Er du med på leken må du tåle steken

Calacas bailando

Manlio Dinucci /Derimot.no

Nå bryter Tyskland, Belgia, Nederland, Italia og Tyrkia og kanskje i nær fremtid Polen, artikkel 2 i avtalen om kjernefysisk ikke-spredning ved å lagre NATOs atombomber på sitt territorium. I tilfelle en kjernefysisk krig mellom supermaktene vil de første statene som blir berørt nettopp være de som har lager av slike våpen. Derfor skulle overlevelsesinstinktet fortelle oss betydningen av å avvise slike våpen og overholde avtalen, uansett hvilke moralske spørsmål bruken av slik våpen reiser.

Mens ordet «sikkerhet» gjør oss døve og blinde, forsterket av megafoner av politisk og mediemessig art ble ordene til den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigu om den økende farlige kjernefysiske konfrontasjonslinjen i Europa forbigått i stillhet. Det ringer ingen varselklokker, heller ingen reaksjoner fra regjeringen i forhold til det han sa:

«Ca. 200 atombomber er lagret i Italia, Belgia, Nederland, Tyskland og Tyrkia og det kjernefysiske arsenalet skal gjennomgå et renovasjonsprogram. Av denne grunnen holdes 95% av de russiske strategiske rakettene kampklare.» 

Les hele artikkelen her:

http://www.derimot.no/blog/utsetter-landet-for-mulig-utslettelse

Reklamer