Jordans konge: terroristene er en del av Tyrkias politikk

Selv marionettkonger som kong Abdullah sier det: Han anklaget Tyrkia for forsettlig å overføre «flyktninger» og terrorister til Europa, og å kjøpe olje fra IS. Han hevdet at Tyrkia ikke bare støttet religiøse grupper i Syria og slapp inn utenlandske krigere, men også hadde hjulpet islamistiske militser i Libya og Somalia.

170442_600.jpg

 

 

Av B./Moon of Alabama

Diverse nyheter fra Syria

I januar hadde Jordans kong Abdullah samtaler med en rekke amerikanske parlamentarikere bak lukkede dører. Han anklaget Tyrkia for forsettlig å overføre «flyktninger» og terrorister til Europa og å kjøpe olje fra ISIS.

De velfunderte beskyldningene er ikke nyheter for alle som faktisk følger saken. Det nye er at noen amerikanske parlamentarikere følte et behov for å lekke dette nå:

Kong Abdullah av Jordan anklaget Tyrkia for eksport av terrorister til Europa, på et møte på toppnivå med ledende amerikanske politikere i januar, kan MEE avsløre.

Kongen sa Europas største flyktningkrise ikke var et uhell, og det var heller ikke tilstedeværelsen av terrorister blant dem: «Det faktum at terroristene kommer til Europa er en del av tyrkisk politikk. Tyrkia får en raps over fingrene, men [unngår egentlige konsekvenser]»

På spørsmål fra ett av kongressmedlemmene til stede om gruppen Den islamske staten eksporterte olje til Tyrkia, sa Abdullah: «Absolutt.»
..
Kongen fremstilte Tyrkia som en del av en strategisk utfordring for verden.

«Vi fortsetter å bli tvunget til å takle taktiske problemer mot Isil, men ikke det strategiske problemet. Vi glemmer problemet [med] tyrkerne som ikke er med oss på dette strategisk.»

Han hevdet at Tyrkia ikke bare støttet religiøse grupper i Syria, og slapp inn utenlandske krigere, men også hadde hjulpet islamistiske militser i Libya og Somalia.

Abdullah hevdet at «radikaliseringen ble produsert i Tyrkia» og spurte de amerikanske senatorene hvorfor tyrkerne trente den somaliske hæren.

At Tyrkia støtter jihadister, ikke bare i Syria, men også i Libya og på Balkan har blitt dokumentert, men manglet fra mainstream nyheter. Vi kan håpe at noen av de større mediene nå vil plukke dette opp.

I Syria fortsetter Den syriske arabiske hæren å omringe byen Tadmur/Palmyra, som er holdt av Den islamske staten. Den erobrer systematisk høydene rundt byen, men har ennå ikke gått dypere inn i byen. Soldater fra Den islamske staten har forsvart seg hardt så langt, men har ingen midler til å bekjempe de tunge syriske og russiske luftangrepene som støtter bakkestyrker. De mister mange menn. Det er meldt kraftige sandstormer for de neste 72 timene, som vil gjøre ytterligere luftstøtte umulig. Syriske tropper ville gjøre lurt i å grave seg ned langs forsvarbare linjer for øyeblikket, og bare ta byen når sandstormene er over og flystøtte igjen er tilgjengelig.

I det sørvestlige Syria, rett ved den israelske og jordanske grensen, slåss Shuhada al-Yarmouk, og gjør fremganger (kart) mot de amerikansk-støttete opprørerne. Shuhada al-Yarmouk antas å være en del av Den islamske staten. Den har aldri offisielt sagt det, men er ledet av en kjent leder fra Den islamsk staten. Man kan undres på hvordan gruppen, helt avskåret fra andre deler av Den islamske staten i øst-Syria, kan få nye forsyninger og gi hjelp til sine sårede. Israel har før støttet og gitt forsyninger til kjempere fra Jabhat al-Nusra på Golanhøydene, mot den syriske hæren. Støtter landet nå Den islamske staten mot de amerikansk-støttet opprørerne i Sør-Syria?

Samtalene mellom utenriksminister Kerry og den russiske presidenten og utenriksministeren har ikke gitt noen umiddelbare nye resultater. Men det er viktig å observere at USA nå har innrømmet at dens forsøk på å «isolere» Russland har mislyktes:

Hans besøk i Moskva dreide seg om Syria, men Kerry innledet også en [sjarmoffensiv], som tolkes som en oppmykning av den ofte fiendtlig retorikken mellom USA og Russland.

Begge parter bekrefter FNs plan for steg som må tas av den syriske regjeringen og opposisjonen. Russerne understreket igjen at det kurdiske folket i Syria må være involvert i samtalene. Samtidig ga de en advarsel til de syriske kurdere, at et element av autonomi eller føderalisme sannsynligvis vil være mye mindre enn de ønsker seg:

Moskva, 25. mars/TASS. Moskva forklarte til sine kontakter hos kurdere at Syria er en udelelig land som ikke bør stykkes opp i deler, fortalte den russiske presidentens utsending til Midtøsten og Nord-Afrika, viseutenriksminister Mikhail Bogdanov, til reportere fredag.

Man bør overse alle påstander om at Russland ønsker å gjøre Syria om til en føderasjon. Jeg ser ingen bevis for det, og jeg tror at Russland godt vet at en føderalisme vil være mer plagsom enn en sentralisert syrisk stat.


Fra MoA den 25/3/2016

http://www.moonofalabama.org/

Reklamer