FN: Prismet for å forskjønne vestlig utenrikspolitikk

«Vi vil vente på den dagen FN holder speilet opp til sitt eget forvrengte, ødelagte ansikt og ser hvordan organisasjonen, ‘den vakreste av dem alle’, har blitt et speilbilde av alt som er urettferdig og vanærende i denne verden.»

index
Flechette-bomber er rett og slett dartpiler som er ment å rive i stykker mennesker.

 

Vanessa Beeley

«Hjelpen fra FNs Verdens matvareprogram til de beleirete sivile i den syriske byen Deir ez-Zor har for det meste landet i ISIS-kontrollerte områder, sa en kilde i byadministrasjonen torsdag.»

En rapport i Alalam sier at flyslipp av mat fra FNs Matvareprogram har landet overveiende i territorium holdt av ISIS, til tross for påstander fra FN i forrige uke om at sitt matvareprogram hadde lyktes i å slippe 21 tonn hjelp til ISIS-beleirete Deir ez-Zor.

«Fly slapp humanitær hjelp fra FN i territoriet kontrollert av Daesh. Bare 2 containere endte opp i de områdene den syriske hæren [var i], « fortalte kilden til RIA Novosti.

Dette uvanlige hendelsesforløpet og FNs uriktige uttalelser kaster nok en skygge over FNs nøytralitet og ærlighet. I går hørte jeg på Zeid Ra’ad Al Hussein, FNs høykommissær for menneskerettigheter, da han holdt sin tale for FNs menneskerettighetskommisjon.

«Jeg er beæret over å tale til dette rådet, på terskelen av dets andre tiår. Dette er en merkedag. Det krever mer enn retorikk: Det roper for handling, og bestemt og samarbeidorientert lederskap i forsvaret av livsviktige prinsipper.»

Det virker som hverken ansvarlighet eller åpenhet inngår i de viktige prinsippene.

«Brudd på menneskerettighetene er som et signal, de skarpe sikksakk-linjene i en seismograf som sender ut advarsler om et kommende jordskjelv. I dag rister er de taggete røde linjene raskere og høyere …… Disse sjokkene blir skapt av dårlige beslutninger, eller av prinsippløse og kriminelle handlinger, og trangsynte, kortsiktige, forenklede tilnærminger til komplekse spørsmål.»

Beskriver han Vestlig utenrikspolitikk? Han fortsetter med å beskrive den amerikanske fremgangsmåten:

«Denne gjenoppvekkede utbredte ondsinnetheten, uansvarligheten og noen ganger utrolige dumheten, opptrer som damp under høyt trykk som blir matet inn i det lukkete kammeret av verdensanliggender.»

Så kommer påminnelsen om FNs grunnleggende prinsipper. Sikkert nyttig, ettersom det blir vanskeligere og vanskeligere å definere FNs formål i disse dager, mens verden blir satt i brann av ulovlige intervensjoner og militære invasjoner via stråmenn, ustraffet av Sikkerhetsrådet.

«De [hovedpersonene bak FN-pakten] visste av bitter erfaring, at menneskerettigheter – respekt for dem, forsvaret av dem – ikke ville true nasjonal sikkerhet – men bygge solidere nasjoner og bidra [i deres ord] til «en endelig fred».

Når man tenker på denne «endelige freden» er den skremmende fjernt. Mens den Saudi-ledede koalisjonen har sønderbombet Jemen i nesten ett år med våpen og raketter forsynt av Vesten, synes denne «endelige freden» som en luftspeiling opprettet for å avlede folks oppmerksomhet bort fra FNs virkelige formål, som synes å være tilrettelegging av denne ødeleggelsen, på et skala som er vanskelig å måle.

Vær oppmerksom på at denne veltalende og rørende retorikken så langt har sviktet i å nevne en eneste av de avskyelige forbrytelsene mot menneskeheten som blir utført mot det jemenittiske folket av den Saudi-ledede koalisjonen.

Så har vi et øyeblikk av klarhet:

«I dag møtes vi på en bakgrunn av oppsamlede avvik fra den samlingen av lover og institusjoner som statene bygget for å lovbegrense sin atferd. Grove brudd på internasjonale menneskerettigheter, som åpenbart vil føre til katastrofale resultater, blir møtt med likegyldighet. Flere og flere stater synes å tro at den juridisk oppbyggingen av det internasjonale systemet er en meny, der de kan velge og vrake, og forkaste det som de synes er upraktisk på kort sikt.»

Vi trekker pusten i spenning. Er høykommissæren i ferd med å ta for seg amerikansk lovløshet og åpenbare brudd på internasjonal lov?

Hvor tåpelig det er å anta at FN kanskje vil gå bort fra dets amerikansk-lagede propaganda-veikart. Dette lille håpet ble snart slukket, av den nå kjente nedstigningen til slitne og grundig tilbakeviste anklagene mot den syriske regjeringen.

«Disse to store lovverkene blir brutt på sjokkerende vis, i flere konflikter, komplett ustraffet. I Syria, før den midlertidige stansen i kamphandlingene – som begynte i forrige uke, hadde dette vært tilfelle i fem lange år. Nabolag, skoler og fulle markedsplasser har vært rammet av flere titusener av luftangrep. Tusenvis av tønnebomber har blitt kastet ut av helikoptre på gater og boliger. Morter- og artilleri-ild og miner har blitt brukt uten hensyn til sivile liv.»

Hele dette avsnittet er åpenbar propaganda, forenklet, og uten noen detaljer om all kompleksiteten. Den samme kompleksiteten han skjennet på oss for å ha oversett tidligere. Appellen til våre følelser, titusener av luftangrep, underforstått er selvfølgelig at disse er russiske og syriske. Dette er ikke ment som en omtale av luftangrepene utført av den amerikanske koalisjonen før den lovlige russiske intervensjonen den 30. september 2015. USAs koalisjon sikter utvetydig på syrisk infrastruktur og sivile, gjør sjelden noen skade på IS sine stillinger og mislykkes totalt i å hindre gruppens fremrykking

Ikke glem rapportene om ‘utilsiktete’ våpenslipp til IS, i løpet av den vestlige ulovlige intervensjonen av syrisk luftrom og territorium, via deres stråmenn («støvler på bakken»).

Vi er kommet full sirkel tilbake til tønnebomber. Tønnebomber er enkle eksplosive innretninger, merkenavnet ‘tønnebombe’ er et smart markedsføringsknep for å forvandle dem til en heslig anretning hinsides vanlig krigføring. Alle bombene har jævlige konsekvenser, men tønnebomber, i vestlig ordbruk, er langt verre enn amerikanske, saudiske og israelske bomber, klasebomber, flechette-raketter, fosforbomber, og alle slags ulovlige drapsanrettninger laget for å påføre maksimal lemlestelse på en beleiret sivilbefolkning i Jemen og Gaza, for eksempel.

 

 

Det blir fremsatt en overfladisk omtale av de ødeleggende effektene av bombekastere og granater, men antydes dette at de kommer fra Den syriske arabiske hæren, i stedet som definert som fra vestlig-støttete terrorister som har befestet seg i sivile områder eller beleiret hele landsbyer og byer over hele Syria.

Ingen omtale innretningen med det svært treffende navnet «helveteskanoner» som har forårsaket forferdelige skader på de sivile i Aleppo, sammenkrøpet for sin sikkerhet i regjeringskontrollerte områder, drevet fra deres hjem av de amerikansk-støttede terrorfraksjonene eller Al Nusra, ISIS og diverse gjenger av leiesoldater.

Ingen omtale av Tyrkias klargjøring til total krig mot Syria, eller beskytningen av de kurdiske områdene, nedskytningen av et russisk jagerfly. Utgjør ikke disse handlingene krigsforbrytelser eller brudd på alle Genève-konvensjonene? Bør de ikke bli nevnt i samme åndedrag som «økende og alvorlige brudd på grunnleggende rettigheter og prinsipper»?

Og det fortsetter:

«Minst ti sykehus og andre medisinske enheter har blitt skadet eller ødelagt i Syria siden begynnelsen av januar, mer enn én hver uke, og ved flere anledninger har andre angrep rammet redningsaksjonene.»

Mer følelsesladet, ubekreftet retorikk. Vi må anta at høykommissæren snakker om Leger uten grensers sykehus, etablert uten tillatelse fra den syriske regjeringen og utelukkende i terrorkontrollerte områder, betjent i mange tilfeller av «Det syriske sivilforsvaret», også kalt «De hvite hjelmer,» også kalt Al Nusra. [..]

Al Hussein nevner oppfølgende angrep. La oss bare vurdere et øyeblikk, at vi nå er tre fjerdedeler gjennom hans tale og fortsatt er det ingen omtale av krigsforbrytelsene som begås daglig i Jemen, der oppfølgende angrep er vanlige. De sivile som ønsker å hjelpe etter det første saudiske angrepet klatrer rundt i ruinene, før de blir utslettet av den oppfølgende luftangrepet mens de forsøker å finne hva som er igjen etter det første i de ulmende restene av boliger, skoler, moskeer og sykehus.

Selvfølgelig, vi kan ikke bakvaske den syriske regjeringen og hæren uten å nevne beleiringer.

«På lignende måte er bevisst utsulting av mennesker utvetydig forbudt som våpen i krig. Ved forlengelse, er også beleiringer det, som berøve sivile av nødvendige varer, som mat. Og likevel er mer enn 450.000 mennesker for tiden fanget i beleirete byer og landsbyer i Syria, og har vært det, i noen tilfeller, i mange år. Mat, medisiner og andre desperat trengt humanitær hjelp blir hindret gjentatte ganger. Tusenvis av mennesker kan ha sultet ihjel.»

Faktisk, herr høykommissær, kan folk i Kafarya og Foua takke deg personlig for sulten og mangelen på den desperat nødvendige humanitære hjelpen. De kan takke deg for sin pågående lidelse og tap av liv under vestlig-støttete beleiringer, utført av terrorister, som du hevder er umulig å bli kvitt.

Hele Syria er under beleiring, 23 millioner mennesker lever under sanksjoner og resultatene av en vestlig angrepskrig som blir utført på deres land, med medvirkning av FNs sikkerhetsråd, som later som det ikke ser denne knusende lovløsheten.

Ingen omtale av de mange syriske byene og landsbyene som terroristene okkuperer, hamstringen av mat, den bevisste utsultingen av sivile for propagandaformål, sivile satt i bur som menneskelige skjold, de nylige selvmordsbombingene i Homs, Damaskus og Deir ez-Zor.

Ingen omtale av terroristenes angrep på religiøse minoriteter i et forsøk på å uthule Syrias sekulære kultur, eller terrorangrepene mot syriske sykehus og infrastruktur. Ingen omtale av de som nyter godt av olje-handelen med ISIS, ingen omtale av plyndringen av over 1400 fabrikker fra Aleppo av terroristenes største tilrettelegger, Tyrkia.

Ingen omtale av dødsfallet av hundretusenvis av syriske soldater, massakrert av vestligstøttede terrorister. Ingen omtale av voldtektene, korsfestelsene, massakrene og halshuggingene, opplæringen av barn som selvmordsbombere, av den Saudi-utdannete sheikh Abdullah Muhaysini, lederen av ‘Erobringarmeen’ [Al Nusra og Ahrar al Sham].

Og fortsatt ingen omtale av Jemen, et nedslakting av sivile uttenkt og ledet av Vesten fra kontrollsentre i Ryiadh.

Inntil, som en ettertanke:

«Og likevel er Syria langt fra den eneste væpnede konflikten der sivile har lidd under fryktelige angrep. Flere klinikker, religiøse steder og skoler har gjentatte ganger blitt angrepet og bombet i Afghanistan, Irak, Libya, Sør-Sudan ………. [til slutt] og Jemen.»

FNs menneskerettighetskommisjon ble i går perfekt beskrevet som vestlig utenrikspolitikks slipte diamant. Det er prismet som vi blir ledet til å se gjennom når vi skal se våre staters imperialisme. Mens våre stater voldtar, plyndrer og røver under banneret av demokrati, lindrer FNs menneskerettighetskommisjon vår urolige sjel ved å skape en illusjon av litt omsorg for folk herjet av denne aggressive kolonialistiske politikken.

Til slutt, kom høykommissæren med denne uttalelsen:

«Jeg oppfordrer dere til å handle med mot og prinsipielt, og innta en sterk posisjon når det gjelder beskyttelse av sivile. Gjerningsmennene bak alvorlige brudd på denne ordren må vite at de vil, ved første anledning, bli straffeforfulgt så langt det er mulig med lover. […] Jeg oppfordrer dere til å bruke deres diplomatiske makt for å opprettholde fred og fremme vern av menneskerettigheter for alle mennesker, i andre stater og innenfor din egen.»

Hvis det er tilfelle, herr høykommissær, venter vi spent på sanksjonene du vil pålegge Israel for deres undertrykkende, brutal tortur og henrettelse av det palestinske folket, der de på deres land sprer hat og vold.

Vi venter på sanksjonene du vil pålegge Saudi-Arabia for de titusener av jemenittiske mennesker det har lemlestet, plaget og sendt på flukt med raketter produsert av Vesten.

Vi venter på sanksjonene du vil pålegge USA for sine utenomjuridiske henrettelser av svarte og latinos på amerikansk jord, og for den globale elendigheten forårsaket av deres fiendtlige nykolonialisme.

Vi venter på sanksjonene du vil pålegge alle medlemsland for deres del i denne globale ødeleggelsene og blodsutgytelsen … og vi vil vente på den dagen FN holder speilet opp til sitt eget forvrengte, ødelagte ansikt og ser hvordan «den vakreste av dem alle» har blitt et speilbilde av alt som er urettferdig og vanærende i denne verden.


 

 

Oversatt av TM med vennlig tillatelse fra:
UN Hypocrisy as WFP Drops Food for Daesh

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.