Noe av bakgrunnen for angrepet i Frankrike

latuffsyria

Av Bernhard/Moon of Alabama
Dette skjedde i går kveld: Minst 120 døde i et angrep i Paris. Hollande erklærer unntakstilstand.

Væpnede menn og bombere angrep restauranter, en konsertsal og et stadion på flere steder i Paris på fredag, og drepte minst 120 mennesker i en dødelig berserkgang som en rystet president Francois Hollande kalte et ekstraordinært terrorangrep.

Den islamske staten hevder ansvar for angrepet.

Men hvem ga våpen og finansierte Den islamske staten eller de tidligere organisasjonene i Syria og Irak som den vokste ut fra? Vi kan vurdere dette:

I 2012 – Hollande innrømmer at han bevæpnet syriske opprørere i strid med embargo – bok

Den franske presidenten har innrømmet å ha levert våpen til de syriske opprørerne i en periode med embargo fra EU, avslører en ny bok som vil bli publisert i Frankrike.

Leveransene fant sted i 2012, før embargoen ble avlyst mai 2013, ifølge François Hollandes intervju i fjor med journalisten og forfatteren Xavier Panon. «Vi begynte da vi var sikre på at de ville ende opp i de rette hendene. For de dødelige våpene, var det våre [etterretnings]tjenester som leverte dem» fortalte Hollande forfatteren, …

Oktober 2012 – Strømmen av våpen til opprørerne sies å tjene jihadister i Syria

WASHINGTON – De fleste våpnene som sendes på oppdrag fra Saudi-Arabia og Qatar for å forsyne syriske opprørsgrupper som kjemper mot regjeringen til Bashar al-Assad, går til fanatiske islamske jihadister, og ikke de mer sekulære opposisjonsgruppene som Vesten ønsker å styrke. Dette i følge amerikanske tjenestemenn og Midtøsten-diplomater.

Desember 2012 – Frankrike finansierer syriske opprørere i ny offensiv for å styrte Assad

Frankrike har vist seg som den mest fremtredende støttespilleren for Syrias væpnede opposisjon, og finansierer nå direkte opprørsgruppene rundt Aleppo som en del av en ny offensiv for styrte det beleirede Assad-regimet.

Store pengesummer er overlevert over den tyrkiske grensen av fullmektige for den franske staten, til opprørskommandanter den siste måneden, har diplomatiske kilder bekreftet. Pengene har blitt brukt til å kjøpe våpen i selve Syria og for å finansiere væpnede operasjoner mot lojalistiske styrker.

August 2014 – Frankrike leverte våpen til syriske opprørere, bekrefter Hollande

President Francois Hollande sa torsdag at Frankrike hadde levert våpen til opprørerne som kjempet mot det syriske regimet til Bashar al-Assad «for noen måneder siden.»

November 2015

Murad GazdievMuradoRT
Franske APILAS rakettkastere levert til #syria opprørerne faller i hendene på #ISIS. Bilder fra #Deraa, Sørlige #Syria
12:09 – 6 november 2015
apilas1-sapilas2-s

Juni 2014 – «Takk Gud for saudiaraberne ‘: ISIS, Irak, og lærdommen fra blowback

To av de mest suksessrike fraksjonene som kjemper mot Assads styrker er islamistiske ekstremistgrupper: Jabhat al-Nusra og Den islamske staten (ISIS). Sistnevnte samler nå territorium i Irak og truer med å ytterligere destabilisere hele regionen. Og suksessen er delvis på grunn av den støtten de har fått fra to land i Den persiske bukt: Qatar og Saudi-Arabia.

Qatars militære og økonomiske rundhåndethet har kommet Jabhat al-Nusra til gode; så mye at en høytstående qatarsk tjenestemann fortalte meg at han kan identifisere al-Nusra kommandanter ut fra kvartalene de kontrollerer i de ulike syriske byene. Men ISIS er en annen sak. Som en høytstående qatarsk tjenestemann sa: «ISIS har vært et saudisk prosjekt.»

Frankrike tjente på landets støtte til den amerikansk-wahhabiske regimeskifteprosjektet i Syria og Irak:

April 2015 – Frankrike og Qatar underskriver en Rafale jagerflyavtale verdt 7 milliarder dollar

Qatar har avtalt å kjøpe 24 Rafale jagerfly, laget av Dassault Aviation, i en avtale verdt 6,3 milliarder euro, sa den franske regjeringen på torsdag, mens den arabiske staten planlegger å øke sin militære ildkraft i en stadig mer ustabil region .

Juni 2015 – Saudi Arabia og Frankrike underskriver en avtale verdt 12 milliarder dollar

Saudi Arabia og Frankrike ble onsdag enige om å signere en avtaler for 12 milliarder, sa den saudiske utenriksministeren Adel Al-Jubair i et besøk som var en milepæl av visekronprins Mohammed bin Salman til Paris.

5069e59b-1c82-491b-9674-3d80b47de4c3_16x9_788x442

Selv etter at det ble klart for alle at regimeskifteprosjektet i Syria har ført til en utvidelse av terrorisme, krevde Hollande fortsatt oppløsingen av den syriske staten.

September 2015 – Franske François Hollande sier Assad må gå

President François Hollande fra Frankrike fortalte FNs generalforsamling mandag at hans land ville «ta sitt ansvar» i den globale innsatsen for å få slutt på kampene i Syria, men at konflikten bare kunne løses hvis president Bashar al-Assad ble fjernet fra makten .

Vil Hollandes pipe nå få en annen lyd?

Oversatt med vennlig tillatelse fra Moon of Alabama den 14 November:

http://www.moonofalabama.org/

Reklamer