Å lage våpen av uvitenhet : Vestens utvalgte eksperter

av Mark Chapman (som skriver under navnet «The Kremlin Stooge»)

Makt og uvitenhet,
Bare gå på byen,
Se ut som overlevende,
Fra herreløse ting
Rå makt og uvitenhet,
Har kommet for å spille,
En one-night stand klokken åtte,
så drar de sin vei

Brute Force and Ignorance,
Just hit town,
Looking like survivors,
From the Lost and Found.
Brute Force and Ignorance,
Have come to play,
A one-night stand at eight o’clock,
Then they’ll be on their way.

Fra «Brute Force og Ignorance», av Rory Gallagher

Whooo! Rory Gallagher – husker du ham? Ikke bli overrasket om du ikke gjør det, fordi han var sannsynligvis den beste bluesgitaristen du aldri har hørt om. Han ble født i Ballyshannon, County Donegal i Irland like før femtitallet begynte, og da rock & roll tok av som en redd katt, satt tenåringen Rory Gallagher oppe sent for å lytte til Radio Luxembourg fordi han ikke hadde råd til plater. Han spilte kun på gehør, han kunne ikke lese et note, men han kunne spille alt som hadde strenger på det. I 1971 stemt det innflytelsesrike britiske musikkmagasinet Melody Maker ham fram som «International Guitarist of the Year», foran Eric Clapton, som han delte flere påvirkninger med; Big Bill Broonzy, Leadbelly, Muddy Waters og en sjelfull bluesstil. I 1995 døde han på et sykehus i London, av lever-komplikasjoner, da han bare var 47 år gammel..

[Navnene i artikkelen er kanskje ikke kjente i Norge, men disse «ekspertene» brukes, direkte eller indirekte, som kilder i nesten alle artiklene som blir publisert som omhandler Russland. o.a]

Uansett, dette innlegget handler egentlig ikke om Rory Gallagher, kanskje bortsett fra i den forstand av hvilken profet han var. Fordi vi har gått inn i – er godt etablert, faktisk – i en tid hvor en betydelig gruppe mennesker i den engelsktalende verden [Europa også!] er stolte av å være uvitende. George W. Bush var den første presidenten som rutinemessig skrøt av hans lave akademiske resultat fordi han trodde det fikk ham høres folkelig ut, og en del av folket på gata. En oppsiktsvekkende andel av befolkningen er nå tilsynelatende ganske fornøyd med å bli villedet av «eksperter «som ikke vet hva faen de snakker om.

Det er fortsatt viktig for de anstendige, hardtarbeidende menneskene som utgjør almenheten at de støtter «å gjøre den rette tingen». De svikefulle og manipulerende menneskene som styrer noen av verdens mektigste land vet dette, og så blir de tingene de ønsker å gjøre for sine egne grunner solgt til allmennheten som «å gjøre den rette tingen». Siden verdens ledere bare snakker direkte til velgerne når de vil ha deres stemme ved valget og kanskje en gang i året for en nyttårstale, bruker de valgte «eksperter» og analytikere til svært utpøsnket selge deres utvalgte fortelling til opinionen – som må kalles bevisst uvitende i stor grad, fordi det ukritisk godtar fortellingen akkurat som om de aldri har blitt løyet til før, og aldri vil bli igjen.

«Å gjøre den rette tingen» får dem til å føle seg bra, og de er stolte av det.
For«å gjøre den rette tingen», er det nødvendig for deg å tro at Russland er en isolert og utskjelt internasjonal paria som har invadert nabolandet sitt – Ukraina – med tunge våpen, artilleri og hundretusener av uniformerte soldater på ordre fra staten , og som skjøt ned MH-17, slik at det kunne skylde på uskyldige Ukraina (blant andre ville begrunnelser). Det er et land som ikke lager noenting, er helt avhengig av energieksport; tilbakestående, barbarisk, ukultivert og ulærd, svikefull og uærlig.

Et utmerket eksempel å begynne med er magasinet Forbes, med den klovnaktige dusten Paul Roderick Gregory. Gregory var en av de første til å feste seg ved et scoop om at Russland uforvarende hadde publisert dødstallene sine fra det «Øst-ukrainske felttoget», i en liten, ufarlig næringslivsavis kalt Delovaya Zhizn (‘Næringsliv’). Så, ifølge fortellingen, slettet styresmaktene febrilsk informasjon, men ikke før noen skarpøyde sannhetssøkere satte klørne i saken og avslørte den til verden. Yahoo News – standhaftig russofobisk i sitt nyhetsinnhold – hoppet også på saken. Sosiale medier lemlestet det i timer og avslørte det som en forfalskning, mens den påståtte representanten for «Næringsliv» hevdet nettstedet hadde blitt hacket fra en Kiev-registrert IP-addresse den 22. August, og de fiktive sifrene ble satt inn lenge nok til å bli sett, for så å bli slettet. Spenningen som historien forårsaket i media var et syn å se. Twitterstormen – ledet av lyse hoder som Michael McFaul trakk oppmerksomhet til historien for alt de var verdt – og var rasende så lenge det varte. Når den ble avslørt som en forfalskning, gikk historien bare på en måte … bort. Ingen sa unnskyld.

Ingen vestlige nyhetsartikkeler om Russland eller Ukraina er komplett uten å sette inn uttrykket «russisk aggresjon» nesten som et varemerke, og en påstand om at Russland har et stort antall militære tropper i Ukraina selv om landet kynisk benekter det. Nyhetssider hevder regelmessig at det er «ganske overveldende bevis» på at Russland og Putin lyver, men ingen av dem noen gang siterer noen bevis, og USA nekter å frigi noen som helst satellittbilder som bekrefter de påståtte troppebevegelsene eller gjennomreise av pansrede kolonner. Det må være skånsomme mot Putins følelser, og beskytter ham. Ha, ha.

Her er en annen komisk én – Amanda Taub fra Vox News sier et videoklipp som viser Putin og Medvedev som trener sammen viser Russlands «frykt og utrygghet«, som tvinger Putin å berolige nasjonen om at han fortsatt er fysisk på toppen. Det inkluderer en umotivert angrep mot Putins joggebukse som «lite flatterende»; Putin er 63, og frøken Taub, en tidligere menneskerettighets-advokat som ser ut til å ha lite å skryte om i den avdelingen, ser ut til å være ca 30 år yngre enn Putin. Man lurer på hvordan hun vil se ut i joggebukse om 30 år. Putins popularitet ‘synker». Frøken Taub vil ha oss vite at – ja, bare 72% av russerne sa de ville stemme på Putin i et valg i dag (meningsmålingen var fra august), og hans oppslutning er på bare 83% !! Derfor macho-oppvisningene: Putin må vise russerne at han fortsatt er tøff nok til å banke folk, og forhåpentligvis få hans synkende oppslutting tilbake på vei opp. For å sette det i perspektiv, var Barack Obamas oppslutning i den samme perioden 46%, og David Camerons rangering som statsminister er omtrent det samme.

Magasinet «EU Observer» siterer Pavel Felgenhauer som en «ekspert på det russiske militæret » som leker med døden bare ved å snakke med et vestlig magasin, siden han kunne tolkes som «å hjelpe fienden». Pavel Felgenhauer, en gang fast spaltist i avisen «The Moscow Times», har grundig fortjent den lave oppfatningen han blir holdt i av andre analytikere, mange av dem selv dyktige pisspreikere. Hans gyldne øyeblikk kom da han suksessfullt spådde 2008-krigen i Georgia. Ikke mange husker at han også sa at den ikke kanskje ikke skjer før i 2010, og at Georgia ville vinne den. Bortsett fra dette lysende øyeblikket av forutseenhet er Pavel Felgenhauer en godlynt idiot som elsker oppmerksomhet, og de sterke sakene han vet om det russiske militæret kan man blande i kaffen uten å merke noen endring i smaken. I 2011 hevdet han at MISTRAL-hangarskipene som Russland var i ferd med å kjøpe fra Frankrike ville bli benyttet til å vokte Okhotskhavet, for å holde det trygt for atomubåtoperasjoner mot den amerikanske Stillehavsflåten. Han hevdet å ha lært dette fra «En høytstående kilde i generalstaben». Av den angolanske marinen, kanskje – Russiske stabsoffiserer vet bedre enn å diskutere noe sånt med Felgenhauer, som vil bare knote det til uansett. Men alle hans kilder er sånn: «Åh, en liten fugl fortalte meg», blunk-blunk, «noe som betyr topp hemmelig informasjon, hold det for deg selv», når det faktisk er det rene fantasi. Felgenhauer bare tenker på noe som ville være en spennende utvikling, og deretter later han som om noen fortalte ham om det.

Det er kun, og utelukkende kun, innen politisk analyse – kanskje med et og annen unntak for «Ser jeg tykk ut i disse klærne?» – at ledere vil betale noen for å fortelle dem hva de ønsker å høre, uavhengig av om det er noen sannhet i det. Ingen ville betale en bilmekaniker for å fortelle dem hva de ønsket å høre: hør her Ronny – hvis jeg setter aluminium-lettmetallfelger på den, vil jeg få mere hestekrefter? Absolutt, hr. Obama.

Hva med en revisor? Jeg lurte på, hvis jeg trekker 100.000 kroner fra min pensjonssparing for å spille i Las Vegas, vil det telle med i min skattbare inntekt for dette året? Absolutt ikke, Mr. Cameron; bare sett i gang, gutten min, og ha det gøy. Som om.

CNNs reportasje «Utestengt! 10 ting du ikke finner i Russland «er, ikke overraskende, tullprat. Loven som forbyr «homofil propaganda» betyr ikke at å lage kampanje for LHBT rettigheter eller å sette likhetstegn mellom heterofile og homofile forhold kan bli politianmeldt. Loven er ganske bestemt på at det ikke kan bli fremmet til mindreårige barn, men USA har blitt så fornøyd med seg selv over hvor homovennlige det er at det synes å tro at ingen er for ung til å lære hvordan du gjør det på den homofile måten . Hva med tre – fyller tre år for ung, tror du? Tenker å sende din kjønns-avvikende tre år gamle sønn til crossdresser-leir? Jeg lurer på om de andre guttene i klassen – når han er for eksempel 12 – kommer til å være så støttende? Homofile voksne kan gjøre som de vil i Russland, som de alltid kunne, og homoseksualitet var lovlig i Russland ti år før USA kom til den oppfatning at det var greit å være homofil.

Anonyme blogger er ulovlig – å kjære vene! Det burde være av stor bekymring for de sivile libertarianere som deler sine telefonsamtaler med NSA, og har gjort det en stund før det ble avslørt, og NSA nekter å stoppe, mens regjeringen nekter å tvinge dem. Nasjonal sikkerhet, vet du. Tenk på det neste gang du diskuterer dine hemoroider med legen din på telefonen.

Vestlig mat er forbudt; ganske mye av det, uansett. Hvorfor er det, CNN, si det igjen? På grunn av sanksjoner mot Russland. Hvorfor? Vel, fordi russerne skjøt ned MH-17, selvfølgelig! Og før noen kaller gjensidige sanksjoner «barnslige», ja, det er de. Men du snakker til det landet som endret navnet på den amerikanske gaten der den sovjetiske ambassaden lå til «Andrej Sakharovs Gate», bare på trass. «The Wall Street Journal» kalte det «enkelt, men inspirert«. De hadde halveis rett: det var enkelt. Følg med, før du vet det er den amerikanske ambassaden på «Edward Snowden Boulevard».

Banning er forbudt på film og fjernsyn. Å nei. Hvordan kan noen sitte gjennom en film i Amerika hvis det ikke var konstant banning fra start til slutt … omtrent slik som samtaler er i USA. Har du brukt en bybuss i det siste? Ærlig talt, USA har blitt den velkjente karikaturen av seg selv, så besatt av å snakke nedsettende om russerne i et forsøk på å ydmyke dem, at de tror det er en slags dyd.

Narkotika-relaterte nettsteder. Tankene spinner. Hvor skal jeg få min ‘hit’ fra, hvis jeg ikke kan finne min on-line forhandler? CNN … .hmm, jeg vet ikke. Jeg pleide å tenke da jeg fortsatt så på CNN, troligvis for rundt 10 år siden, at Wolf Blitzer var det verste med kanalen. Men nå er de på en helt annet nivå. Frihet … er narkotikarelaterte nettsteder.

Undertøy med blonder. Ja, der traff de blinken , gjorde de ikke? Nå kan gutta i CNN «redaksjonen» fnise og dulte hverandre mens de deler vitser om ny-sovjetiske piker i sine omfangsrike underbukser.

Faktisk er feminint undertøy med blonder ikke forbudt i det hele tatt. Som artikkelen påpeker, må materialet som er berører huden være minst 6% bomull. Det betyr ikke at alt må være bomull; og resten kan være hvilket som helst materiale. Du kan få undertøy i Moskva. Du kan bare ikke få det i denne størrelsen. Det … hmm … ser ikke ut til å være noen betydelig etterspørsel etter det. En annen fordel med å forby vestlig mat.

Avisen The Independent (eid av en russisk oligark – oops «magnat» mente jeg, som er hvordan vestlige aviser suger til seg Poroshenko, milliardæren, etter at han tok over ledelsen i Ukraina)  rapporterer, helt ut av det blå, at Moskva er «verdens uvennligste by»; den blir utpekt til det av en undersøkelse blant leserne av «Travel & Leisure Magazine»! Som hadde et samlet opplag, i 2011, i underkant av 971 000. Ha, ha !! Hør på dere selv, vil dere? Mer enn dobbelt så mange mennesker leser Rolling Stone, Bon Appetit og Golf Digest som leste Travel & Leisure. Ta en flygende hopp på en rullende smultring, Travel & Leisure! Hvem bryr seg med hva du synes? Alle de 971.000 av dere kan dra til Galway, Irland (vurdert som «vennligste» by), og dere vil nok alle få plass.

Timothy Snyder, den framtredende historikeren og forsvareren av Maidan, forteller den som vil høre, at Kiev er den eneste tospråklige hovedstaden i Europa. Merk deg at han også sier at Ukraina er et land med omtrent 50 millioner mennesker, han gir dem faktisk om lag 10 millioner ekstra. Ukraina mistet rundt 3 millioner mennesker i 2014 – og du vet hvor de dro – og befolkningstallet er nå i underkant av 43 millioner i henhold til den statlige statistikktjenesten. Men hva er et par millioner mer eller mindre? Vi hører rutinemessig om hvordan en million eller to velutdannede og dyktige folk løper mot utgangene i Russland hvert år, men ved et mirakel er befolkningen økende! Babushkaene må strikke nye russere i kjelleren om natten, som alvene.

Det er ikke nødvendig å dissekere Snyders pinlige kunnskaps-underskudd videre, men det er nok å si Kiev er langt fra den eneste tospråklige hovedstaden i Europa. Enda viktigere er at Snyder snakker varmt om det særegne ved ukrainerne, som er i stand til å veksle mellom russisk og ukrainsk, og at det er en bragd på linje med å snakke både fransk og engelsk. Russisk og ukrainsk er begge østslaviske språk. De nedstammet fra en felles opprinnelse – språket i middelalderens Kiev-rike – og er gjensidig forståelige. Dette vil si de to har tilstrekkelige felles elementer slik at hvis du kan snakke ett flytende, vil du være i stand til å forstå mye av det andre.

Skjønner du bildet? Vestlige ledere, gjennom vestlige medier, er avhengige av hedrete «eksperter» som ikke vet om deres rumpe beveger seg eller har stanset, men som likevel plaprer om hva de som betaler lønna deres ønsker å høre. Og hva de ønsker å høre, ganske konsekvent, er at Russland er barbarisk, svakt og at det, helt sikkert, sjangler fra sanksjonene som vrir økonomien deres som ei kopptue. De ønsker å høre at befolkningen er stadig synkende, takket være sin stadig mer upopulære og ustabile president.

Timothy Garton Ash maler regelmessig en bilde som får blodet til å fryse – hvis du er russisk – av en vaklende gigant i ferd med å velte. Edward Lucas, selvsentrert britisk dumskalle, raljerer mot Putins (ikke-eksisterende) vilje til å bringe Baltikum under hans diktatoriske kommando. Gaaaale Annie Applebaum, frøken tidligere-polsk-politisk-underbarn, snubler i sine egne innvoller i en russofobisk delirium. Julia Ioffe. Luke Harding. Shaun Walker og Roland Oliphant. Simon Ostrovsky fra Vice News. Regnbue-britiske Jamie Kirchik fra The Daily Beast som hater. Det er for mange til å nevne dem alle, hver eneste én pumper ut søvn-dyssende røyk som forsikrer vestlige mennesker om deres kontinuerlige moralske overlegenhet og klartseende dømmekraft. Alt sammen helt fiktivt tull, levert uten å trekke en mine i en atmosfære hvor ingen ønsker å utfordre deres nøyaktighet, fordi det bare føles så godt å slippe taket og bare tro.

Rory Gallagher
Rory Gallagher RIP

Jeg skriver ikke dette slik at Vesten skal komme til sine sanser og prøve å reparere skaden det har gjort til internasjonale forbindelser, helt på grunn av samfunnets egen nærsynte dumhet og episke iver etter å bli lurt. Det er altfor sent for det; Russland har nådd erkjennelsen av at det ikke kan være en partner til Vesten så lenge Russland insisterer på å gjøre sine egne beslutninger og følge sine egen politikk. Derfor vender landet seg bestemt bort fra Vesten og ommøblerer sine markeder, institusjoner og partnerskap. Noen forretningsforhold vil kanskje komme seg, men Vesten vil ikke bli stolt på igjen på en generasjon, minst. Fordi du kan ikke stole på noen som ikke vil høre på fornuft.

Jeg skriver dette fordi resten av verden ser forferdet på Vesten, som om de hadde drukket seg full på sine egne barns bursdagsfest og tabbet seg ut, og det er pinlig.

oversatt av TM med vennlig tilatelse fra forfatteren fra
https://marknesop.wordpress.com/2015/09/09/the-weaponization-of-ignorance-the-wests-go-to-experts/

Én kommentar

  1. […] Møtene koordinerer også deres kollektive internasjonale fascistiske bestrebelser for å innføre en fascistisk verdensregjering som vil ha en juridisk kontroll høyere enn hva som er innehatt av de enkelte stater. (og bestemmer hvilke presidentkandidater de vil finansiere) Akkurat da den anti-russisk, anti-kinesiske G-7 møtet ble avsluttet den 8. juni 2015 åpnet Bilderbergkonferansen 30 kilometer unna tre dager senere (etter noen dager med ferie i de bayerske alpene). Storbritannias The Telegraph (som det gjør hvert år med ekstraordinær frimodighet for vestlig presse) publiserte listen over deltakere, som omfattet topprådgivere for mange statsoverhoder, pluss store investorer i ‘forsvars’ bedrifter, pluss de fremste propagandistene mot Russland (som Anne Applebaum). […]

    Liker

Kommentarer er stengt.