Enda en usannhet avslørt om Iran

 

FS00042889

av Moon of Alabama

Det urovekkende iranske atomsprengnings-kammeret «med rosa presenning» …. finnes ikke.

Alle som leser om Irans atomprogram vil huske den urovekkende nyheten om et «eksplosjonskammer» ved et «militært område» i Parchin, som ble antatt å ha vært brukt for simuleringer av eksplosjoner for et kjernefysisk stridshode:

«I IAEAs sikkerhetskontrollrapport om Iran fra november 2011 avslørte de at informasjon fra medlemslandene pekte på at Iran bygget et stort eksplosjonsbegrensnings-kammer ved et militærkompleks i Parchin i år 2000, for å gjennomføre høyeksplosive og hydrodynamiske eksperimenter knyttet til utvikling av atomvåpen. Etter å ha konstruert kammeret ved Parchin-området, rundt 30 kilometer sørøst for Teheran, konstruerte Iran en bygning rundt det store sylindriske objektet. Ifølge rapporten ble «en stor jordvoll senere bygget mellom bygningen som inneholdt sylinderen og en nabobygning. Dette antydet en planlagt bruk av høyeksplosiver i kammeret.»

Mengder av satellittbilder som viste bygningen ble publisert og AP kom selv opp med en skisse av det såkalte urovekkende kammeret, en skisse som hvem som helst kunne ha laget på en halv time eller så. Massevis av ord ble skrevet av den ene eller den andre eksperten om det påståtte kammeret, og jeg gjorde narr av det her. Jeg hadde alltid antatt at dersom en slik kammer finnes, det må ha vært brukt til å produsere nanodiamanter, fordi på ett tidspunkt ansatte et iransk universitet en russisk forsker som har spesialitet var å lage nanodiamanter i lignende eksplosjonskamre. Men nanodiamant-historien passet ikke inn i fortellingen om det «skumle Iran.»

Når iranerne renoverte bygningen som angivelig inneholdt kammeret, gikk ISIS sitt propagandrør David Albright i taket på grunn av den «rosa presenningen» Iran brukte til å «dekke taket». Den «rosa presenningen» viste seg å være nyinstallerte rosa farget isopor-isolasjon som blir brukt over hele Europa.

index

I dag besøkte IAEAs direktør Yukiya Amano stedet, med oppdrag å kontrollere atomavtalen med Iran, Han gikk inn i bygningen. Han fant … ingenting:

-Avdelingsdirektør general Varjoranta og jeg dro til området på søndag. Dette var første gang at byrået hadde besøkt stedet.

-Vi gikk inn i en bygning som Byrået hadde tidligere bare vært i stand til å observere ved hjelp av satellittbilder.

-Inne i bygningen, så vi indikasjoner på nylig oppussingsarbeid. Det var ikke noe utstyr i bygningen.

Selvsagt! Det store klumpete og tunge eksplosjonskammeret i bygningen med «rosa presenning» eksisterer ikke!

Nå vil vi vente på de store overskrifter i media og de lange kommentarene av «eksperter» som forklarer dette «lille» korrigeringen av sine tidligere skrekkhistorier.

Det er sannsynlig at Godot vil komme først.

Oversatt av Tm med vennlig tilatelse fra MoA den September 21, 2015

(Se norske artikler fra talerør som: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/IAEA-anklager-Iran-for-a-skjule-mulige-atomspor-6978823.html)

Reklamer