Mysteriet Malaysia Airlines Flight 370

MH370 forsvant over Det indiske hav for snart 2 år siden. Siden det ble funnet en ny vrakdel av MH370 for et par dager siden, passer det med en litt om hva vi vet – og ikke vet – om denne historien. Dette er ikke ment som en komplett oversikt.
cnn_mh370_gibson

Av Doc, meget bearbeidet av TM

Legg merke til: her sies det ikke at det nødvendigvis skjedde slik, men at det ikke blir undersøkt som en mulighet. Og hvordan kan det, når de mistenkte har en så stor kontroll over etterforskningen?

I media flyr MH370 langt under radaren, selv om forsvinningen av en passasjerfly egentlig burde tilsi en betydelig medieinteresse og undersøkelser.

Mens myndighetene har fra begynnelsen pekt på kysten utenfor Vest-Australia, har de, til tross for omfattende søk, funnet absolutt ingenting. Det var fra begynnelsen mistanke om at noe var råttent i denne historien, og det var og er mer enn bare løs gjetting som peker i en helt annen retning – til den amerikanske militærbasen Diego Garcia.

Siden det nå en funnet enda en vrakdel utenfor kysten av Mosambik, blir det rapportert litt intetsigende nyheter her og der. Men navnet på finneren er Blaine Gibson, og nå blir det spennende, fordi han var i Mosambik for faktisk å lete etter vraket av MH370.

Så dette var ingen tilfeldig funn fra en uerfaren turist eller en fra lokalbefolkningen, men en mann som driver sin egen blogg om MH370 og er intenst opptatt av å belyse den mystiske forsvinningen av den malaysiske passasjerflyet sammen med andre som interesserer seg for emnet.

Blaine Gibson og hans funn – Klikk på bildet, YouTube!

 

Selv om dette bare er en brikke i puslespillet, er det faktum at en privatperson med begrensede ressurser på egen hånd greide å finne et stykke vrakgods – mens australske myndigheter leter i fjerne havområder, med relativt store utgifter, uten å lykkes. Det er også et faktum at beregninger av havstrømmer antyder at flyet endte opp i den nordlige delen av Det indiske hav, i stedet for sørvest for Australia.

Gibsons tweet:

ken_staubin_mh370
GEOMAR.Adrift. En vrakdel på La Réunion. Hvor kan den stamme fra? Rødt og gult angir de områdene med høyest sannsynlighet.

Faktisk så langt taler enkelte ting mer for en nedskytning enn for at det med vilje ble styrt sørover, for deretter å krasjlande i havet.

Disse punktene er noen av de som taler for denne teorien:

  • Vitneutsagn fra fiskere på Maldivene.
  • Den indre logikken i historien om en nedskyting på grunn av en trussel mot den amerikanske militærbasen Diego Garcia.
  • Funnet av vrakdelen på La Réunion. Ser man på kartet er det påfallende at Diego Garcia er i en direkte linje fra Malaysia til La Réunion.
  • Det månedslange, dyre, komplekse, men likevel helt nytteløste søket etter vrakdeler i havet utenfor Australia.
  • Piloten av MH370 trente  simulerte landinger på Diego Garcia på sin datamaskin.
  • USA/NATO har i vår livstid skutt ned sivile fly, antageligvis ved feiltagelser (Itava 870, TWA800), for deretter å lage en mur av taushet eller velger å peke i andre retninger.
  • Det finnes lignende tilfeller om etterforskninger som fører ingensteds hen (Estonia, Lockerbie, MH17).

Teorien er at flyet hadde blitt kapret eller avledet av piloten og styrt mot militærbasen. Enkelte andre teorier mener at flyets elektronikk ble tatt over utenfra.

Det er ikke anti-amerikanisme, men enkel militær tenkemåte som sier at hvis dette flyet kom for nært basen, ville det bli skutt ned. Mange andre land vill ha gjort det på samme måte. I andre vestlige land hadde vi i de samme diskusjonene etter 11. september.

Selv om man kunne gi det amerikanske militæret rett i et slikt tilfelle, ville amerikanerne ha store vanskeligheter ned å rettferdiggjøre denne beslutningen internasjonalt. I det avsidesliggende området – muligens i åpent hav langt utenfor kysten – var det neppe vitner, og det ville derfor bare være logisk å prøve å skjule denne tragedien.

 

article-2584816-1C6FBFA400000578-209_634x609.jpg
Det offisielle søkeområdet

Det at søket pågår i en helt annen retning passer sømløst inn i denne fortellingen, fordi det ville bli gjort for å trekke verdens øyne i feil retning. Kanskje en av de viktigste punktene: månedsvis med tidskrevende søk utenfor Australia har ikke avdekket noe som helst. Ingen vrak, ingen signaler, ingen bagasje, ingenting.

Vestlige mediers uvitenhet i møte ned den uforklarlige forsvinningen av MH370, må ses i på samme måte som den absolutt utrolig maktvennlige dekningen av MH17.

En artikkel i Nature den 11. juni 2014 styrker teorien om Diego Garcia. Spesialister på undervannsakustikk ved Curtin University Centre for Marine Science and Technology i Perth oppfanget et akustisk signal omtrent på tidspunktet for ulykken, som de kunne de delvis si hvor skjedde.

mh370_signal.jpg
Den blå streken er hvor signalet stammer fra. (Tykkest strek = høyest sannsynlighet.)

At USA har nektet å frigi informasjon om sin militære akustiske overvåking av verdenshavene (SOSUS), kan og må også betraktes som interessant.

Da den kalde krigen tok slutt, ble disse systemene nedgradert. Data blir fortsatt samlet inn, men de blir ikke rutinemessig analysert med mindre det forelå en undersjøisk trussel. William Marks, en talsmann for den amerikanske marinen i Yokosuka i Japan, nektet å kommentere om USA hadde hydrofoner i regionen. «Diskusjoner av SOSUS-systemet på dette nivået er klassifisert,» sier han. «Dette er et veldig sensitivt system.»

Piloten av MH370 trente på simulerte landinger på Diego Garcia på sin datamaskin, og snakket på telefon like før avgang med en ukjent kvinne som hadde et SIM-kort som ble kjøpt under falsk identitet. Dette behøver ikke være uvanlig, fordi Diego Garcia fra perspektivet til piloter sikkert handler om et interessant mål, og kvinnen kan ha vært en elskerinne eller noen andre, men disse er også flere brikker i puslespillet.

map_mh370_particles_la_reunion_de_03ff24be5b
En vrakdel på La Réunion. Hvor kan den stamme fra? Rødt angir de områdene med høyest sannsynlighet.

Etter den mystiske forsvinningen av MH370, pekte «eksperter» og de fleste mediene ganske raskt i retning Australia, men uten pålitelige fakta. Verdifull tid ble bortkastet når man søkte på feil sted mens signalene fra den svarte boksen ennå var aktive.

Bare enkelte artikler har våget å antyde at passasjerflyet muligens hadde blitt skutt ned – og i nærheten av den amerikanske militærbasen Diego Garcia.

Dette forsterker ideen om at noe er råttent og at verdenssamfunnet atter en gang har med vilje gått seg vill for for å skjule det amerikanske imperiets kriminelle gjerninger.


 

 

Oversatt og svært mye bearbeidet av TM fra

https://propagandaschau.wordpress.com/

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.