Hvis du ikke kan finne noen moderate opprørere, så kle ut noen ekstremister

Hvis du ikke kan finne noen moderate opprørere, så kle ut noen ekstremister. Den nyeste produksjonen fra BBC er like absurd som den er avskyelig.

Av Tony Cartalucci / Land Destroyer

Ved lesing av de stadige mer desperate overskriftene pumpet ut av vestlige medier mens de vestlig-støttede terroriststyrkene begynner å kollapse under en effektiv felles syrisk-russisk offensiv for å ta landet tilbake, vil leserne legge merke til at begrepet «moderate opprørerne» eller «moderat motstand» ofte brukes. Vestlige medier er tilsynelatende ute av stand til å navngi en eneste fraksjon eller leder blant dem.

BBC_fakeFSAcmd_Feb2016Aleppo
Bilde: Hvis Major Yaser Abdulraheem ser ut som han aldri har hatt på seg sin uniform fra Den frie syriske armé i felten, så er det er fordi han aldri har gjort det. Han er ikke medlem av FSA i det hele tatt, og er i stedet en sjef for Fatah Halab, en paraplyorganisasjon for Al Qaida-tilknyttede grupper bevæpnet og finansiert av både USA og Saudi-Arabia.

 

Grunnen til dette er fordi det ikke finnes noe moderate opprørere, og det aldri har funnes. Siden 2007 har USA konspirert for å bevæpne og finansiere ekstremister tilknyttet al-Qaida for å styrte regjeringen i Syria og destabilisere Irans innflytelse i hele Midtøsten.

Dette ble avslørt av Seymour Hersh i hans artikkel fra 2007 «Omdirigering er administrasjonens nye politikk som gavner våre fiender i krigen mot terrorisme?». Den sier rett ut:

USA har også deltatt i hemmelige operasjoner rettet mot Iran og deres allierte Syria. Et biprodukt av disse aktivitetene har vært styrkingen av sunnimuslimske ekstremistgrupper som fremmer en militant visjon av islam og er fiendtlig innstilt til Amerika og sympatiske til Al Qaida.

Den «katastrofen» vestlig media stadig trekker fram i sine stadig mer hysteriske overskrifter er absolutt en forutsigbar følge av noe. Men det er ikke de syriske og russiske sikkerhetsoperasjonene som pågår i Syria i dag, men konspirasjonen som ble beskrevet av Hersh i 2007, som utvilsomt har blitt satt i spill og startet i 2011 under dekke av den såkalte «arabiske våren».

Når Vesten gjør forsøk på å sette navn og ansikter på disse såkalte «moderate», er det en enkel sak å spore dem direkte tilbake til Al Qaida.

BBC sin «Opprørsleder» kler seg ut

I en fersk videoreportasje publisert av BBC med tittelen, «Konflikten i Syria: Opprørerne ‘føler seg forlatt’ av Storbritannia og USA», hevder journalisten Quentin Sommerville fra BBC at han «i hemmelighet» kontaktet amerikansk-støttede opprørere fra Tyrkia. Intervjuet, angivelig gjort på avstand, ble begge steder dekket av profesjonelle kameramannskap, til tross for at Sommerville hevdet at situasjonen var så ille at opprørerne ikke kunne nås. Den «høytstående opprørslederen i Aleppo» intervjuet av BBC var ingen ringere enn Yaser Abdulrahim.

BBC_fakeFSAcmd_Feb2016Aleppo2
Bilde: Flagget ti Faylaq Al-Sham vises tydelig i videoen fra BBC av den falske FSA-lederen når han er i felten. Yaser Abdulrahim blir sett blant andre terrorister. Han mangler sin splitter nye FSA-uniform og har ikke et eneste merke fra FSA.

Til tross for å vises i en splitter ny uniform fra «Den frie syriske armé» som aldri har blitt brukt i felten, og at han sitter foran et like nypresset [syrisk] flagg fra den franske kolonitiden, har Yaser Abdulrahim absolutt ingen tilknytning med den ellers ikke-eksisterende «Frie syriske armé.»

I stedet er han en sjefen for Faylaq Al-Sham, sammensatt av Al Qaida-terrorister og ekstremister fra Det muslimske brorskap. Faylaq Al-Sham og dets sjef Yaser Abdulrahim, ifølge Sommerville selv, er en del av den større paraplyorganisasjonen Fatah Halab som også inkluderer Al Qaida-undergrupper som Ahrar ash-Sham og Jaysh al-Islam – sistnevnte som bokstavelig talt satte sivile i metallbur på hustak for å bruke som menneskelige skjold mot syrisk-russiske luftangrep.

Human Rights Watch, i sin rapport med tittelen «Syria: Væpnede grupper bruker gisler i bur for å avskrekke angrep,» avslørte at:

I løpet av kamper mellom væpnede grupper og regjeringsstyrker i den nærliggende ‘Adra al-`Omalia i desember 2013, hadde Jabhat al-Nusra og Jaysh al-Islam bortført hundrevis av sivile, for det meste alawitter, ifølge FNs undersøkelseskommisjon for Syria. Gislene, mange av dem kvinner og barn, blir holdt i uidentifiserte steder i Øst-Ghouta. Bekymringen er at de er blant menneskene i disse burene.

Rapporten fra Human Rights Watch er også svært alarmerende, tatt i betraktning at den impliserer Jaysh al-Islam, en del av Fatah Halab ledet av Yaser Abdulrahim, som samarbeider og kjemper sammen med Jabhat al-Nusra, en terrorgruppe oppført på det amerikanske utenriksdepartementets liste over slike grupper.

Den amerikanske utenriksdepartementets offisielle uttalelse beskriver al-Nusra som en utenlandsk terroristorganisasjon. Tittelen på skrivet er «Betegnelser for al-Nusrah-fronten som et alias for al-Qaida i Irak,» der det sies:

Siden november 2011 har al-Nusrah-fronten tatt ansvar for nesten 600 angrep – alt fra mer enn 40 selvmordsangrep og operasjoner med håndvåpen og improviserte eksplosiver – i store bysentra inkludert Damaskus, Aleppo, Hamah, Dara, Homs, Idlib, og Dayr al -Zawr. I løpet av disse angrepene mange uskyldige syrere blitt drept. Gjennom disse angrepene har al-Nusrah forsøkt å fremstille seg selv som en del av den legitime syriske opposisjonen, mens den er i virkeligheten et forsøk fra AQ-Irak for å kapre kampen til det syriske folket for egne onde formål.

Det ser ironisk nok ut til at gjennom vestlige mediers bedrag, har al Nusra blitt rikelig hjulpet i å fullstendig kapre «kampen til det syriske folk for egne onde formål.»

 

Alawite_3490427b
Bilde fra BBC: «den amerikansk-støttede opprørslederen» leder en organisasjon som omfatter terrorfraksjonen Jaysh al-Islam, som setter sivile i bur og brukte dem som menneskelige skjold utenfor Damaskus. USA insisterer på at Syria og Russland må forhandle med slike organisasjoner, og at slike organisasjoner bør spille en rolle i Syrias framtid.

BBCs avskyelige sminking av – bokstavelig talt –  medlemmer av Al-Qaida og deres samarbeidspartnere, i kanalens siste intervju passer inn i et større mønster av svik, som tar sikte på å redde konspirasjonen beskrevet av Hersh i 2007. Denne fikk sand i maskineriet da Russland sent i fjor, på invitasjon fra den syriske regjeringen, gikk inn i konflikten.

Mens Aleppo vakler på kanten av frigjøring fra det som er helt klart er terroriststyrker – er propagandaen fra BBC og lignende propaganda som blir spredd av Vesten et kynisk forsøk på å forlenge – ikke ende – lidelsene til det syriske folk.

Hva som er enda verre, er at BBC hevder at lederen for paraplyorganisasjonen Fatah Halab/Al Qaida, kledd ut som medlem av den Frie syriske armé, er «amerikansk-støttet».

Dette er enten et forsøk fra BBC på å fortsatt lure sitt publikum om hvem mannen de intervjuet egentlig er, eller en utilsiktet innrømmelse av at USA er faktisk finansierer nettopp de terroristgruppene og deres samarbeidspartnere som fyller listen over utenlandske terrororganisasjoner, utgitt av deres eget amerikanske utenriksdepartement .

Uansett hva som er tilfelle, er det faktum at selv en nøye iscenesatt produksjon som den publisert av BBC lett kan avsløres som et bevisst forsøk på å gjemme den terroristiske identiteten til det som er igjen av Vestens «opprørere». Dette gjør det enda viktigere for den syriske regjeringen og dens russiske, libanesiske, irakiske og iranske allierte å avslutte krigen og fullt gjenopprette orden i hele Syrias territorium.

Å forhandle med «opprørere» som tydelig er terrorister bokstavelig talt kledd ut i kostymer, er en absurditet Vesten aldri ville akseptere hvis det ble prøvd mot dem – og dermed bør ingen annen nasjon på jorden akseptere at Vesten tvinger slike vilkår på dem.


 

Tony Cartalucci er en uavhengig geopolitisk analytiker basert i Bangkok

Reklamer

2 kommentarer

  1. […] BBC har kledd ut en terroristleder i full mundur fra FSA for et intervju – men inkluderte opptak av feltherren mens han kommanderte under tydelig viste terrorbannere. Dette var bare ett individuelt eksempel på hva det ser ut til at Vesten nå gjør på en mye større skala – de leker kle seg ut, for å redde sine enorme, men nå strandete skarer av terrorister. […]

    Liker

Kommentarer er stengt.