Den utenlandske invasjonsstyrken i Jemen blir større

yemen

Invasjonsstyrken i Jemen blir større. Den består nå av tropper fra disse landene :

3000 De forente arabiske emirater
1000 Qatar
1000 Saudi-Arabia
6000 (noe upålitelige) jemenittiske tropper fra utlendighet, som er ansatt og trent av Saudi-Arabia
600-800 Egypt
små kontingenter fra Bahrain, Kuwait og Jordan

Til sammen er styrken nå nesten på størrelse med en infanteridivisjon i en «vestlig» hær. Det er egentlig ikke mye hvis disse styrkene skulle ønsker å dra videre fra Marib-provinsen mot hovedstaden Sana’a, gjennom fjellterreng som er bebodd av en fiendtlig innstilt og godt bevæpnet befolkning. Jeg vil anbefale minst tre divisjoner, som er omtrent 40-50.000 menn for denne, delvise, oppgaven. Til sammenligning: I 1960 sendte Egypt omtrent 70.000 soldater til en borgerkrig ved stedfortreder i Jemen, hvorav kanskje 12.000 ble drept og mange flere såret.

Å koordinere et slik variasjon av styrker med ulike militære kulturer vil være ekstremt vanskelig. Det har allerede vært flere tilfeller der det Saudiske flyvåpenet «med suksess» bombet bakkestyrkene til sine jemenittiske allierte.

tintin
Å koordinere et slik variasjon av styrker med ulike militære kulturer vil være ekstremt vanskelig. Det har allerede vært flere tilfeller der det Saudiske flyvåpenet «med suksess» bombet bakkestyrkene til sine jemenittiske allierte. (bilde fra ‘Ørkenens gull’)

Det er også kunngjort at omtrent 6000 soldater vil bli sendt fra Sudan, selv om jeg tviler på at så mange vil komme. Mindre kontingenter vil også komme fra Senegal og Marokko.

USA støtter saudiaraberne, ikke bare med råd om bombemål, etterretning og logistikk. De har nå stilltiende sluttet seg til kampene:

fra twitter:
Haykal Bafana
#Yemen: amerikanske droner i Sirwah-området i Marib i kveld hvor saudiarabiske allierte prøvde i ukesvis å fjerne Houthi/Saleh styrkene. 2 raketter bommet.

Det er ingen al-Qaida-styrker rundt Marib, så dette var ikke en amerikansk «anti-terror» bombing.

Den knusende blokaden av Jemen fortsetter. I går ble en indisk fiskebåt som var i ferd med å smugle noen små mengder drivstoff nær havnebyen Hudaydah bombet av Saudi-allierte styrker. Tjue indiske fiskere døde. Elleve lastebiler med allerede kontrollert last med mat, på vei fra «frigjorte» Aden mot Mocha, ble bombet og ødelagt.

I løpet av de siste månedene har Jemen bare fått 10% av drivstoffet landet trenger for å holde nødaggregater, ambulanser og vannpumper i gang. Underernæringen hos barn i flere områder er nå på over 30%. Halvparten av den jemenittiske befolkningen på 26 millioner står i fare for hungersnød. Jemens religiøse og kulturelle arv blir bokstavelig talt lagt i ruiner.

Hovedstaden Sana’a er under konstant bombing, selv om det er knapt noen Houthi-styrker eller viktige mål igjen, men en Saudisk general kunngjorde at det nå er på tide å helt «rense» byen.

sanaa
Sana’a

Alle fredsforhandlingene har brutt sammen, og FNs utsending, valgt av saudiarabere, er bare stakkarslig og blir ignorert.

«Vestlige» media ignorerer stort sett krigen mot Jemen og «vestlige» regjeringer unnskylder sine aller beste kunder, saudierne, ved å gjenta at Houthiene er alliert med Iran, noe som bare er én av de falske mytene rundt denne krigen.

hentet fra http://www.moonofalabama.org/ den 9.september 2015

Reklamer

Én kommentar

Kommentarer er stengt.