Israel sensurerer bloggere

I 2012, anerkjente Israel bloggere som journalister. Nå de blir behandlet som en mulig femtekolonne. Vi får håpe det ikke gi våre egne myndigheter ideer. Men de har nok tenkt på noe lignende allerede.

maxresdefault
Journalisten/bloggeren Yossi Gurvitz

av Stephen Lendman / SL

Israel, som andre fascistiske politistater, ønsker å undertrykke kritikk av sin hensynsløse politikk.

Den nye militære sensoren, oberst Ariela Ben-Avraham, krever at bloggere og brukere av sosiale medier sender inn deres materiale for gjennomsyn før de legger det ut.

Unnlatelse vil bli betraktet som en forbrytelse. Regimekritikere risikerer påtale, sensur er nå skjerpet til et høyere nivå.

Israel ønsker kontroll over materiale angående landets politikk før det blir publisert – gransket, så hvis staten finner noe den misliker, vil det bli forkastet, og retten til fri ytring avskaffet.

Bloggeren Yossi Gurvitz avslørte Israels nye politikk. Han ble varslet om at han måtte sende inn alt skriftlig materiale før publisering, som viser at demokratiet der er enda mer en vits.

Inntil nå, har Israels militære sensor overvåket Facebook, Twitter og andre sosiale medier for material anses som upassende.

Forgjengeren til Ben-Avraham, Sima Vaknin-Gil, sa «sensur kan ikke kontrollere internett gjennom forebygging.»

«Dersom sensuren krever at hver journalist som nettopp åpnet en Twitter-konto måtte presentere alt på forhånd, ville vi stoppe deres arbeid. En av endringene vi gjorde, var beslutningen om å bare følge dem.»

Han kalte reglene «overvåking i ettertid», og sier «med Facebook og Twitter, som selskaper, har vi ingen kommunikasjon. Vi går direkte til brukerne.»

«I det øyeblikk du går over en viss terskel, identifiserer vi deg og tar kontakt med deg, forklarer deg sensuren og lærer å samarbeide med deg», og forventer samsvar med regler pålagt av regimet.

Etter å ha mottatt et varsel fra Israels nye militære sensor, publiserte Gurvitz en kommentar på Facebook, der han sa han ikke ville etterkomme kravet.

«Betydningen av dette kravet er en utryddelse av de nye mediene i Israel, ideen med dem er svarhastigheten», skrev han. «Jeg kartlegger de juridiske prosedyrene som er tilgjengelige for meg.»

«Jeg har ikke tenkt å gi dem noe. Når det gjelder min sak, tar jeg dette til retten.»

Andre israelske bloggere og brukere av sosiale medier ble informert om de nye reglene for kontroll før publisering. Knesset-medlem Ilan Gilon fra Meretz-partiet kommenterte:

«Under dekke av mørket, er det ingen grense for utvidelsen av Storebror … Jeg har bedt om en debatt for å forstå hvor grensene for sensur er og hvor langt de kan gå. Er jeg også underlagt sensur (i offentlige kommentarer)? Dette er helt uakseptabelt.»

I 2012 anerkjente Israel bloggere som journalister. Nå de blir behandlet som en mulig femtekolonne.

Nye sensurregler følger kraftigere israelsk forfølgelse av palestinere, de voldsomme overgrepene og de utenomjuridiske drapene i kaldt blod.

Regimekritikere og menneskerettighetsforkjempere blir utpekt som mål, kalt forrædere, hensynsløst anklaget for oppvigleri, Israels nye populære slagord. De stempler forsvarere av grunnleggende friheter som statsfiender.

Israels forakt for folkeretten og internasjonal lov om menneskelige og sivile rettigheter står i motsetning til landets «store løgn» om å være et demokrati – om enn bare formelt. Harde sannheter avslører regimets ondskap.

 

 

Reklamer