Enten oss eller steinalderen: USA bomber i all stillhet Syrias kraftverk

De stridende partene Aleppo har hatt en stiltiende overenkomst gjennom hele krigen de siste fire årene om at strømnettverket ikke skulle bli ødelagt. Skadene den amerikanske bombingen forårsaket vil sørge for at eventuelle reparasjoner vil ta lang tid. Dette vil gjøre livet for folk på alle sidene av krigen mer uutholdelig og flere mennesker vil forlate landet for å søke tilflukt i utlandet.

Syria_2011--(Get Original)
Aleppo er det største hvite området nord-vest i Syria

fra Moon of Alabama

Kraftverket i Aleppo er et 1000 megawatt varmekraftverk med fem enheter som ble bygget av ingeniørfirmaet Mitsubishi Heavy Industry i perioden 1995-1998. Det ligger omtrent 25 kilometer øst for bysentrum i Aleppo. Under kampene rundt Aleppo, ble ulike strømfordelings-stasjoner skadet og strøm i deler av byen er blitt mangelvare og uforutsigbar. Men den viktigste kraftstasjonen hadde så langt ikke blitt truffet.

Anlegget er i hendene på Den islamske staten, men det fantes en uformell avtale mellom staten, som kontrollerer distribusjonsnettet, og de som holdt selve kraftverket:
Overenskomsten gjelder fordelingen av elektrisitetsforsyningene mellom partene, der ISIS vil motta 60% av kvoten og det syriske regimet vil motta 40%.

Begge sider vil få litt strøm, og sivile samt soldater på begge sider vil komme bedre ut av det enn uten elektrisitet. Ingen side hadde et motiv for å ødelegge det anlegget.

Men i går kveld bombet den amerikanske koalisjonen Aleppos varmekraftverk og ødela deler av det:

En militær kilde fortalte nyhetsbyrået SANA at krigsfly fra den amerikanske alliansen krenket syrisk luftrom og angrep sivil infrastruktur i Mare’a, Tal Sha’er, og al-Bab i omlandet til Aleppo på søndag.

Kilden legger til at krigsfly angrep det største elektriske kraftverket som gir strøm til selve byen Aleppo, noe som resulterte i at strømmen ble kuttet av fra de fleste nabolagene i byen.

For bare en uke siden hadde var det amerikanske luftangrep mot annen kraftstasjon og den store distribusjons-transformatoren al-Radwaniye, også øst for Aleppo.

Kraftproduksjonen og distribusjonssystemet er sivil infrastruktur. Det blir brukt og er nyttig for alle uansett hvilken side av konflikten de er på. Etter det første amerikanske angrepet på en kraftstasjon for en uke siden, ble den russiske presidenten Putin spurt om angrepene. Han kalte dem «merkelige»:

«På søndag bombet det amerikanske luftvåpenet i stykker et elektrisk kraftverk og en transformator i Aleppo. Hvorfor gjorde de dette? Hvem straffet de der? Hva er poenget? Ingen vet,» sa presidenten i et møte med russiske regjeringsmedlemmer.

Russerne og syrerne er sikker på at det var F-16 fly fra den amerikanske koalisjonen som bombet den elektriske infrastrukturen selv om koalisjonsrapportene ikke omtaler angrepene. Hvorfor blir disse bombetoktene ikke nevnt i rapportene fra den amerikanske koalisjonen?

USA hevder at landet bare bekjemper Den islamske staten i Syria og Irak. De beskylder Russland for ikke bare å angripe ISIS, selv om Russland og Putin selv alltid har sagt at ISIS ikke er deres eneste mål, men at å støtte den syriske regjeringen mot alle dens fiender er det overordnede målet. Russerne tok kverken på en ISIS konvoi på16 kjøretøy. Noe som USA liksom aldri klarer å gjøre. Forresten så har USA selv drept, og fortsetter å drepe, en del «moderate opprørere» som ikke var fra ISIS . Alle deres klager mot russerne er bare tøv.

Men hvorfor skulle å bekjempe ISIS eller en eller annen terrorist fra «moderate opprørere,» bety å ødelegge verdifull infrastruktur som betjener alle sider i det syriske samfunnet?

Uten anlegget har selve byen Aleppo, med omtrent 2-3 millioner innbyggere og flyktninger,  ingen strøm, samt de omkringliggende områdene i provinsen Aleppo. Skadene den amerikanske bombingen forårsaket vil sørge for at eventuelle reparasjoner vil ta lang tid. Dette vil gjøre livet for folk på alle sidene av krigen mer uutholdelig og flere mennesker vil forlate landet for å søke tilflukt i utlandet.

Er dette hensikten med den amerikanske bombingen av infrastrukturen for elektrisitet i Syria? Hvis ikke, hva annet er dette ment å oppnå?

Oversatt av TM medvennlig tillatelse fra MoA den 19.oktober:

http://www.moonofalabama.org/

Les også:
https://midtifleisen.wordpress.com/2015/09/20/vestens-skitne-rolle-i-syria/

Reklamer

3 kommentarer

  1. USA er altså vår alliert!
    Hvor er Norge og vesten, som får ødelagt sine samfunn av denne «flyktningekatastrofen».
    Hvorfor ingen økonomisk og politisk boikott , fra både politikere og mennesker, overfor denne råheten fra USA mot sivile – når vi nå går mot vinter.

    Liker

  2. […] Russerne har mistanke om at Vesten ikke vet svaret og har ingen folk på bakken for å ta over de frigjorte områdene. Det nedverdigende i millioner av dollar brukt av USA for å trene fire eller fem krigere er et bevis for det, sier de. Dette forklarer også den lange og intetsigende amerikanske bombekampanjen: Over 7500 tokt uten konkret resultater, med mindre du telle det nylig ødelagte kraftverket som leverer folk i Aleppo med elektrisitet. […]

    Liker

Kommentarer er stengt.