Britisk general truer med «mytteri» i Storbritannia hvis Corbyn blir statsminister

Britisk general truer med ‘mytteri’ (les:kupp) i Storbritannia hvis Corbyn blir statsminister. Corbyn må ha truffet et sårt punkt for å trekke til seg så mye hat fra «the establishment» (inkludert The Independent). Jeg begynner å bli bekymret for hans personlige sikkerhet….

Et svært britisk kupp. Dagaktuell TV-serie fra 1989

fra The Independent 20. September 2015:

En høytstående general som fortsatt er i tjeneste har angivelig advart om at en regjering under Jeremy Corbyn vil kunne møte «et mytteri» fra hæren hvis den prøvde å nedgradere dem.

Den ikke navngitte generalen sa at medlemmer av de væpnede styrkene ville begynne direkte og offentlig å utfordre lederen for Arbeiderpartiet om han prøvde å avslutte atomraketten Trident, trekke seg ut av NATO eller kunngjøre «noen planer om å kastrere og krympe størrelsen på de væpnede styrkene.»

Han fortalte til Sunday Times: «Hæren ville bare ikke godta det. Generalstaben ville ikke tillate at en statsminister setter sikkerheten til dette landet i fare, og jeg tror folk vil bruke alle mulige midler , over eller under beltestedet, for å hindre det. Du kan ikke sette en uforutsigbar person til å ta ansvaret for et lands sikkerhet.

«Det ville være mange som sier opp på alle nivåer, og du vil svært reelt møte utsiktene til en hendelse som effektivt sett ville være et mytteri.»

Generalen, som tjenestegjorde i Nord-Irland i løpet av «The Troubles», sa han og mange soldater ble kvalme av at Corbyn nektet å fordømme IRA, som drepte 730 soldater og skadet 7000 mer under konflikten.

Hans skygge-finansminister, John McDonnell, ble tvunget til å be om unnskyldning da det ble avslørt at han hadde bedt om at IRA-medlemmer, inkludert den sultestreikende Bobby Sands, skulle bli æret av den britiske regjeringen.

Generalen sa: «Mange soldater ble kvalme av kommentarene fra Corbyn og John McDonnell [om] IRA – menn som ikke bare har drept britiske soldater, men også hundrevis av medlemmer av sitt eget samfunn.»

En høytstående kilde i Arbeiderpartiet svarte på generalens hint om en potensielt mytteri blant medlemmer av de væpnede styrker, med å si til The Independent: «Det ser virkelig ut som en uttalelse utenom det vanlige».

En talsmann for Jeremy Corbyn sa han ikke ville kommentere uttalelser som ble gjort anonymt.

Arbeiderpartiets nyutnevnte skygge-utenriksminister, Hilary Benn, har sagt at han ikke tror partiet ville gå inn for enten atomnedrustning eller en tilbaketrekning fra den militære alliansen.

Corbyn hadde tidligere annonsert at han vil trekke seg ut av årskonferansen til «Stop The War Coalition/Koalisjonen mot krig» på grunn av sin travle timeplan.

Og det kommer etter høytstående medlemmer av Skyggekabinettet sa at de planlegger å gjøre opprør hvis Mr Corbyn forsøker å blokkere en ny avstemming om luftangrep mot Syria.

The Sunday Times rapporterte at halvparten av Mr Corbyn kabinett har kontaktet David Cameron for å si at de er forberedt på å trosse parti-pisken, og stemme med regjeringen så lenge Cameron kommer opp med en helhetlig plan.


Utdrag fra The Independent den 20/09/2015

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/british-army-could-stage-mutiny-under-corbyn-says-senior-serving-general-10509742.html