Saudi-Arabia bomber vannforsyninger i Jemen; folk vil dø av tørst etter denne handlingen

j
Yemen_Water_0a85b.jpg

fra AHT

Bombingen av Jemen utført av den saudiske koallisjonen tar krigen til et mer brutalt nivå; etter å ha bombet sykehus, jorder med kyr og fjørfe, hus og infrastruktur, har koalisjonsstyrkene begynt å bombe vannreservoarer i landet, rapporterte den arabisk-språklige avisen Raialyoum online.

Jemens vann-infrastruktur har vært under angrep i et år nå, og det virker som om det er gjort med overlegg. Det siste angrepet som fant sted mandag 8. februar, ble ansett for å være den kraftigste, og forårsaket enorme lidelser.

Avisen sa at «Krigsfly fra den saudiske koalisjonen siktet på vannreservoarer i området Nahidin i hovedstaden Sana’a.» Gjenoppbyggingen av reservoaret, som forsyner mer enn 30.000 mennesker med vann, vil koste rundt 4 millioner dollar.

Videre siterte avisen en medietalsmann for vannverket i den jemenittiske hovedstaden, som stilte spørsmål ved handlingen. Han sa «Hvordan kan krigsfly fra den saudiske koalisjonen feilaktig treffe vannmagasiner som krigsmål selv om koalisjonen eier avansert teknologi og radarer som kan bestemme målene klart?»

Han sa videre at «dette er et bevisst angrep på vanninfrastrukturen, i et forsøk på å øke smerten og lidelse for de jemenittiske sivile, hvorav hundrevis er på dødens rand på grunn av sult og de ille forholdene i landet.» Han legger til at «folk er forutbestemt til å dø av tørst etter denne handlingen»

Tidligere i år, i den andre uken av januar 2016, sirkulerte bilder på sosiale medier om det som viste ødeleggelsen fra koalisjonens luftangrep på et avsaltingsanlegg nær Mokka på kysten av provinsen Ta’izz.

«Ta’izz har vannmangel, og anlegget ville ha vært i stand til å forsyne befolkningen med rent vann. Nå er det hardt skadet hvis ikke helt ødelagt. Dette ville være forferdelig i fredstid, men det er katastrofalt gitt forholdene innbyggerne i Ta’izz lever under,» sa en rapport.

De utbredte saudiske luftangrepene på vannmagasinene forverrer den langvarige vannkrisen i landet, mens de Saudi-lededete angrepene fortsetter i strid med folkeretten.

Rundt halvparten av Jemens befolkning, det svimlende tallet 13 millioner innbyggere, strever daglig med å finne eller kjøpe nok rent vann å drikke eller for å dyrke mat. Ifølge Verdens helseorganisasjon sin landansvarlige i Jemen, dersom mangelen ikke blir snarest begrenset, vil det være sjanse for store epidemier.

Siden begynnelsen av den saudiske aggresjonen mot Jemen, har vannreservoaret Nahidin blitt angrepet av krigsfly omtrent 20 ganger og fått delvise skader, men på mandag det ble fullstendig ødelagt. I mellomtiden sa nyhetsbyrået Farsnews at den saudiske krigsmaskinen gjennomførte tre luftangrep på en demning i Sirwah-distriktet i den sentrale provinsen Ma’rib, og forårsaket store skader på anlegget.

Omtrent 8280 mennesker, blant dem 2236 barn, har blitt drept og over 16 000 andre skadet. Angrepene har også hatt en stor virkning på det fattige landets infrastruktur.

Jemen har vært under angrep fra luften av Saudi-Arabia og deres allierte siden den 26 mars 2015. De saudiske angrepene er ment å undergrave Ansarullah-bevegelsen (Houthiene) og sette den tidligere presidenten, ‘Abd Rabuh Mansur Hadi (som tidligere rømte), tilbake i presidentembedet.

 

Oversatt Av TM fra AHT, med Creative Commons tillatelse.

 

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.