Den vestlige responsen til den russiske luftkrigen i Syria gir en følelse av deja vu

Byen Kobane i Syria sett fra over den tyrkiske grensen

Av Alexander Mercouris

Den er på alle måter identisk med den vestlige responsen til den russiske kampanjen i Tsjetsjenia i 1999. I ukene etter starten av kampanjen, kom vestlige forståsegpåere med en rekke påstander og spådommer. De hevdet det russiske flyvåpenet bombet sivile, og anklaget Russlands ledelse for krigsforbrytelser. De sa at Russlands militære aksjoner ville radikalisere befolkningen og snu den mot Russland. De spådde flere terrorangrep mot Russland og spådde Russlands nederlag.

Alle disse påstandene og spådommene ble vist feil.

Russland ler bort «pseudo-følelser» om «bombete» sivile i Syria

Lokalbefolkningen ble ikke radikalisert. I stedet, støttet den gjenskapingen av et velordnet styre og nederlag for jihadisme og terrorisme. Menneskene som nå kjemper mot jihadisme og terrorisme i Kaukasus er hovedsakelig lokale folk.

Den russiske militære kampanjen var ikke mislykket. I stedet lyktes den, slik at Tsjetsjenia nå er rolig og stabilt.

Når det gjelder påstanden om at krigen framkalte mer jihadistisk terrorisme mot Russland, begynte den jihadistiske terrorismen mot Russland før den militære kampanjen ble startet.

Det var den terrorismen som fikk Russland til å starte kampanjen, og det har stadig blitt mindre av den siden.

Uavhengig av den beviste falskheten av påstandene de kom med i starten av den russiske kampanjen i Tsjetsjenia i 1999, og den fullstendige svikten i alle deres spådommer, er de samme vestlige forståsegpåere nå opptatt med å hevde de samme påstandene og spådommene i starten av det russiske luftkampanjen i Syria.

Nok en gang hevder de at det russiske flyvåpenet bomber sivile – selv om bevis på det er mangelvare, for å si det mildt. Enda en gang sier de at den russiske bombingen vil «radikalisere» befolkningen og snu den mot Russland. Enda en gang truer de Russland med økt jihadistisk terrorisme, og forutsier et nederlag for den russiske luftkrigen.

Jeg er ikke en profet. Jeg vet ikke hvordan dette vil gå.

Jeg vet at spørsmålet i midlertidig er hvorfor de som beviselig tok feil før, bør forventes å ha rett denne gangen.

Det virker for meg som om vestlige forståsegpåere gjør de samme feilene nå om Syria som de kom med om Tsjetsjenia før.

I takt med at Russland banker terrorister i Syria, renner løgnene ut av vestlige media om Moskva.

De antar dumdristig at lokale folk foretrekker terrorisme og voldelig jihadisme foran fred og et ryddig styresett.

De fantaserer om eksistensen til en «tredje kraft» som består av folk som strider mot regjeringen og de som kjemper mot den, som de også er i mot.

At denne «tredje kraften» ikke eksisterer utenfor fantasien ble bevist korrekt i Tsjetsjenia, som det også har vist seg sant tidligere i Vietnam, og er utvilsomt sant i Syria i dag. USA innrømmer det.

Den siste meningsmålingen i Syria og Irak avslører omfanget av deres feil.

Den viser veldig lav oppslutning for den islamske staten i Irak, og lav støtte for Den islamske staten i Syria.

Den viser at et overveldende flertall av syrere og irakere avvise sekterisme og ønsker sine land å forbli enhetlige. De mener også at Den islamske staten er en skapning av USA.

Det viser en svært bred tro på at i Syria var forholdene bedre før krigen.

Gitt faren for å snakke ut mot Den islamske staten i de områdene den kontrollerer, undervurderer meningsmålingen nesten helt sikkert omfanget av motstanden mot den.

Ved å bombe terrorister i Syria, treffer Russland en rå nerve i Washington.

Den viser at et klart flertall av syrere støtter en posisjon som i alt det vesentlige er identisk med den russiske regjeringen: en slutt på krigen, nederlag for jihadistiske terrorister, en tilbakevending til fredelige forhold og forhandlinger uten betingelser mellom Syrias fraksjoner.

Noe som peker mot den virkelige frykten for vestlige forståsegpåere:

Det er ikke det at Russland vil mislykkes i Syria som vil gjøre situasjonen verre. Som i Tsjetsjenia, er deres virkelige frykt at Russland vil lykkes og gjøre situasjonen bedre.


Oversatt av TM fra Sputniknews.com i overenkomst med deres bruksbetingelser

http://sputniknews.com/columnists/20151004/1027995962/west-fears-russia-success-syria.html

Reklamer