Dødens kjøpmenn vinner alltid

war-is-money

Av Daniel McAdams

Terrorisme er bra for forretningene hvis du er i bransjen som dreier seg om å øke den den allmektige byråkratiske statens makt. Likene i Paris er ennå ikke begravet, men gribbene med dollartegn (og pund og euro osv.) i øynene sine har allerede stupt inn for et festmåltid.

Terrorisme, hvem tjener på det?

1. Det militær-industrielle-parlamentariske systemet: En takk til Glenn Greenwald for å bringe frem i lyset den enorme fortjenesten som allerede ruller inn for dødens kjøpmenn mens Paris fortsatt ulmer. Som Greenwald påpeker, kan markedene knapt vente med å begynne å kjøpe aksjer i disse militære leverandørene:

lmt2bah

 

 

Og Frankrikes største våpenprodusent:

tharles1

2. Overvåkings/spionstaten: I dag kunngjorde Storbritannias statsminister David Cameron, at i lys av Paris-angrepene, vil ytterligere 2000 spioner bli ansatt i Storbritannias MI5, MI6, og GCHQ. Britene er blant de menneskene på planeten som er mest spionert på, og med en 15 prosent økning i spionansettelsene kan de se frem til å få enda mer av deres privatliv synlig for statens snushaner, samt at deres borgerrettigheter vil bli videre vingeklippet i frihetens navn. Cameron kaller økningen i overvåkingsstaten å «investere mer i vår nasjonale sikkerhet», men er det noen som tror at et enda større spionasjebyråkrati vil gjøre Storbritannia tryggere?

3. Forkjemperne for regimeendring og intervensjonisme: Mens vi er inne på Storbritannia: statsminister David Cameron planlegger i lys av Parisangrepet å storstilt utvide britisk opplæring av opprørere for å slåss i Syria. De 85 britiske soldatene som allerede lærer opp «moderate» opprørere i Tyrkia, Saudi-Arabia, Qatar og Jordan, er «sørgelig utilstrekkelig», ifølge den tidligere sjefen for forsvarsstaben lord Richards. I Saudi-Arabia, trener britene opp den mye oppskrytte men sjelden sette ‘Frie syriske arme’, som har styrtingen av Assadregjeringen som sitt hovedmål. Alle som tror at de som går gjennom dette opptrappede britiske militære treningsprogrammet, ikke kommer til å fokusere på å fjerne Assadregjeringen i stedet for å bekjempe ISIS, er svært naive.

4. Washingtons frådende ‘støvler-på-bakken’ fraksjon: Senatorene John McCain og Lindsey Graham krever en amerikansk bakkestyrke på 80.000-100.000 amerikanske soldater for å invadere Syria, med den vanskelige og lite misunnelsesverdige oppgaven å utrydde ISIS, fjerne Russland, og kaste ut Syrias president Assad. Hvis dette lykkes, burde det etterlate ….nøyaktig hva da?  At den mytiske skapningen kalt «pro-demokrati» skal ta over styringen av stedet. Omtrent som det som var ment å skje i Libya. Men de lover det vil fungere denne gangen.

Den nykonservative guruen Bill Kristol fikk hetta og begynte å sitere Winston Churchill om «total seier». På TV denne søndagen flirte han tåpelig at mens «Amerikanerne er litt krigtrøtte og er bekymret for nok en intervensjon i Midtøsten … Hvis ISIS skal bli ødelagt, må Amerika være i ledelsen … man kommer å trenge tropper på bakken.» Han ser gjerne for seg at 50.000 amerikanere går til krig i Syria. Tatt i betraktning at Utenriksdepartementets talsmann John Kirby har hevdet at ISIS nærvær i Syria bare er Assads skyld, er det ikke så vanskelig å se for seg at Kristols hær vil «fullføre jobben» i Syria ved å fjerne landets sekulære president Assad.

Mens slektningene av de drepte er igjen for å sørge, så smiler mange andre og gnir seg i hendene begjærlig. Som politikeren Rahm Emmanuel en gang så berømt sa, «du bør aldri la en alvorlig krise gå til spille. Og hva jeg mener med det, er at det er en mulighet til å gjøre ting du ikke trodde du kunne gjøre før.»

Terrorangrepene gir denne muligheten, og mange mennesker av verste sort løper til stedet for å tjene på den.

Oversatt av TM med tillatelse fra:

http://www.ronpaulinstitute.org/archives/peace-and-prosperity/2015/november/16/whos-making-a-killing-from-the-paris-terror-attacks/

Les også:
https://midtifleisen.wordpress.com/2015/09/07/krigs-nerden-mer-bevis-for-at-den-amerikanske-forsvarsindustrien-ikke-handler-om-a-forsvare-amerika/

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.