Den sjette uka i den russiske luftoffensiven : Den første store seieren for de syriske styrkene

Endelig. Etter uker med knallhard kamp har de syriske væpnede styrkene frigjort flybasen i Kuweyres i det nordlige Syria. Det går ikke an å overdrive heltemotet til syrerne som har kjempet og nektet å overgi seg, selv om de ikke hadde medisiner og minimalt med mat og forsyninger. Siden de ikke ville overgi seg, var deres eneste alternativ å kjempe til det var over eller dø. Og de kjempet, alene, i over to år.

12243390_10208082453884348_3759168390539743144_n1

Av ‘The Saker’. Artikkelen er opprinnelig fra den 15. november 2015.

Endelig. Etter uker med knallhard kamp har de syriske væpnede styrkene frigjort flybasen i Kuweyres i det nordlige Syria. Dette er en stor seier for syrerne fordi i løpet av den 2,5 år lange beleiringen av flybasen hadde den blitt et viktig symbol på den syriske viljen til å motstå takfiriene/jihadistene generelt, og spesielt fordi ISIS hadde utplassert deres beste krigere for å opprettholde beleiringen av basen og hindre dens frigjøring. Faktisk gjorde tafrikiene motstand med alt de hadde opp til siste øyeblikk. For de av dere som er interessert i video og bilder av kampene og frigjøringen av Kuweyres vil jeg anbefale websiden til ‘oberst Cassad’ og spesielt disse artiklene (på russisk,men med mange bilder)

http://colonelcassad.livejournal.com/2472071.html

http://colonelcassad.livejournal.com/2470426.html

Mange av disse bildene og videoene er bare for et «voksent publikum», men de formidler følelsen av seier for den syriske siden, og jeg anbefaler å se dem. Opp til nå har alle seierne til de syriske væpnede styrkene vært begrenset i størrelse, men frigjøringen av Kuweyres representerer ikke bare en stort moralsk seier for syrerne, men den har også en «operativ betydning», som betyr at det faktisk endrer formen og dynamikken av fronten. Enkelt sagt: syrerne har nå tatt initiativet fra ISIS og de er nå på offensiven. Når det gjelder ISIS må de nå plassere deres styrker for å hindre syrerne fra å videre utnytte deres suksess i Kuweyres. De fleste observatører, inkludert meg selv, håper på, eller forventer, en slik utvikling, men nå har det endelig skjedd. Dette er veldig, veldig gode nyheter.

Det var forresten en interessant men lite påaktet apropos til denne hendelsen: Ifølge det russiske militæret ga den «moderate opposisjonen» viktig etterretning for russerne å sikte på «terroristene» rundt flybasen. Her er hva RT rapporterte om det:

Det russiske Forsvarsdepartementet har avslørt at syriske regjeringsstyrker har fått etterretning om posisjoner til terroristene rundt den beleirede flybasen Kuweyres fra opposisjonskilder som hjalp dem å løfte den to år lange blokaden. «Denne flyplassen hadde vært omringet av ISIS i to år» sa generalmajor Igor Konashenkov, talsmann for det russiske forsvarsdepartementet, i en daglig pressekonferanse. «Etterretning om posisjonen til terroristenes artilleristillinger og støttepunkter rundt Kuweyres ble gitt av den syriske opposisjonen og klarert av kommunikasjonssenteret i Bagdad.» Hevingen av beleiringen av flybasen i provinsen Aleppo har vært en av de største seirene for Damaskus siden Russland begynte å gi luftstøtte for syriske regjeringsstyrker. Opposisjonen har også gitt informasjon for å hjelpe å finne en stort våpendepot til Nusra-fronten, den syriske grenen av al-Qaida, nær landsbyen Mheen i Homs-provinsen, avslørte Konashenkov.

For det første, så vidt jeg vet, er den såkalte «moderate opposisjonen» stort sett en myte, og i den grad at den eksisterer, finnes den i Tyrkia og i London. Videre husker jeg ikke at den såkalte Frie syriske arme spilte noen stor rolle rundt Kuweyres. Så hva er det som skjer her?

Vel, kanskje russerne bare har funnet opp denne antatte etterretningsdelingen for å vise at de arbeider bra med «moderate motstandere» eller, noe som er langt mer sannsynlig, noen folk tilknyttet ISIS følte at tidevannet var i ferd med å snu og bestemte seg for å merke seg om som «moderate», og ga russerne litt etterretning i bytte for penger og livet. Denne typen plutselige «kappesnuingen» er typisk for takfiriene, og russerne så masse av det i Afghanistan. Hvis min gjetning er riktig så er dette videre tegn på at ISIS begynner å bli alvorlig skadet under den kombinerte effekten av de russiske og syriske offensivene. For å si det igjen, dette er veldig gode nyheter.

kuweires

Hassan Nasrallah, generalsekretær i Hizbollah, erklærte også umiddelbart at frigjøringen av flybasen Kuweyres viser «motstandsdyktigheten, styrken, besluttsomheten og handlekraften til soldatene og offiserene i Den [syriske] arabiske armeen«. Han har rett.

Det går ikke an å overdrive heltemotet til syrerne som har kjempet og nektet å overgi seg, selv om de ikke hadde medisiner og minimalt med mat og forsyninger. Men så, siden de ikke ville overgi seg, var deres eneste alternativ å kjempe til det var over eller dø. Og de kjempet, alene, i over to år. Dette er grunnen til den første russiske journalisten som kom inn Kuweyres skrev «У сирийцев теперь есть свой Сталинград» (syrerne har nå deres egen Stalingrad).

Etter å ha tatt Kuweyres fortsatte den syriske hæren sin offensiv, og ifølge de siste rapportene har syrerne nå også frigjort byene al-Hader og al-Heis. Etter denne siste syriske seieren ga en takfiri-kommandant skylden på Russlands luftvåpenet og sa «Den tunge luftangrepene mot Al Hader og området rundt ga oss ikke noe annet valg enn å trekke oss tilbake, men disse er kamper fram og tilbake, der vi vinne terreng en dag og neste dag vi mister det». Kanskje det.

Likevel er det altfor tidlig å feire. Etter uker med intense kamper og kun taktiske seire har syrerne nå oppnådd sin første operative gjennombrudd, men de vil trenge menge flere før de kan tenke på en strategisk offensiv mot ISIS. Dette er noe som USA, og til en enda større grad, Tyrkia og Qatar vil komme til å prøve å forhindre med alt de har tilgjengelig. Her er det igjen viktig å gjenta at de svært små russiske styrkene i Syria ikke har midler til for eksempel hindre Tyrkia fra å sende sine styrker inn i Syria.

På dette tidspunktet vil jeg bedømme Tyrkia og Qatar som enda farligere enn USA. Hvorfor? Fordi de begge satt altfor mye prestisje og særlig penger inn styrtingen av Assad for å bygge en rørledning gjennom Syria for å forbinde de to landene, og de vet at så lenge Assad eller andre sekulære regimer forblir ved makten i Damaskus de kan glemme det . Faktisk, hvis den russisk-iransk-syriske-irakisk-Hizbollah-alliansen er vellykket i å spyle ut ISIS fra Syria, hvor vil alle takfiri-monstrene dra? Risikoen her er ikke bare for Tyrkia, men selv for saudiaraberne!

mig-21

Obama vil snart være borte uansett, og det er ikke som om USA har en reell nasjonal strategisk interesse i Syria (med mindre du antar at å glede Israel-lobbyen er en så viktig mål). Ja, det ville være ydmykende for den «uunnværlig nasjonen» å mislykkes spektakulært, for så å se en «lokal makt» som Russland lykkes briljant, men denne ydmykelsen kan alltids skyldes på den utgående administrasjonen og brukes til å sanke flere stemmer. Når det gjelder den amerikanske «deep state», vet den at den kan samarbeide med Assad, fordi den pleide å jobbe med ham meget bra før den bestemte seg for å dumpe ham (Assad selv torturerte «utleverte» mistenkte på vegne av CIA!). Så å holde Assad ved makten kan være ydmykende, men ikke mye mer enn alle de andre ydmykelsene det Anglosionstiske Imperiet allerede har måttet lide i hendene på Putin.

Mens vi snakker om Putin: han ga en viktig uttalelse denne uken. mens opprinnelig russiske tjenestemenn hadde erklært at de russiske militære operasjoner skulle vare i cirka tre måneder, har Putin nå erklært at «varigheten av oppholdet til vårt militære vil bli bestemt utelukkende avhengig av tiden til dette målet er oppnådd«. Dette kan peke på et langt lengre russisk engasjement.

Jeg kan ta feil, faktisk håper jeg at jeg er, men jeg ser ikke hvordan ISIS kan bli beseiret uten en økning av størrelsen på den russiske militærmakten i Syria og spesielt en økning i antall iranere som støtter syrerne på bakken. Ingen vil være lykkeligere enn meg hvis jeg er påvist feil, tro meg.

Siste hendelse denne uken: det ser ut til at russerne er i ferd med å videre å grave seg inn, og at de nå har utplassert rakettsystemet S-400 på deres base i Khmeimim. Avhengig av hvordan du ser på det, enten dobler dette luftforsvarevnen til den russiske marinen utenfor den syriske kysten, eller frigjør rakettkrysseren Moskva til andre oppgaver. Merkelig nok har russiske myndigheter benektet at S-400s er utplassert i Syria. Uansett er dette gode nyheter, siden jo dypere russerne graver seg inn i deres posisjoner, jo vanskeligere vil det være å true dem. Alt i alt en meget god uke for motstand mot Imperiet og det er reell mulighet for at de neste par ukene vil se enda større fremgang.

Oversatt av TM med tillatelse fra:

http://www.unz.com/tsaker/week-six-of-the-russian-intervention-in-syria-a-first-major-success-for-the-syrian-armed-forces/

les også:

https://midtifleisen.wordpress.com/2015/10/31/usa-stoppet-luftangrep-i-syria-mens-nusra-og-isis-forberedte-angrep-pa-regjeringens-forsyningsrute/

Reklamer