Blodige varsel for blodstenkte saudiske herskere

Av Finian Cunningham

Alle som er tilbøyelige til å tro på guddommelig gjengjeldelse vil få noe å tenke på etter den siste ulykken i Saudi-Arabia, der en kjempestor kran smadret inn i deres Hellige moské over helgen og drepte mer enn 100 pilegrimer.

Tilbederne var i ferd med å samle seg i den viktigste moskeen i Mekka for kveldsbønnen på fredag da en av byggekranene som stikker opp som trestammer i denne hellige byen veltet og krasjet gjennom taket og knuste hundrevis av mennesker. Blodstenkte lik lå strødd utover gulvet av moskeen, mens sjokkerte overlevende slet med å få orden på katastrofen. Angivelig skal kraftig regn og vindkast ha forårsaket at strukturen tippet over.

Kranene stiger opp på stedet for en utvidelse av Hellige moske der muslimske pilegrimer sirkler mot klokken rundt Kaba ved den Hellige moske i Mekka i Saudi Arabia.
Kranene stiger opp på stedet for en utvidelse av Hellige moske i Mekka

Hendelsen kommer mens nesten to millioner muslimer fra hele kloden samles i Mekka i løpet av de neste to ukene for den årlige Hajj-pilegrimsreisen. Mekka – kjent for å være fødestedet til profeten Muhammed – gjennomgår omfattende eiendomsutvikling. Noen kritikere har anklaget de saudiske myndigheter for å utnytte den unike åndelige statusen til byen for å gi plass for dyre leiligheter og hotell for å skape lukrative turistinntekter.

Blant entreprenørene som skal ha sikret seg saftige kontrakter er selskaper eid av den herskende ibn-Saud familien. Det er sterke mistanker om kameraderi og bestikkelser i byggeboomen i Mekka. Dette har i sin tur førte til løse reguleringer av sikkerhetsstandarder og bygningskontroll. Bruken av billig ufaglært arbeidskraft fra det indiske subkontinentet er også en faktor.

Mekka og Medina (den andre byen i Saudi-Arabia som er forbundet med profeten), regnes som de to helligste muslimske stedene i verden. Den saudiske kong Salman, slik som hans forgjengere, omtales formelt som «vokter av de to helligste stedene i islam», samt at han er den suverene lederen av Saudi Arabia.

Likevel blir kongehuset ibn-Saud for mange muslimer rundt om i verden ansett som en skam for islam. I de senere årene er de saudiarabiske herskere tungt innblandet i såing av sekterisk vold mellom sunni- og sjia-greinene av de troende over hele regionen. Kongehuset Saud bekjenner seg til en fundamentalistisk versjon av sunni-islam som kalles wahabisme, og som ser på andre muslimske sekter med forakt som på en eller annen måte å være «frafalne» eller «vantro».

Saudi-Arabia nekter å ta imot syriske flyktninger. I stedet, tilbyr de seg å bygge moskeer i Tyskland. Den religiøse sjåvinismen til de saudiske herskere er nært på linje med ekstremistiske synspunkter og praksis til diverse Al-Qaida tilknyttete terrorgrupper, inkludert nettverket kjent som ‘Den islamske staten’ i Syria og Irak. Wahhabienes fordømmelse av sjiamuslimer som «kjettere» brukes også mot sunnier som er uenige med dem, samt kristne, og forklarer hvorfor disse terrorgruppene har forfulgt slike samfunn med hensynsløse halshugginger og andre barbariske overgrep.

Men koblingen mellom de saudiske herskere og ekstremistene i al-Qaida er mye mer enn en abstrakt deling av deres sekteriske religiøse meninger.

Saudi-regimet er kjent for å ha kanalisert milliarder av dollar og våpen inn i disse terrornettverkene som stedfortredere for å forfølge deres geopolitiske planer. Iran – sett på som en «kjettersk» sjia-makt – er en tilbakevendende besettelse for saudiene.

Washington og de andre vestlige maktene, blant annet det israelske regimet, støtter fullt opp om kongehuset Saud og de beslektede monarkiene i Gulfen, som Kuwait, Bahrain, Qatar, De forente arabiske emirater og Oman. Disse familiedrevne oljerike enhetene er bevæpnet til tennene fra USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland – noe som gjør dem til de mest undertrykkende autokratene på jorden.

meccacrane
Etter ulykken

Terrorkoblingene til saudiarabere og andre Gulf-arabiske diktatorer er ikke en hindring for den vestlig alliansen med disse despotene. Langt fra det.

Bevisene viser at vestmaktene – til tross for sine bombastiske påstander om bekjempelse av terrorisme – faktisk har gått sammen med med Gulfmonarkiene hele veien for å bruke de samme terrorgrupper som stedfortredere i deres felles geopolitiske dagsorden for regimeskifte i Midtøsten.

Lavrov: Vesten innrømmer at ISIL, og ikke Assads regjering er den største trusselen mot Midtøsten

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov satte denne helgen fingeren på den avslørende motsigelsen i vestlig politikk i Midtøsten. Lavrov forsvare Russlands siste opptrapping av militærhjelp til Syrias president Bashar al-Assad. Den syriske nasjonale hæren er den sterkeste, mest effektive motkraften til Den islamske staten og andre terrorgrupper sa Lavrov. Så logisk sett, la han til, hvis vestlige land hevder at de prøver å beseire slike terrornettverk, så de bør de støtte den syriske regjeringen, ikke undergrave den. Selvsagt er svaret på denne selvmotsigelsen at vestmaktene og deres saudiske- og Gulfstats-allierte ikke er interessert i å bekjempe terrorgrupper. De er bare interessert i regimeskifte og har faktisk vært ansvarlig for å slippe løs terror-fenomenet nettopp for dette formålet.

Det samme kriminelle konspirasjonen blir sett i enda større grad i Jemen. I de siste seks månedene har dette landet på den arabiske halvøya blitt bombet på daglig basis av en såkalt ‘koalisjon’ ledet av Saudi-Arabia og de andre Gulf-despotene. Amerika og Storbritannia leverer krigsflyene og ammunisjonen samt koordineringen av luftstøtten i denne angreps-krigen .

Den vestlig-arabiske militære intervensjonen har ingen mandat fra FNs sikkerhetsråd.

Den eneste «mandatet» den har, er fra deres avsatte og diskrediterte tidligere marionett-president Mansour Hadi.

Og de som kjemper på samme side som den Vestlig-arabiske luft-koalisjonen i Yemen er det al-Qaida tilknyttete terrornettverket. Deres felles mål er å beseire en populært opprør i Jemen som er ledet av Houthi-opprørerne. Hvis den populære opprøret, som oppsto i Jemen så tidlig som 2011, og som kastet ut den vestlig- saudiarabisk støttete regimet til Hadi tidligere i år, skulle ha lykkes, så ville dette demokratiske utfallet true makta til de arabiske diktaturene i hele regionen. Denne despotismen er hjørnesteinen for det vestlige hegemoniet i de oljerike strategiske territoriene, og det er derfor Jemen blir banket nådeløst.

Når de sikter på Jemen, skåner den vestlig-saudiske koalisjonen ingen og ingenting. Boliger, sykehus, skoler, vann- og kraftselskaper, markeder og moskeer har blitt bombet, med sivile dødstall godt over 5.000. Selv humanitære hjelpekonvoier har blitt rammet. Lederen for FNs høykommissær for flyktninger, Antoine Grand, sier til BBC at to av hans ansatte ble drept i forrige uke i et «bevisst» saudisk luftangrep på konvoien hans.

jemen
Flyangrep i Jemen 2015

Over helgen ble 10 jemenittiske sivile drept da en landsby i den sørlige provinsen Taiz ble bombet av Saudiske krigsfly. I mellomtiden, i hovedstaden Sanaa var det fryktet utallige omkomne etter at dusinvis av fattige boligområder ble rammet av luftangrep.

Dette blodbadet av forbrytelser mot menneskeheten – påført i stor grad med internasjonal stillhet og absolutt med en skammelig taushet fra FNs generalsekretær Ban Ki Moon – er satt mot det fryktelige bakteppet for nesten halvparten av Jemens 24 millioner befolkning som venter på sult på grunn av sjø- og luftblokaden av landet av den vestlig-saudiarabisk ledete koalisjonen.

Dette er intet mindre enn folkemord – begått mot det fattigste muslimske nasjonen i den arabiske regionen.

La oss gå over til en «bønnepause». Perverst nok er det kongehuset Saud – den selverklærte vokteren av de islamske helligdommene – som våger samtidig å være vert for den årlige Hajj-pilegrimsreisen.

Hvis sistnevnte ritual er ment å gi takk og lydighet til den allmektige, er den kvalmende frekkheten sikker på å friste skjebnen.


oversatt av TM fra:
http://sputniknews.com/columnists/20150914/1026958994.html#ixzz3lhOikJgj

Reklamer