Krim mister strøm midlertidig. Ukraina mister Krim for alltid

_86880479_img_2361
Bilde: Kraftlinjer som gir strøm til Krims 2 millioner innbyggere ble med vilje sprengt av nynazister og Kiev-støttede Tatar-grupper. De har brukt vold for å oppnå et klart politisk mål – selve lærebok-definisjonen av terrorisme.

Av Tony Cartalucci

I en underrapportert hendelse ble kraftledninger fra Ukraina til den russiske Krimhalvøya kuttet. Dette etterlot halvøya og dens over 2 millioner innbyggere i mørket i over en uke. Det har blitt klart for verden hvor spinkelt grepet Kiev og dets NATO-støttespillere faktisk har over det «Ukraina» de hevder å styre over.

Det var Russland som, gjennom en undersjøisk kabel, begynte å gjenopprette elektrisiteten til Krim. Mens retorikken rundt Krim fortsatt er sterk på begge sider, er det handlingene til både Ukraina og dets NATO-støttespillere kontra Russland som synes å endelig svare på «Krimspørsmålet», hvis det til og med fantes et slikt spørsmål.

Russland bringer tilbake strømmen, hevder suverenitet

I den første uken i desember rapporterte avisen ‘International Business Times’ i sin artikkel «Vladimir Putin innvier energibro til Krim under overraskende besøk» at:

President Vladimir Putin har innviet den første etappen av en kraftlinje mellom det russiske fastlandet og Krim i et overraskende besøk til halvøya. Hans besøk i det strategisk viktige territoriet kom etter at region ble etterlatt i mørket etter utbredte strømbrudd.

Krim, som Moskva hevder å ha blitt rammet av Ukrainas energiblokade, vil begynne å motta strømforsyning fra Russland når «elektrisitetsbroen» er fullført. Prosjektet med den undersjøiske kabelen var planlagt å ha blitt ferdigstilt innen utgangen av desember, men det har blitt fremskyndet etter at strømforsyningen til Krim ble slått ut.

Krims avhengighet av Ukraina for strøm og andre livsnødvendigheter kunne ha blitt brukt som et måte å bevise at halvøya eksisterer som en integrert del av ukrainsk territorium. Kiev har, ved å kutte strømmen og ikke klare å tøyle terroristene som i over en uke blokkerte reparasjoner fra den ukrainske siden, vist seg å ikke har noen interesse eller evne til å administrere regionen.

At terroristene faktisk er støttet av ikke bare særinteressene som nå okkuperer Kiev, men av NATO, og USA i særdeleshet, illustrerer straffetiltakene ukrainere og deres naboer står overfor hvis de havner på feil side av NATO og dens stråmenn i Kiev. Det illustrerer også igjen drivkraften som fikk folket på Krim til å klokt velge å tiltre Russland i stedet for å forbli en del av Ukraina i første omgang.

USA insisterer på at Krim må «tilbake»

I et mønster som er blitt altfor kjent, fortsetter USA å komme med uttalelser som strider mot virkeligheten. USAs visepresident Joseph Biden ble rapportert å ha oppfordret Russland til å returnere Krim til Ukraina – til tross for den åpenbare terrorhandlingen utført mot folket i Krim og Kievs tydelig rolle bak terrorismen.

Bloomberg skriver i sin artikkel «Biden sier den ‘ulovlige’ russiske okkupasjonen av Krim må ta slutt» at:

Visepresident Joe Biden kalte Russlands annektering av Krim «ulovlig» i en demonstrasjon av solidaritet med Ukrainas regjering som signaliserte at USA ikke vil forhandle bort sin støtte til Ukraina for å vinne russisk samarbeid i kampen mot Den islamske staten i Syria.

«USA står fast med folket i Ukraina i møte med fortsatt – og jeg legger vekt på fortsatt – aggresjon fra Russland og russisk-støttete separatister» sa Biden i Kiev mandag, etter et møte med ukrainske presidenten Petro Porosjenko.

Aviser som Moscow Times med villedende overskrifter som «Aktivister blokkerer gjenoppstarten av kraftlinjer til Krim» avslører i selve teksten til sine artikler at disse «aktivistene» faktisk var den tungt bevæpnete, nynazistiske paramilitære organisasjonen Pravy Sektor (‘Høyresektoren’), beryktet for sin rolle i frontlinjen i NATOs stråmann-krig mot det østlige Ukraina.

UNA-UNSO-450x337
Bilde: Når de ikke truer politiske motstandere i det vestlige Ukraina, eller dreper dem i det østlige Ukraina, har de tungt bevæpnede fanatikere fra den nynazistiske Høyresektoren mer nylig vært innblandet i å kutte strømmen til omtrent 2 millioner sivile bosatt i den russiske Krimhalvøya.

The Moscow Times rapportere:

Aktivister har hindret ukrainske reparasjonmannskaper fra å gjenopprette en av de fire kraftledningene som forsyner Krim med strøm fra landsiden, til tross for at Ukrainas president Petro Porosjenko tidligere sa at Kiev ville tillate strømforsyningen å bli gjenopprettet, i følge russiske og ukrainske medier mandag.

Medlemmer av høyreekstreme paramilitære gruppen Høyresektoren blokkerte det første forsøket på å gjenopprette linjen Kakhovskaya-Titan på søndag kveld, i følge rapporter fra nyhetsbyrået RIA Ukraina og nettavisen depo.ua den følgende dagen.

Enten har Kiev ingen kontroll over hva som foregår på sitt eget territorium, eller så har har de beordret Høyresektoren og andre grupper til å starte blokaden av Krim. Uansett, visepresident Biden anmodninger om at Russland skulle gi Krim tilbake til ukrainsk kontroll vises uansvarlighet, i beste fall. Med bokstavelig talt nynazister som kutter strømmen til 2 millioner sivile – en åpenbar krigsforbrytelse – synes det bare å ytterligere forsvare Russlands handlinger vedrørende Krim og folkets avgjørelse om å søke en plass i den russiske føderasjonen.

Spill om Suverenitet

Illegitimiteten av ikke bare regimet i Kiev, men også av NATO som skapte den og til dags dato viderefører dets eksistens, har hjulpet å erodere de få prinsippene begge nå prøver å appellere til for å opprettholde Ukrainas territorielle integritet. Bortsett fra Ukraina, er tilsvarende scenarier under utvikling over hele Øst-Europa, når NATO forsøker å utvide nærmere og nærmere Russlands grenser, er det stadig vanskeligere å finne allierte som ikke er ekstremister med tilknytning til fascisme og/eller nazisme.

Ved å alliere seg med disse radikale elementene, vil disse befolkningene som blir utsatt for deres NATO-støttete dominering av det politiske livet, økonomien og sikkerheten, mer sannsynlig vende seg mot Russland, enten som Krim gjorde det, eller som utbryterrepublikkene Donetsk og Lugansk har gjort.

Utover Øst-Europa, gjør det stadige bruddet på Syria og Iraks suverenitet av NATO det eksponentielt vanskeligere å appellere til suverenitet og territoriale integritet når det gjelder Ukraina. Vesten har gjentatte ganger bedt om «balkanisering» av Syria i flere svakere regioner. Når maktbalansen svinger i regionen, og også globalt, kan Vesten finne denne forakten den har vist mot nasjonal suverenitet og den territoriale integriteten til eksisterende nasjoner, slå tilbake på den selv når dens egne allierte står overfor de samme utsiktene til å bli oppstykket.

Enkelte kan hevde at selv Krims tiltreden i den russiske føderasjonen bare var mulig på grunn av den NATO-drevne lovløsheten som pågikk samtidig. Ettersom denne lovløsheten fortsetter, er det nesten garantert at Krim bare vil bli drevet dypere i den russiske føderasjonen.

Oversatt av TM med tillatelse fra:
http://landdestroyer.blogspot.no/2015/12/crimea-loses-power-temporarily-ukraine.html#more

 

Reklamer