og høyre [bredde] i Mosul. Tapstallene fra disse to angrepene er ett hundre dødsfall og to hundre skadete blant sivile. som samlet seg for å få melk og melkeprodukter fra anleggene.

Doktor Al-Azzawi sier at dette minner om bombingen av fabrikken for produksjon av melkepulver [for spedbarn] utenfor Bagdad i 1991, der de hevdet den var en fabrikk for kjemiske våpen. Denne forfatteren besøkte ruinene av fabrikken bare måneder senere, og det var fortsatt forkullede bokser for melkepulver – maskinene ble levert og vedlikeholdt av et selskap i Birmingham som spesialiserte seg på produksjon av barnemat.

milk powder.jpg
Den eneste fabrikken for melkepulver i Midtøsten ødelagt i 1991

* Bombingen av en farmasøytisk fabrikk i Mosul.

* Universitetet i Mosul ble bombet, med 92 dødsfall og 135 skadete. Tidligere anslag var høyere, men mange ble trukket frem fra ruinene i live. «De var studenter, ansatte, lærere, familiene til fakultets-medlemmer og restaurantarbeidere.»

* Leilighetskompleksene Al Hadbaa og Al Khadraa . Femti personer drept (familier) og ett hundre skadde.

* Boligområdet Hay al Dhubat på høyre bredde av Mosul, for to dager siden. Fem kvinner kvinner og fire barn drept og hele huset ødelagt. Faren er en respektert farmasøyt som ikke har noe å gjøre med Isil.

* Ødeleggelse av hus foran det medisinske fakultetet, som drepte 22 sivile – 11 fra en familie.

* Bombingen av bygningen Sunni Waqif. Tjue dødsfall og sytti skadete, som inkluderte de i nærliggende næringsbygg og boliger.

* Store bilverksteder i både venstre og høyre del av Mosul ødelagt, med sivile ofre.

* Bombing av kornmøller på begge sider av Mosul.

* Bankene Rafidain og Rasheed og alle deres filialer i begge deler av Mosul. Ødeleggelse av alle kommersielle- og bolig-områder i nærheten av disse stedene, med et hittil ukjent antall sivile tap.

* Sentralbanken i Mosul, i Ghazi-veien, med nærliggende boliger og næringseiendommer.

* Pepsi-fabrikken, som for tiden kun produserer isblokker. Tre dødsfall og tolv skadete blant arbeiderne.

* Guvernørens hus og et gjestehus i nærheten.

* Mosuls gamle industriområde ødelagt, med parkeringsplass for drivstofftanker og biler. For tre dager siden, var det stor eksplosjon av tankbiler. 150 døde og skadete.

* Kontoret for byplanlegging i Hay al Maliyah bombet.

* Kontoret for ingeniørplanlegging i Hay al Maliyah bombet.

* Matlagre i venstre del av Mosul bombet.

* Renseanlegg for drikkevann bombet.

* Alle kraftstasjoner og transformatorstasjoner i venstre del av Mosul bombet.

* Domez landkommunikasjonssenteret i venstre del av Mosul ødelagt.

* Broen Al Hurairah – og mange flere.

Det er en kvalmende følelse av gjenkjennelse over noen av målene – mat, legemidler, vannrenseanlegg, kraftproduksjon, kommunikasjon og utdanningsinstitusjoner, broer (landet, tettsteder og byer er delt av elvene Tigris og Eufrat) har vært yndete mål siden 1991. Hver gang de møysommelig og oppfinnsomt blir gjenoppbygget, har de blitt bombet på nytt, i et kvart århundre.

I løpet av 1990-tallet en greide et kanadisk filmteam å ta opptak av amerikanske fly mens des slapp narrebluss på høstet hvete og bygg, og brente hele avlingen, i et land som på grunn av en kvelende embargo var nær hungersnød i deler av samfunnet.

«Da irakiske sivile så inn i ansiktene til våre tjenestemenn og kvinner, så de styrke, og vennlighet og godvilje», sa George W. Bush i hans «Mission Accomplished» tale. Nei, de så inntrengerne som ødelegger deres liv, deres familier, deres historie, som voldtar og plyndrer. De så ødeleggelsen av Falluja, grusomhetene i Abu Ghraib og de elleve andre hemmelige fengslene, og marerittene som fortsatt pågår.

Den 25. April la doktor Al-Azzawi til: «Flere krigsforbrytelser ble begått av den amerikanske koalisjonen i går, den 24. april 2016. Fly fra koalisjonen bombet vannrenseanlegget Rashidiya i venstre del av Mosul by og kraftstasjonen Yermouk i høyre del av Mosul. Gjennom å sikte på livsnødvendighetene til disse befolkningene, har koalisjonen begått handlinger av folkemord mot Mosul, med påskudd av å bekjempe ISIS.»

Også, den 25. April skrev FNs vise-høykommissær for menneskerettigheter Kate Gilmore, på vei tilbake fra en uke i Irak, mørkt om regjeringen: «Irakerne roper på rettferdighet, anerkjennelse, rettferdighet, forståelse og meningsfull deltakelse i utformingen av deres fremtid – en prosess som går fremover og ikke bakover … Vi har alle ansvar overfor folket i Irak. Mens det er en internasjonal militær koalisjon på plass, trengs det også en internasjonal koalisjon med like store ressurser, av praktisk medfølelse, for å hjelpe til med byggeklossene for en varig fred i Irak.»(3)

I det amerikanske militæret ordbruken virker det som om «medfølelse» har blitt erstattet av deres valg av raketter.

Gilmore uttalt også at Irak ble styrt av en mislykket regjering og advarte utenlandske makter om ikke å «medvirke» i dens forsømmelse av situasjonen for vanlige irakere. (4)

Videre: «Det internasjonale samfunnet må ikke tillate seg å bli medskyldig i den mislykkede ledelsen av Irak … Det er politisk lammelse i Irak. Det er ingen regjering i Irak», sa hun i et hardt utfall mot USAs og Storbritannias ulovlige, mislykkete, parlamentariske prosjekt.

«Vår forpliktelse til frihet er Amerikas tradisjon … Vi står for menneskelig frihet», konkluderte Bush på USS Abraham Lincoln. Var usannheter noen gang dystrere? Og når vil George W. Bush, Charles Anthony Lynton Blair og deres kohorter svare for sine forbrytelser foran en domstol?


Fra:

Iraq – US Apocalypse in Mosul in the Guise of Bombing ISIS

Fotnoter:

  1. http://www.cbsnews.com/news/text-of-bush-speech-01-05-2003/
  2. http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/official-civilian-death-toll-from-us-air-strikes-against-isis-in-syria-and-iraq-doubles-to-41-a6997341.html
  3. http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=19871&LangID=E
  4. http://jordantimes.com/news/region/un-envoy-says-war-goals-iraq-obscuring-humanitarian-crisis
Reklamer