Flyktningene kommer!!! Del 1

Skrevet av Andre Vltchek

'The Jungle
‘The Jungle» i Calais

Jeg vet egentlig ikke, jeg forstår ikke hvordan det føles: å leve i et rikt europeisk land, som er rik hovedsakelig fordi det direkte har plyndret mange fattige nasjoner rundt om i verden. Eller det har plyndret gjennom forbindelser , gjennom sitt medlemskap i en eller annen ekstremistisk organisasjon som NATO. Å bo der, å nekte å erkjenne at hvorfor det er rikt, hvordan det ble rikt.

Palass, teatre, jernbaner, sykehus og parker i dette rike landet er bygget på knuste skjeletter og rastløse spøkelser, på innsjøer av blod og skamløst tyveri.

Deretter, når et land plyndret landetter det andre begynner å synke, når det er ingenting igjen der, når barn begynner å dø av sult og når menn begynner å slåss med hverandre over små steinblokker og skitne torvstykker, da begynner patetiske båter, eller flåter, å krysse vannet, og bringer halvt utsultete, halvgale flyktninger til de europeiske kyster som er utsmykket med marmor.

For et forferdelig syn! Som om en kvinne, hennes hår i uorden, leppene uttørket , kommer tiggende til en mann som voldtok henne etter å ha drept hennes mann – tiggende for husly og i det minste en del arbeid og et stykke brød. Hun bestemte seg for å legge igjen all hennes stolthet, fordi hennes barn er syke og sultne, fordi det er enten dette eller døden.

Det er hva du har redusert verden til, Europa – du og ditt enorme, umettelige avkom – Nord-Amerika!

For selvsentrert, for grusom, mistet du muligheten til å dømme, å føle. Alle moralske standarder fallt sammen. Det finnes ingen høyere prinsipper lenger, bare egeninteresse.

I Calais og Kos, i Paris, London, Stuttgart og Praha, hørte jeg de samme spørsmålene stilt av ansikter som holdt masken: «Hvordan skal vi absorbere hordene av innvandrere»

Nesten ingen i Vesten er spekulerer høyt: «Hvordan greide folk på andre kontinenter å holde ut de lange århundrene med kolonialisme og ny-kolonialisme, av skamløs plyndring, slaveri, med konstant gresshoppelignende angrep av næringsliv- og nyliberale kannibalistiske horder ? Ville ikke et sett med nøkler utstedt til hver og en borger som ble ranet i tidligere eller i dag koloniserte land være den minste, den mest grunnleggende tegn på rettferdighet? «

Er det moralsk akseptabelt at en tyv, en brannstifter, en voldtektsmann, en løgner, en seriemorder, alt i ett, ville få lov til å leve i et herskapshus, omgitt av slummen som huser sine ofre?

I Vesten, i det kristne Vesten, i det fundamentalistiske Vesten, er en slik ordning åpenbart til å holde ut. *** De fleste av innbyggerne i Europa angrer ikke i det hele tatt. Bare noen få av dem er i stand til å oppdage sammenhengen mellom kontinentets rikdom, de hundrevis av millioner av ødelagte liv over hele verden, og den siste bølgen av innvandrere.

For noen måneder siden mistet Milan Kohout, min kamerat og filosof-kollega, besinnelsen i et studio til tsjekkisk TV i Praha, etter å ha lyttet til gjester som var standhaftig rasistiske og mot innvandrere. Han begynte å rope, på direkten, både mot programlederen og intolerante gjestene.

Fornærmende brev begynt å regne nesten med en gang: «Hvorfor kan du ikke stikke noen av disse niggere inn ditt eget soverom, din drittsekk?» Eller mer truende: «Du burde bli hengt for dette, din jævel!»

Flere uker etter TV-opptredenen fikk jeg hans e-post:

«Bare slik at du vet det har jeg har fått så mange drapstrusler at jeg begynner å ta dem på alvor. Selv naboene fra landsbyen hvor vi har sommerhus i truer oss. Jeg vet ikke om jeg skal ta alt dette alvorlig eller ikke, men jeg tror jeg må være forsiktig … «

Flyktninger på Kos i Hellas
Flyktninger på Kos i Hellas

På den greske øya Kos, som nå er vertskap flere tusen flyktninger fra Midtøsten og Asia, men som verken har leire eller andre fasiliteter for dem har en modig medisinsk frivillig (jeg bestemte meg for ikke å bruke navnet hennes siden hun allerede var truet), beskrev den siste utviklingen:

«Situasjonen i Kos er helt ute av kontroll. De høyreekstreme] medlemmene av Gyldent Daggry – noen av dem fullt bevæpnet – har sluppet løs pogromer mot flyktningene. Noen må snakke høyt om ordførerens ansvar … som har sabotert hver eneste solidaritetsinnsats og mulige løsninger helt fra begynnelsen. «

På den andre siden av Europa, vurderer den britiske statsministeren å sette inn hæren, og beklager ulemper som oppleves av mange britiske turister. Trafikken i Kanaltunnelen er treg, ofte avbrutt, når tusenvis av desperate flyktninger som lever i en forferdelig leir med kallenavnet «The Jungle» i utkanten av den franske byen Calais, prøver å nå England, og noen dør i prosessen.

Storbritannia, som er ansvarlig for tap av hundrevis av millioner av menneskeliv verden over (gjennom sine koloniale folkemord og startete / orkestrerte hungerkatastrofer ), later nå som om de står overfor alvorlige «flyktningkriser», mens det bare er cirka 25.000 asylsøkere på deres territorium.

Som avisen «Morning Star» kommenterte:

«Ifølge Flyktningrådet er opp til 74 prosent av alle asylsøkere blir nektet oppholdstillatelse i Storbritannia. Mens tallene har vokst siden 2008, var mottatte asylsøknader i 2014 under 25 000, med de som flykter fra konflikter i Afghanistan, Syria og Eritrea blant de høyeste antall søkere. «

I Tyskland, Nederland, Skandinavia, Hellas, faktisk over hele Europa, er høyreorienterte, fremmedfiendtlige grupper og bevegelser opptatt med å angripe og skremme forsvarsløse flyktninger.

Innvandrere blir framstilt som en trussel, eller skadedyr , ikke som en gruppe av desperate mennesker – ofre for imperiet.

Dette er hovedsakelig på grunn av sammenbruddet av integritet i de vestlige politiske elitene, massemedia, samt i akademia og kunstverdenen.

Dog, de fleste av de som taler for å akseptere innvandrere gjør det dydig » av veldedighet», ikke fordi de innser at å godta ofre for sitt kontinents grusomhet er deres moralske plikt; ikke fordi de er overbevist om at å rive ned portene i «festning Europa» ville i det minste være en liten betaling på en kjempestor gjeld mot verden som hadde blitt skjendet og plyndret i mange århundrer.

FLyktninger i Madura, Indonesia
FLyktninger i Madura, Indonesia

Del 2 :>https://wordpress.com/post/97857515/153/

Oversatt av TM med forfatternes tilatelse.

Andre Vltchek is a philosopher, novelist, filmmaker and investigative journalist. He covered wars and conflicts in dozens of countries. His latest books are: “Exposing Lies Of The Empire” and Fighting Against Western Imperialism.Discussion with Noam Chomsky: On Western TerrorismPoint of No Return is his critically acclaimed political novel. Oceania – a book on Western imperialism in the South Pacific. His provocative book about Indonesia: “Indonesia – The Archipelago of Fear”. Andre is making films for teleSUR and Press TV. After living for many years in Latin America and Oceania, Vltchek presently resides and works in East Asia and the Middle East. He can be reached through his website or his Twitter.

Advertisements