Syria runder hjørnet

Fra Elias J. Magnier sin siste artikkel:

..
Utplassering av styrker fra Iran, Russland og Hizbollah sammen med den syriske hæren har i første omgang som mål å gjenopprette kontroll over viktige strategiske byer og områder kontrollert av al-Qaida og ISIS . Damaskus ga Hizbollah 75 stridsvogner for å bli en del av denne ‘uoffisielle koalisjonen. Dette er Hizbollahs første pansrede brigade, og består av nye T-72 og T-55 stridsvogner for å støtte gruppens spesialstyrker på bakken.

Kilden avsluttet:

«Den direkte russisk intervensjonen og engasjementet i den syriske krigen ble besluttet etter Tyrkias brudd på de uerklærte røde linjene, ved å gi baser og støtte til al-Qaida og dets allierte da tyrkerne gikk inn i Syria, i byen Kessab, og senere i Idlib, noe som provosere den russiske bjørnen, som mente at nasjonale interesser ble truet. Tapet av Idlib forandret balansen på bakken i hele Syria. Russland og Iran informerte Tyrkia om at en slik støtte vil få alvorlige konsekvenser, og at Iran og Russlands nasjonale sikkerhet hadde blitt satt i fare. Etter å ha sett resultatene på bakken og den direkte inngripen fra Russland og Iran, kunngjorde den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan at Assad kunne være en del av fremtiden for Syria. Det er en slags forsinket unnskyldning for den strategiske feilen som nå må rettes opp. Tyrkias bommert i Idlib ledet selv USA og Europa svært nær til å rope: lenge leve president Assad.»

Israel har fått beskjed om å gå tilbake til hjørnet sitt og holde kjeft. Landet har ikke lenger noen rolle i Syria. Eventuelle ytterligere inngrep fra luften, sjøen eller på bakken ville føre til sterke reaksjoner. ‘Natanyahoo’ vil etterkomme dette. Han forstår at den russiske støtten til den syriske regjeringen er urokkelig:

Sayyed Nasrallah anser Russlands støtte til president Bashar al-Assad som uunngåelig, og avslører at «selv når Iran foreslo å finne en erstatning for President Al-Assad, nektet Russland.»

Jordan har allerede trukket støtten til den sørlige flanken av leiesoldatene som mislyktes i sine angrep på Deraa. Det amerikanske militæret innrømmer nå, etter tidligere å ha nektet for det, at sine «kontrollerte» leiesoldater ga våpen og andre forsyninger til al-Qaida. Dette faktum er et nytt argument mot de ulike aggressive «ekspertene» (som er betalt av Gulfstatene), som ønsker å fortsette krigen mot Syria. De seriøse analytikere har mistet all tillit til deres dømmekraft. Den stakkarslige sjefen for CENTCOM, general Lloyd Austin, vil bli syndebukken for deres mislykkede strategi.

Mannen i Ankara som håper å bli sultan har begynt å endre språkbruken, men blir nødt til å gjøre mye mer. Skulle han være dum nok til å fortsette å forsyne al-Qaida og Den islamske staten, kan den kurdiske PKK – som han er unødvendig i krig med i Tyrkia – plutselig finne en utmerket forsyning av anti-tank raketter og andre godsaker. Det turkestanske islamske partiet, som er uighurske islamister som ble smuglet av Tyrkia fra Kina til Syria, trener nå barnesoldater i Idlib. Tror Erdogan at Kina vil ignorere dem? Eller vil det heller sende sin marine og en brigade av spesialsoldater for å utrydde den fremtidige faren? Erdogan gjorde både Russland og Kina forbannet, og med sin krig mot kurdere også USA. Alt på samme tid. Du roter ikke med alle tre supermaktene samtidig uten alvorlige personlige konsekvenser.

Sammenbruddet av den syriske regjeringen ville være en katastrofe for alle. Erdogan og hans «vestlige» venner dummet seg ut med med deres barnslige plappring om at «Assad må gå». . Når de voksne nå tar over, har dette tullet, forhåpentligvis, kommet til en slutt.

mapsyria

Oversatt den 26. September av TM med vennlig tillatelse fra

http://www.moonofalabama.org/