Konsekvenser til slutt

fra Club Orlov

Det amerikanske imperiet har myrdet omtrent 40 millioner mennesker siden andre verdenskrig (ifølge John Stockwell), og har undertrykt demokratiske sosiale endringer i en rekke land. Det har styrtet og myrdet ledere og organisert og trent høyreekstreme dødsskvadroner som myrdet og torturerte sine egne borgere. Både Al Qaida og ISIS er stort sett amerikanske oppfinnelser.

I mellomtiden, nøt Amerika den nesten høyeste inntekten per innbygger i verden, samt fred, harmoni og et forbrukersamfunn i flere tiår – inntil nylig – mens de sådde kaos i utlandet. Men det har ikke vært noen negative konsekvenser for USA – før den relativt nylige økonomiske nedgangen.

Henry Kissinger, en av de største krigsforbrytere i det 20. århundre, lever videre i sin niende tiår og blir konsultert jevnlig som en respektert geopolitisk ekspert av både myndigheter og media. Han synes å være i media mye i disse dager. Han snakker til og med en del fornuft; det er nifst hvordan folk slutte å lyve når de pensjonerer seg. Men i tilfelle du ikke vet, mens han fortsatt hadde en jobb på dagtid, så arrangerte Kissinger den fire år lange hemmelige bombingen av Kambodsja som drepte to millioner mennesker og gjorde scenen klar for Røde Khmer og folkemord-regimet til Pol Pot. Han fikk Nobels fredspris for å være enig i fredsavtalen for Vietnam-krigen i 1973, som først hadde blitt tilbudt i 1968.

Barack Obama hentet også sin Nobels fredspris -og gikk videre til å ødelegge Libya, Syria, Ukraina og Jemen og videreføre drone-krigføringen i Pakistan og andre steder. Noen ganger virker Nobels fredspris som en lisens til å drepe.

Dick Cheneys selskap Halliburton tjente milliarder mens Cheney ledet tortur-program under Bush-administrasjonen. Bush, Cheney, Rumsfeld og andre forbrytere fra Irak går frie omkring, mens folk som sier sannheten: Manning, Assange og Snowden, forblir fengslet, fanget på en ambassade eller lever i eksil. Mange andre varslere, som Binney, Drake, og Kiriakou, har også blitt straffet. Men John Woo, som skrev lovtolkninger der han hevdet at tortur var lovlig, er nå en godt betalt ansatt ved universitetet i Berkeley. Det er klart at det er tilfeller der sannheten ikke vil sette deg fri, mens løgner vil bli rikt belønnet.

Så, hva med konsekvensene? Vi liker å forklare til våre barn at hvis de fortsetter å gjøre dårlige ting mot gode mennesker, vil de til slutt måtte lide for det. Men så langt synes det ikke å være for mange konsekvenser for noen av disse gjerningsmennene.

Inntil nå.

For eksempel, er det flyktningproblemet, som synes å påvirke alle land som bombet, invaderte eller på annen måte forstyrret de landene som nå forårsaker flyktningkrisen. Det virket aldri å gå opp for de godt kompenserte eurokratiske idiotene at å hjelpe det amerikanske imperiet ødelegge Irak, Afghanistan, Libya, Syria og Jemen, og å så kaos over hele Midtøsten ville resultere i en strøm av mennesker som oversvømmer deres bredder. Og nå er de redusert til å forklare med høy stemme hvordan flyktningkrisen ikke har noe å gjøre med deres utenrikspolitikk.

På den andre siden av Atlanteren, falt det aldri inn for amerikanerne at deres støtte til høyreorienterte statskupp i Mellom-Amerika, slik som den siste i Honduras, eller deres støtte til den vanvittige narkotikakrigen i Mexico, eller deres såing av massiv vold, ødeleggelse, og fattigdom i regionen, ville føre til fryktelige problem med ulovlig innvandring, som Donald Trump er i ferd med å utnytte.

Trenger du flere eksempler? Australia hjalp til å bombe Vietnam og støttet den indonesiske diktatoren Suharto begå massakrer og folkemord mot folket på Øst-Timor, blant de andre tingene han gjorde for å støtte Imperiet. Suharto styrte i tre tiår, stjal milliarder og døde i en moden alder av 86 år. Å bli en folke-morderisk diktator synes å være en god plan hvis du vil leve lenge. Australia, derimot, har et flyktningproblem, og fra nettopp denne regionen.

Flere konsekvenser er på vei. Folk i EU har fortsatt ikke helt innsett at å hjelpe oss med å starte en ny kald krig med å være dukkemestre for et ulovlig kupp i Ukraina, for så å innføre sanksjoner mot Russland under falske forutsetninger, kan være dårlig for business, forstyrre handel og hjelper til å bringe euroen til kollapsens rand. Men de lærer fort.

Og så er det den største konsekvensen av alt: USA og Europa ser ut til å lide en ødeleggende serie klimaproblemer som hetebølger, skogbranner, tørke, flom, orkaner og lignende. I California, i særdeleshet, har det vært i en ekstrem tørke de siste fire årene. California er selve definisjonen av den amerikanske forbruks/bil-sentrerte kulturen som har hovedansvaret for den enorme økningen i CO2-utslipp. De eksporterer også denne giftige livsstilen over hele verden gjennom underholdningsindustrien i Hollywood. Klimakatastrofer synes å være økende i USA – landet som har sluppet ut mesteparten av CO2-utslippene som nå forårsaker klimaendringer. USA hadde kaldfront fra polområdene hver vinter de siste to årene, som har påvirket østkysten. Men det er bare begynnelsen; om noen tiår kommer hele østkysten av USA, der halvparten av befolkningen bor, til å være under vann.

Kall det tilfeldigheter, kall det karma, kall det at lykken tar slutt, eller hva du ønsker. Men hva hvis det er årsak og virkning? Hva om det tar en stund, men konsekvensene av dine handlinger gjør slutt kommer til å hjemsøke deg?

Reklamer